Pentru instalarea centralei termice aveti nevoie de o instalatie de gaze individuala

23 iunie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ce trebuie sa contina dosarul privind debransarea de la RADET, in vederea instalarii unei centrale de apartament? Pe scara mai sunt inca cinci apartamente cu centrale.
Nicoleta Suhaciu, Bucuresti
Instalarea unei centrale termice de apartament nu impune un dosar RADET. Pentru o centrala termica de apartament este nevoie de instalatie de gaze individuala pentru care se face dosar la Distrigaz Sud. In acest scop va trebui sa va intelegeti cu vecinii dv. care au centrale termice proprii, intrucat acestia sunt proprietarii conductei de gaze montate in bloc pentru aceasta situatie.
 
Proprietarii au voie sa inchirize casele in regim hotelier?
Constantin Dinca, Bucuresti
Proprietarul are dreptul sa inchirieze apartamentul sau chiar si in regim hotelier, cu o singura conditie: sa-si plateasca toate obligatiile aferente acestei activitati si sa nu afecteze interesele asociatiei si ale celorlalti proprietari, cu privire la functionarea instalatiilor comune, inclusiv ascensor, la liniste si respect fata de vecini. 
 
Cum trebuie sa procedez in cazul in care administratorul refuza sa-mi elibereze o adeverinta, din care sa rezulte ca un vecin s-a mutat? Solicit aceasta pentru a putea lua locul de parcare, iar el imi motiveaza de fiecare data ca respectivul nu s-a mutat.
Ionut Gosea, Bucuresti
Administratorul nu are obligatia sa elibereze astfel de adeverinte. Spatiile de parcare sunt in administrarea primariei locale care, prin inspectorii de teren, are obligatia sa stie situatia fiecarui loc de parcare, astfel incat cererea dv. sa poata fi solutionata in mod operativ.
 
Blocul nostru are trei scari: la doua scari avem repartitoare si la a treia la fel, dar numai in proportie de 80%. Poate adunarea generala sa hotarasca si pentru scara 3 calculul caldurii la cei care au repartitoare, conform indexului, si la ceilalti pe sistem pausal?
Alexandru Stoican, Bucuresti
Proprietarii care nu au repartitoare trebuie sa plateasca caldura dupa acelasi criteriu utilizat inainte de montarea repartitoarelor in bloc fara sa fie afectati in vreun fel. Adunarea generala nu poate adopta masuri care sa afecteze financiar proprietarii. Nu exista sistem pausal in facturarea si calculul caldurii. Sistemul pausal se refera la situatia in care facturarea intregului bloc nu se face dupa un contor de masura, ci dupa normative legale.
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Mansardarea blocurilor Mansardarea blocurilor
Liderul polonez Armatura a intrat pe piața din România Liderul polonez Armatura a intrat pe piața din România
Caravana BookLand 2013 Caravana BookLand 2013
Romania, cartierul de lux al UE Romania, cartierul de lux al UE
Pretul corect, 700 de euro pe metru patrat - 17 Februarie 2009 Pretul corect, 700 de euro pe metru patrat - 17 Februarie 2009
Rezidential brasovean s-a confruntat, in 2008, cu o cerere mica in raport cu oferta - 27 Februarie 2009 Rezidential brasovean s-a confruntat, in 2008, cu o cerere mica in raport cu oferta - 27 Februarie 2009

Vezi mai multe articole