Noutati

Fondul de reparatii face parte din totalul afisat cu titlu de intretinere

Fondul de reparatii face parte din totalul afisat cu titlu de intretinere

21 octombrie, 2008

Fondul de reparatii face parte din totalul afisat cu titlu de intretinere E normal ca administratorul blocului sa bage la intretinere si fondul de reparatii? Irina Pogorevici, Bucuresti Raspuns: Fondul de reparatii face parte din totalul afisat cu titlu de intretinere pe lista de plata. Administratorul dv. procedeaza legal. Care este legea dupa care se calculeaza fondul de rulment si cel de reparatii si care e suma? Mihaela Donciu, Bucuresti Raspuns: Legea care reglementeaza fondul de rulment si cel de reparatii este Legea asociatiilor de proprietari si are nr. 230 din 2007. Calculul fondului de rulment necesar si al celui de reparatii se face numai in cadrul asociatiei, in functie de specificul blocului si de starea tehnica a cladirii si a instalatiilor comune aferente. Daca un locatar pleaca…

mai mult >
Minusurile unei case, obligatoriu de prezentat cumparatorului

Minusurile unei case, obligatoriu de prezentat cumparatorului

21 octombrie, 2008

Minusurile unei case, obligatoriu de prezentat cumparatorului Viitorii cumparatori vor fi informati despre toate problemele zonei in care isi iau casa si despre istoricul proprietatii, a hotarat Protectia Consumatorilor. Agentiile imobiliare vor fi nevoite, in maximum doua luni, sa-i informeze pe cumparatori daca imobilele sunt afectate de zgomot, poluare, miros urat sau prezinta pericol de inundatii. In plus, vor trebui sa renunte la clauza contractuala care ii obliga pe consumatorii suciti sa plateasca penalizari uriase. In caz contrar, risca amenzi intre 3.000 si 30.000 de lei. Noile reglementari propuse de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) vizeaza cazuri precum cel al ansamblului imobiliar Confort City, din Popesti Leordeni, relatat pe larg in editia de ieri…

mai mult >
Constructiile de case din SUA, aproape de minimul ultimilor 17 ani

Constructiile de case din SUA, aproape de minimul ultimilor 17 ani

20 octombrie, 2008

Constructiile de case din Statele Unite au scazut in septembrie pana la un minim al ultimilor 17 ani, pe fondul reticentei constructorilor din cauza declinului din sectorul imobiliar, iar licentele de constructie s-au redus pana aproape de nivelul minim al ultimilor 27 de ani, arata Reuters. Constructiile de case noi au scazut in septembrie cu 6,3%, la o rata anuala ajustata de 817,000 unitati, conform datelor departamentul american de comert. Cifrele se situeaza sub nivelul de 880.000 de locuinte estimat de analisti. Asociatia Nationala a Agentilor Imobiliari din SUA arata anterior ca preturile caselor din Statele Unite au scazut in august pana la niveluri record, in timp ce vanzarile s-au temperat. Asociatia agentilor imobiliari a mai aratat ca 2 din 5 case sunt vandute de catre creditori…

mai mult >
Bani pentru utilizatorii de energie verde

Bani pentru utilizatorii de energie verde

20 octombrie, 2008

FINANTARE. Ministerul Mediului vrea sa cofinanteze in proportie de 80-90% populatia care utilizeaza energii regenerabile, doar daca persoanele fizice cumpara echipamente de la companii agreate de minister. „Cofinantarea din partea noastra va fi acordata dupa instalarea echipamentelor“, a spus Korodi. Pe de alta parte, din fondul de mediu, Ministerul Mediului a acordat cofinantari pentru investitii in unitati pe biomasa, energie eoliana si o microhidrocentrala, a spus Korodi. Sursa: Evenimentul zilei

mai mult >
Se anunta proiecte chiar si cand piata merge greu: 1.500 de locuinte noi in Capitala

Se anunta proiecte chiar si cand piata merge greu: 1.500 de locuinte noi in Capitala

20 octombrie, 2008

Se anunta proiecte chiar si cand piata merge greu: 1.500 de locuinte noi in Capitala Criza de pe piata imobiliara nu sperie dezvoltatorii. Dimpotriva, planurile de investitii sunt mai mult intarziate de birocratie. Compania Gigant Construct, cu capital islandez, va demara lucrarile de constructie a 1.500 de locuinte in Bucuresti, in cadrul a trei proiecte rezidentiale. Fata de suma anuntata initial pentru investitie, de 150 de milioane de euro, compania a suplimentat valoarea acestora cu alte 50 de milioane de euro. Inceperea constructiei primului proiect a fost amanata deoarece nu a fost aprobat PUZ-ul (Planul Urbanistic Zonal), din cauza alegerilor locale. Iar investitia va fi mai mare din cauza evolutiei crescatoare a pretului constructiilor, a declarat Coreliu Serban, directorul general…

mai mult >