Pelican Com: Criza va dura sigur pana in a doua jumatate a lui 2009 - 12 DECEMBRIE 2008

12 decembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pelican Com: Criza va dura sigur pana in a doua jumatate a lui 2009
12 DECEMBRIE 2008
 
Compania Pelican Com, dezvoltatorul complexului Atlantis Residence, a renuntat la achizitia unui teren din zona Pipera, unde intentiona sa construiasca 450 de apartamente, insa isi pastreaza planul de a dezvolta un astfel de proiect, urmand sa definitiveze o strategie in a doua jumatate a anului 2009, cand implicatiile crizei pe piata locala vor fi mai clare.
„Criza va dura sigur pana in a doua jumatate a anului 2009 . Apreciem ca unele dintre efectele crizei pe piata apartamentlor va fi scaderea preturilor la apartamentele vechi, o scadere usoara la apartamentele noi si cresterea chiriilor”, a declarat, pentru Wall-Street, Eren Colakoglu, Director Tehnic al Pelican Com.
 
In luna septembrie, Pelican Com a anuntat ca negociaza achizitia unui teren de doua hectare in zona Pipera, intentionand sa investeasca 40 milioane de euro intr-un ansamblu cu 450 de apartamente, insa terenul nu a mai fost cumparat.
 
„Planul de a dezvolta acest numar de apartamente ramane valabil, in contextul economic actual. Vom definitiva strategia acestui proiect in a doua jumatate a anului 2009, cand situatia economica si implicatiile crizei pe piata locala vor fi mai clare”, ne-a mai spus Eren Colakoglu.
 
Pelican Com are in derulare complexul rezidential Atlantis Residence (foto), construit in cartierul Pantelimon pe un teren cu o suprafata de 6.515 mp, cuprinzand patru blocuri de 11 etaje. Colakoglu a afirmat ca termenul de livrare nu va fi intarziat, primele apartamente urmand sa fie livrate la sfarsitul lunii februarie 2009, iar celelalte la sfarsitul lui aprilie 2009.
 
Initial, Atlantis Residence trebuia sa contina apartamente cu trei camere si doua bai, cu suprafete utile cuprinse intre 101 - 123 mp si suprafete construite de 113 – 132,5 mp, insa dezvoltatorul a regandit proiectul.
 
„Vom incerca sa ne axam pe proiectarea si constructia unor aparatamente de dimensiuni mai mici si cu un numar mai redus de camere , la un pret cat mai apropiat de cererea actuala. Ca o noutate, am introdus si in cadrul Atlantis Rezidence studiouri si apartamente de doua camere”, a declarat Eren Colakoglu.
 
Potrivit acestuia, potentialii clienti ai proiectului au fost afectati de noua politica de creditare a bancilor, ceea ce a dus la scaderea volumului de vanzari, fenomen intalnit la marea majoritate a dezvoltatorilor de pe piata romaneasca.
 
Pe un teren din apropierea complexului Atlantis Residence, aflat deja in proprietate, dezvoltatorul a anuntat constructia unui bloc cu 45 de garsoniere si apartamente de doua camere, investitia fiind estimata in toamna la circa trei milioane de euro.
 
„Proiectul se va efectua, suntem in stadiul in care am definitivat planurile arhitecturale. Vom comunica insa mai multe detalii in primavara anului 2009”, a incheiat Eren Colakoglu.
 
Pelican Com este o companie cu actionariat turcesc. O parte din actionarii Pelican Com sunt actionari ai grupului turc Gürtas, cu sediul central la Ankara, care activeaza pe piata imobiliara din Turcia din 1997, unde a construit mai multe proiecte de locuinte si comerciale. Valoarea totala a proiectelor realizate pana acum in Romania se ridica la aproximativ 100 de milioane de euro.
 
In portofoliul Pelican Com se regasesc constructii precum Hotel Duke, situat in Piata Romana din Bucuresti, proiect ce a presupus coordonarea lucrarilor de la cumpararea terenului pana la livrarea cladirii la cheie; Hotel Yapan si centrul de afaceri Traian, proiect nefinalizat inca, pentru care s-a realizat managementul lucrarii de structura; sediul companiei franceze Colas; 16 proiecte de decoratiuni de magazine; lantul de farmacii Doina, reprezentante Samsonite, Lego, etc.
 
Sursa: Wall street

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pericolul din bucatarie Pericolul din bucatarie
Policolor lanseaza un produs inovativ pentru DIY - Spor Formula Noua Policolor lanseaza un produs inovativ pentru DIY - Spor Formula Noua
Praktiker Romania a oferit cadou un apartament in Bucuresti Praktiker Romania a oferit cadou un apartament in Bucuresti
Cel mai mare mall din lume, 1,1 milioane mp Cel mai mare mall din lume, 1,1 milioane mp
Peste 40% din business-ul Symmetrica, sustinut de proiectele private Peste 40% din business-ul Symmetrica, sustinut de proiectele private
Miele este cel mai bun brand corporate în 2015 - Distincția a fost obținută în cadrul Premiilor Best Brands, acordate anual în Germania Miele este cel mai bun brand corporate în 2015 - Distincția a fost obținută în cadrul Premiilor Best Brands, acordate anual în Germania

Vezi mai multe articole