on

Avantajele utilizării țiglei metalice ARCTICA

31 martie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Simetria – O caracteristică din care poate rezulta montajul rapid

 

Având în vedere rolul deosebit de important al acoperișului, acela de a proteja construcția, de a asigura confort și de a scoate în evidență elementele arhitecturale ale clădirii într-un mod cât mai plăcut din punct de vedere estetic, alegerea sa nu trebuie tratată cu superficialitate. Una dintre variantele care poate îndeplini cu succes toate aspectele menționate este țigla metalică. Tocmai de aceea, țigla metalică reprezintă o alegere populară în sectorul rezidențial. Totuși, nu toate tipurile de țiglă metalică pot asigura confort și protecție la superlativ sau un aspect plăcut și uniform al construcției.

 

Alegerea materialului potrivit pentru acoperișurile caselor, în acest caz fiind vorba despre țigla metalică, este o sarcină care poate fi încadrată în categoria celor mai dificile. Luând în calcul varietatea de produse disponibile pe piață, poate fi o adevărată provocare să găsești varianta perfectă. Este necesar să ții cont atât de performanța tehnică a țiglei metalice, de aspectul său, rezistență, durabilitate, precum și de raportul calitate-preț.

 

Când vine vorba despre țiglă metalică, există foarte multe produse caracterizate ca fiind alegerea perfectă, însă cum faci diferența dintre marketing și calitate garantată? Răspunsul este pe cât de simplu, pe atât de complicat: analizând cu atenție informațiile și certificările din spatele caracteristicilor produsului respectiv. Care sunt fundamentele pe baza cărora un anumit tip de țiglă metalică aduce anumite avantaje utilizatorilor?

 

Răspunsul îl oferă RoofArt – un lider pe piața din România în domeniul furnizării de soluții pentru realizarea acoperișurilor – analizând avantajele pe care le are unul dintre cele mai noi produse din portofoliul său: țigla metalică Arctica.

 

Câte modele de țiglă metalică pot oferi ca avantaj simetria perfectă? Faptul că panourile de țiglă metalica Arctica de la RoofArt sunt simetrice face posibil montajul de la stânga la dreapta sau în sens invers. Alegerea depinde de necesitatea echipei de montaj. Această caracteristică a țiglei metalice Arctica face posibil un montaj mult mai rapid, datorită flexibilității de care au parte montatorii, ceea ce înseamnă economie de timp și bani.

 

Aspect unic, atipic – Pentru avantajul de a avea o casă modernă

 

Aspectul atipic al țiglei metalice Arctica poate fi un avantaj, în special pentru cei care caută ca acoperișul să se diferențieze de cele tradiționale, conservatoare, care erau utilizate în trecut. Arctica reprezintă un pas înainte din punct de vedere al aspectului, fiind alegerea excelentă pentru mediul în care trăiesc oamenii moderni și pentru acoperișurile urbane. Cele trei creste ale profilului de țiglă metalică Arctica sunt asociate cu ghețarii nordici, iar Arctica este bine conturată, acoperișul având un aspect desăvârșit.

 

Testată în cele mai dificile condiții, pentru garanția unui produs rezistent

 

Numele Arctica nu a fost ales întâmplător pentru acest produs. Asemenea ghețarilor de care aduce aminte aspectul său, țigla metalică Arctica de la RoofArt – și implicit acoperișurile – rezistă cu succes în fața celor mai aprige condiții de mediu: precipitații abundente, vânt extrem de puternic, temperaturi extreme și acțiunea directă a razelor UV. Rezistența pe care o are acoperișul este dovedită de testele realizate periodic de producătorul materiei prime, SSAB, în cei 20 de ani de experiență.

 

Explicația din spatele acestui avantaj este materia primă din care este realizat produsul: oțel suedez SSAB, la care se adaugă un strat de zinc cu masa de 275 g/m². Modelul Arctica beneficiază și de acoperire GreenCoat Pural BT. Pe lângă faptul că această acoperire a fost creată pentru utilizarea la profiluri de țigle cu cerințe estetice ridicate, așa cum este și Arctica, aduce și numeroase avantaje de ordin practic: acoperișul are o durată de exploatare mai mare, dar și garanție extinsă anticoroziune și pentru menținerea culorii.

 

Ce înseamnă garanție extinsă? Conform RoofArt, țigla metalică Arctica acoperită cu GreenCoat Pural BT beneficiază de o garanție anticoroziune ce se întinde până la 50 de ani – cea mai mare garanție din piață când discutăm despre acoperișurile din țiglă metalică. Termenul este garantat de producătorul materiei prime, SSAB Suedia.

 

Acoperișuri prietenoase cu mediul

 

Din punct de vedere al protecției mediului, construcțiile reprezintă o problemă majoră la nivel mondial, de la procesele de producție pentru materiile prime, până la transport și deșeurile rezultate. De aceea, este important să alegem variante prietenoase cu mediul, așa cum este țigla metalică Arctica.

 

Brevetul BT, din spatele acoperirii GreenCoat Pural BT, atestă tehnologia bio utilizată în obținerea vopselei. Concret, o parte importantă a uleiului fosil tradițional a fost înlocuită cu ulei suedez de rapiță. Această tehnologie de acoperire este unică la nivel mondial, fiind deținută de SSAB. Totodată, produsele acoperite cu strat de vopsea SSAB respectă reglementările REACH actuale și nu conțin cromați, fiind fabricate conform EN 10169 + A1.

 

Ușor de transportat, depozitat și montat

 

Țigla metalică Arctica este disponibilă în două variante în ceea ce privește dimensiunea: panouri de 1205x380mm sau 1205x730mm. În ambele cazuri, manevrarea se poate face de către o singură persoană. Totodată, dimensiunile reduse asigură o depozitare compactă și un transport ușor.

 

Așadar, utilizarea modelului de țiglă metalică Arctica implică numeroase avantaje, care sunt susținute de caracteristicile acestui produs, de garanțiile oferite de producătorul materiei prime, de numeroase teste și brevete. Aceste avantaje transformă Arctica în mai mult decât o alegere pentru acoperișul casei tale, fiind, de fapt, o investiție pe termen foarte lung în confort, siguranță și aspect desăvârșit.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Protectia impotriva UV, element de baza al acoperisurilor Protectia impotriva UV, element de baza al acoperisurilor
Cum sa alegem tigla metalica? 5 aspecte cheie Cum sa alegem tigla metalica? 5 aspecte cheie
Sistemul de degivrare: cum sa protejezi jgheaburile de efectele inghetului Sistemul de degivrare: cum sa protejezi jgheaburile de efectele inghetului
Cum evitam stricaciunile provocate de ploi acoperisurilor Cum evitam stricaciunile provocate de ploi acoperisurilor
Folia de aluminiu: Izoleaza-ti casa cu tehnologie testata de NASA Folia de aluminiu: Izoleaza-ti casa cu tehnologie testata de NASA
Intretinerea acoperisului Intretinerea acoperisului

Vezi mai multe articole