O noua infatisare

14 ianuarie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Livingul este cea mai importanta functiune a locuintei. Avantajul principal pe care il prezinta personalizarea fiecarei incaperi in ansamblul unei locuinte, in special a livingului, este acela ca se poate folosi un anumit eclectism in ceea ce priveste stilurile.
 
Atat timp cat camerele nu comunica intre ele decat prin intermediul usilor, unitatea lor stilistica poate fi rupta pentru ca fiecare sa fie amenajata pornind de la o idee distincta. O asemenea solutie, care presupune compromisul nedeschiderii spatiale, atat de la moda in prezent, este indicata mai ales atunci cand proprietarii nu se pot decide asupra unui anumit stil. In acest caz ei pot amenaja total diferit incaperile de care dispun, fara sa produca mari fracturi de ordin estetic.
 
In cele ce urmeaza ne vom opri asupra livingului unui apartament in care a fost aplicata aceasta solutie de amenajare. Usa care asigura comunicarea livingului cu vestibulul a fost pastrata tocmai pentru ca ambele zone, amenajate in chei diferite, sa ramana oarecum izolate. In amenajarea livingului au fost folosite atat elemente moderne (care se regasesc din plin in celelalte incaperi), cat si corpuri de mobilier cu aspect clasic. Acestea din urma au fost alese in asa fel incat sa nu creeze discrepanta in raport cu celelalte elemente decorative, unitatea fiind data, in special, de gama cromatica si de calitatea superioara a acestora.
 
Inainte de a se ajunge la amenajarea camerei de zi, au fost necesare o serie de lucrari de renovare, lucrari care au implicat toate suprafetele camerei. De pe pardoseala a fost eliminat vechiul linoleum, iar pe suprafata bine curatata a fost turnata sapa autonivelanta.
 
Dupa uscarea acesteia, a fost montat parchet laminat. Peretii au fost decopertati si regletuiti, iar plafonul a fost placat cu gipscarton. Pentru aceasta operatie a fost construita o structura din profile metalice care a fost suspendata de tavan cu ajutorul bridelor de prindere.
 
Cei doi stalpi de rezistenta care marginesc peretele exterior au fost placati cu gipscarton. In acest proces au fost mascate si coloanele de incalzire impreuna cu o parte din racordurile caloriferului. Acestea au fost inlocuite cu tevi noi, din polipropilena, iar in locul caloriferului din fonta a fost montat unul nou si performant, din otel.
 
Ferestrele au fost inlocuite cu unele noi, termoizolante, cu rama din PVC. Si usa care asigura trecerea spre logie a fost inlocuita cu una din aceleasi materiale. Logia a fost inchisa cu ferestre termoizolante si izolata termic pe celelalte suprafete. Aici, proprietarii au amenajat o zona de relaxare a carei principala functiune este aceea de fumoar. Din acest motiv, acest spatiu de 4 mp a fost gandit ca o extensie a livingului in plan functional.
 
In zona ferestrei, pe plafon, a fost construita o scafa, in forma de semicerc, in care au fost montate trei spoturi luminoase. Pe ceilalti trei pereti, la intalnirea lor cu plafonul, au fost construite alte scafe paralelipipedice, toate fiind prevazute cu corpuri de iluminat.
 
Sursa: Romania libera

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Toamna a adus dezghetarea constructiior - 28 Octombrie 2009 Toamna a adus dezghetarea constructiior - 28 Octombrie 2009
Termoizolarea blocului, doar cu aviz seismic Termoizolarea blocului, doar cu aviz seismic
V-ati saturat de caldura din casa? V-ati saturat de caldura din casa?
Cat te costa sa-ti modifici forma sau dimensiunea ferestrelor? Cat te costa sa-ti modifici forma sau dimensiunea ferestrelor?
Magia primaverii aduce o zeita in incinta Bucuresti Mall Magia primaverii aduce o zeita in incinta Bucuresti Mall
CAMEX  Timisoara 2011 - evenimente "business to business" pentru antreprenori, arhitecti si urbanisti CAMEX Timisoara 2011 - evenimente "business to business" pentru antreprenori, arhitecti si urbanisti

Vezi mai multe articole