Noutati

In 2007, in Bucuresti s-au vindut doar 1.500 de apartamente noi

In 2007, in Bucuresti s-au vindut doar 1.500 de apartamente noi

22 noiembrie, 2007

Mii de hectare de teren din jurul Capitalei sint trecute in intravilan pentru investitii imobiliare. Pina In luna octombrie, in Bucuresti au fost vindute aproximativ 1.500 de apartamente noi, a spus Alexandru Petrescu, managing partner in cadrul companiei imobiliare Esop, la un seminar desfasurat la Zilele Biz. Cele mai multe au fost vindute in condominiumuri. Aproximativ 80% din apartamentele vindute pina in octombrie fac parte din ansambluri rezidentiale, restul de 20% fiind in blocuri individuale, a mai spus Alexandru Petrescu. Romanii prefera ansamblurile rezidentiale blocurilor individuale deoarece aduc facilitati precum gradinita, pista de jogging, sali de fitness, restaurante etc. Facilitatile oferite la noi sint mult diferite fata de cele care sint in strainatate. Locuitorii ansamblurilor…

mai mult >
Credite in blocuri rezidentiale bancare

Credite in blocuri rezidentiale bancare

20 noiembrie, 2007

UniCredit Tiriac Bank a lansat un credit ipotecar destinat achizitiei de apartamente noi in ansambluri rezidentiale din Capitala si din alte orase din tara a caror constructie este finantata de banca, arata, luni, un comunicat al bancii. Creditul ipotecar este creat pentru clientii persoane fizice care doresc sa cumpere locuinte noi in ansambluri rezidentiale finantate prin departamentul Real Estate al UniCredit Tiriac Bank. Produsul va fi vandut pe baza unor oferte speciale. Sursa: Adevarul

mai mult >
Administratorii de blocuri dispar cu banii locatarilor

Administratorii de blocuri dispar cu banii locatarilor

20 noiembrie, 2007

In Deva sunt aproximativ 400 de asociatii de locatari si cativa zeci de administratori care incaseaza lunar miliarde de lei vechi, dupa ce proprietarii isi platesc cheltuielile si taxele comune. In mod normal, administratorii trebuie sa plateasca societatilor de regie locala sumele datorate de asociatie si incasate de la populatie. Numai ca, in ultimul an, opt astfel de administratori au ajuns sa fie cercetati penal dupa ce si-au insusit in mod fraudulos sume in valoare de 500 de milioane si de un miliard de lei vechi. Ultimul caz este cel al administratorului Raluca Brandusesc, cercetata pentru delapidarea a aproape 500 de milioane de lei vechi. Lipsa din gestiune a fost sesizata de angajatii Serviciului Public Local de Asistenta Sociala Deva, in urma unui control de rutina. Sefii unei asociatii…

mai mult >
480 de lei, repartitoarele pentru un apartament cu doua camere

480 de lei, repartitoarele pentru un apartament cu doua camere

20 noiembrie, 2007

Montarea de repartitoare poate aduce economii de pina la 30% din plata facturii la incalzire la nivel de asociatie. Repartitoarele sint de doua feluri: simple, care necesita citirea consumului la fata locului, si repartitoare cu transmisie radio, care nu necesita acest fel de citire. Anul acesta, clientii au preferat repartitoarele cu transmisie radio, chiar daca sint mai scumpe. Principalul motiv este acela ca citirea acestora se poate realiza din scara blocului, proprietarul netrebuind sa fie acasa, ne-a spus inginerul Vartolomeu Georgescu, directorul Capital SRL Bucuresti. Pretul unui repartitor cu transmisie radio este de 120 de lei. In acesti bani intra si robinetul termostatic, manopera de montaj si TVA. Robinetul termostatic are rolul de a mentine temperatura reglata de proprietar.…

mai mult >
Creditele ipotecare se vor dubla in urmatorii doi ani

Creditele ipotecare se vor dubla in urmatorii doi ani

13 noiembrie, 2007

Oficialii Bancii Comerciale Romane considera ca imprumuturile pentru locuinte vor ajunge sa reprezinte, pana in 2009, aproximativ 7% din PIB. Ponderea creditelor ipotecare in Produsul Intern Brut al tarii noastre este cea mai scazuta din regiune. Ceea ce inseamna ca potentialul de dezvoltare al acestui segment de creditare este cel mai mare din zona. Estimarile oficialilor Bancii Comerciale Romane arata cel putin o dublare in urmatorii doi ani. Creditele ipotecare au depasit, in luna septembrie, 3,5 miliarde de euro. Raportat la Produsul Intern Brut estimat pentru acest an de Comisia Nationala de Prognoza, ponderea imprumuturilor pentru locuinta este de circa 3%. Pentru comparatie, in tarile dezvoltate, creditele ipotecare depasesc 50% din PIB. Martin Skopek, vicepresedintele Bancii Comerciale…

mai mult >