O casa in Germania costa cat un loc de parcare in Capitala

19 octombrie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

La Targul de Imobiliare deschis la Sala Palatului, apartamentele din estul Germaniei pornesc de la 14.900 de euro.
 
Cea mai ieftina locuinta ce poate fi achizitionata de la Targul de Imobiliare deschis pana duminica la Sala Palatului se afla in estul Germaniei, in provincia Saxonia.
 
Pentru 14.900 de euro, clientul primeste un apartament de 60 de metri patrati intr-unul dintre blocurile construite inainte de 1990. Cu aceeasi suma, in Bucuresti se plateste numai un loc de parcare subteran, intr-unul dintre noile proiecte in desfasurare.
 
LOW BUDGET. Pentru clientii care-si doresc o locuinta in Capitala, cea mai accesibila varianta este o garsoniera de 49.700 de euro plus TVA, in complexul Confort City din Vitan. Ansamblul va avea, in total, 1.680 de locuinte de una, doua, trei si patru camere - in 12 blocuri.
 
Garsonierele au suprafete de la 35 mp utili si terasa de 5 mp, iar apartamentele de doua camere au 44 mp, terasa de 6 mp si costa 85.000 de euro plus TVA. Pentru trei camere si 69 mp, clientii platesc 116.000 plus TVA. Primele apartamente vor fi gata in vara lui 2008, iar intreg ansamblul - in vara lui 2009. Langa acest proiect, compania dezvoltatoare Domus Stil va ridica si un mall.
 
LOCUINTA DE LA NEMTI. Firma Kb Im:mobile, care se ocupa de comercializarea caselor nemtesti, are in portofoliu circa 100 de unitati amplasate in landul Saxonia, in localitatile Plauen, Leipzig si Dresden si in zonele apropiate. Locuintele sunt utilizate, in general, ca resedinte de vacanta, dar pot fi folosite si ca locuinte permanente.
 
Preturile pornesc de la aproximativ 250 de euro/mp (14.900 de euro pentru un apartament de 60 metri patrati) si pot scadea pana la 90 euro, in functie de suprafetele achizitionate. Apartamentele nu sunt noi, dar locuintele sunt consolidate, dotate cu instalatii de apa, curent, gaze si canalizare.
 
„Inlocuirea finisajelor cu produse de calitate medie ar costa cumparatorul inca 5.000 de euro, la preturile din Germania, suma care acopera procurarea materialelor, la care s-ar adauga manopera”, a declarat Kornelius Krumbacher Barle, asociatul unic al firmei Kb Im:mobile.
 
LUX DE BUCURESTI. Si cumparatorii cu pretentii au la dispozitie cateva variante de apartamente de lux. Un astfel de bloc este Lotus Cismigiu, situat in zona parcului Cismigiu, care dispune de 22 de unitati.
 
O locuinta de doua camere (79 mp) de aici porneste de la 165.900 euro fara TVA si ajunge la 236.210 euro. Un alt proiect, cu pret inca necunoscut, este VigoResidence Herastrau, ce va oferi 66 apartamente de doua, trei si patru camere. Potrivit Andreei Neagoe, consultant al firmei dezvoltatoare Conadi, o locuinta in zona costa intre 3.000 si 5.000 de euro/mp.
 
OFERTE
 
Proiecte pentru clasa medie, lansate la targ
 
Brancusi Residence. Situat in Drumul Taberei, langa complexul ANL Brancusi, noul ansamblu ofera 340 de locuinte in trei blocuri de cate 14 etaje.
 
Apartamentele de doua, trei si patru camere au suprafete intre 95 si 195 mp si costa de la 1.200 de euro/mp. Constructia dezvoltata de Conimpex Company va incepe in decembrie si va fi finalizata in 2009.
 
Apollonia Gardens. Cu o investitie de 15 milioane de euro, Crown Constructions va demara in decembrie constructia a 58 de vile in Corbeanca.
 
Proiectul va fi ridicat pe o suprafata de 30.300 de metri patrati si va contine doua terenuri de tenis, unul de fotbal, un loc de joaca pentru copii si un club privat.
 
Casa cea mai mica, de 215 mp construiti si 225 mp teren, costa 275.000 de euro, in timp ce vila de 500 mp construiti si 700 mp teren are un pret de 520.000 de euro.
 
Targul de Imobiliare Condominium se desfasoara pana duminica la Sala Palatului, intre orele 10.00-19.00. Intrarea este gratuita.
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cât de mult plătesc românii pentru servicii de construcția și întreținerea casei comparativ cu alte popoare din Europa Centrală? Cât de mult plătesc românii pentru servicii de construcția și întreținerea casei comparativ cu alte popoare din Europa Centrală?
norme norme
Idei pentru o gradina Idei pentru o gradina "energizanta"
Preturi Preturi
Preturile terenurilor de pe Valea Prahovei s-au dublat in ultimul an Preturile terenurilor de pe Valea Prahovei s-au dublat in ultimul an
noile ajutoare noile ajutoare

Vezi mai multe articole