on

Organizarea corecta a alimentelor in frigider

28 mai, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca iti doresti ca mancarea din frigider sa reziste o perioada cat mai mare de timp, dar si sa eviti infestarea ei cu microbi si bacterii, trebuie sa cureti periodic frigiderul, iar alimentele din el trebuie asezate si organizate corect.

In primul rand trebuie sa stii ca temperatura din frigider nu este uniforma. Aerul cald, fiind “mai usor” se ridica, iar cel rece, fiind “mai greu”, va ramane in partea de jos a frigiderului. Nu ne intelege gresit, chiar daca in tot frigiderul aerul este mai rece, in partea de jos vei gasi intotdeauna un aer mai rece decat cel din partea superioara. De asemenea, pe usa frigiderului aerul este “mai cald” decat in restul frigiderului.

Alimentele trebuie aranjate in functie de marime si de tipul lor - fructe, legume, lactate, gustari si mancare preparata. Impartite pe categorii nu vei uita de ele, totodata organizarea din frigider te va ajuta sa consumi alimentele in termen de valabilitate, fara sa fii nevoit sa arunci mancare stricata, prevenind astfel risipa de bani si alimente.

Pe rafturile de sus

Este recomandat ca in partea superioara a frigiderului sa pastrezi alimentele care nu au nevoie de prelucrare termica, ci doar de incalzire: supe, ciorbe, gustarile ambalate, sosurile, borcanele de dulceata, iaurturile etc. De asemenea, tot aici poti pozitiona si bauturile.

Rafturile din mijloc

Rafturile din mijloc beneficiaza de o temperatura constanta, poti aseza aici produsele lactate, ouale etc. Atentie! Nu aseza laptele pe usa frigiderului, deoarece – asa cum spuneam si mai devreme, aerul din acest loc este cel mai cald.

Rafturile inferioare

Pe raftul de deasupra sertarelor pentru legume trebuie sa depozitezi alimentele foarte sensibile, precum carnea, pestele si preparatele care contin aceste ingrediente. De asemenea, asezand carnea bruta pe sertarele inferioare vei reduce sansa scurgerilor si interactiuni acesteia cu un alt produs din frigider.

Legumele este bine sa fie depozitate in sertarele de jos ale frigiderului, fiind astfel protejate de umezeala.

Usa frigiderului

In acest loc poti aseza diverse tipuri de condimente, sosurile pentru salate, dar si bauturile (sucuri, berea, vinul etc.).

De asemenea, cauta sa eviti umplerea frigiderului pana la refuz. Trebuie sa ramana putin spatiu intre alimente, astfel incat aerul sa circule prin frigider si alimentele sa se pastreze in conditii optime.
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cartier Hub transforma un cartier intr-o comunitate! Cartier Hub transforma un cartier intr-o comunitate!
Beneficiile uleiurilor vegetale presate la rece Beneficiile uleiurilor vegetale presate la rece
Vrei un mediu mai sanatos? Recicleaza! Vrei un mediu mai sanatos? Recicleaza!
Beneficiile pepenelui rosu Beneficiile pepenelui rosu
Super-peste pentru super-sanatate Super-peste pentru super-sanatate
Rutina post-alergare: echilibru intre aportul si pierderile de lichide, consum de carbohidrati si proteine Rutina post-alergare: echilibru intre aportul si pierderile de lichide, consum de carbohidrati si proteine

Vezi mai multe articole