Piata de bricolaj viseaza la revenire abia in 2012

27 ianuarie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Aceasta industrie ar putea reveni pe plus de-abia anul viitor.
Anul trecut, valoarea pietei era de circa 6 miliarde lei.
2010 se poate imparti in 3 perioade: inceputul anului foarte dificil, urmat de o revenire
bricolaj
a puterii de cumparare si ultima parte a anului - masurile care au infranat cresterea.
 
Evolutia pietei de bricolaj din acest an nu va fi diferita de cea din 2010, iar cresterea va reveni de-abia in 2012, odata cu intreg sectorul constructiilor, estimeaza Obi Romania. "Dupa estimarile noastre, valoarea pietei de bricolaj in 2010 era de circa sase miliarde lei. In acest moment, 2011 nu pare sa fie diferit de 2010. (...) Daca este sa vorbim despre o adevarata revigorare a consumului, in special in sectorul nostru de DIY (do-it-yourself), va trebui, probabil, sa asteptam anul 2012", a declarat Romano Quinzi, directorul general al retailerului Obi Romania, controlat de grupul german Tengelmann, relateaza Mediafax.
 
Afacerile Obi, sustinute de deschiderea a trei magazine
 
Afacerile companiei au crescut anul trecut fata de 2009 datorita deschiderii a trei magazine, potrivit managerului companiei. El nu a dat alte informatii privind vanzarile de anul trecut. Pentru 2010 Obi estima initial o crestere puternica, de 60%, de la 32 milioane euro in 2009, in urma deschiderii noilor unitati.
"Anul 2010 se poate imparti in trei perioade diferite: prima, care a durat pana la sfarsitul lunii martie, a fost o perioada grea pentru ca efectele crizei incepute in anul 2008 inca s-au putut simti din plin. A doua perioada anticipa iesirea din criza, inregistrand o crestere semnificativa a puterii de cumparare si reinvierea lumii renovarilor. Din pacate, sperantele de atunci au fost infrante in a treia si ultima perioada: masurile economice care au fost luate cu cateva luni inainte, impreuna cu alti factori, au avut si inca mai au un efect negativ asupra consumului in general", a afirmat Quinzi.
 
Obi va investi, in 2011, 15-20 mil. euro
 
Anul trecut compania a deschis magazine in Ploiesti, Sibiu si Bucuresti, iar in acest an intentioneaza sa inaugureze 2-3 unitati, in urma unor investitii de 15-20 milioane euro.
"Suntem pregatiti sa investim alte 15-20 de milioane de euro, insa in acest moment propunerile noastre nu au fost inca concretizate. Speram insa ca in urmatoarele cateva saptamani aceste proiecte sa se finalizeze, astfel incat planurile noastre sa devina realitate", a spus Quinzi.
Obi a intrat in Romania in 2008 si are in prezent sapte magazine, dintre care doua in Bucuresti si cate o unitate in Arad, Oradea, Pitesti, Ploiesti si Sibiu.
"In conditiile de fata, strategia principala este consolidarea organizatiei noastre, investitia in resurse umane si in modernizarea tuturor proceselor legate de business-ul nostru si, in acelasi timp, in tinerea sub control a costurilor si a tuturor investitiilor care nu sunt strategice", a mai spus seful Obi Romania.
Principalii jucatori pe piata de bricolaj sunt Praktiker, Dedeman, Bricostore, bauMax, Ambient, Hornbach, Obi si Mr. Bricolage.
 
Sursa : Curierul national

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Locuintele, mai scumpe in estul Europei decat in vest Locuintele, mai scumpe in estul Europei decat in vest
Locuintele se pot cumpara la bursa Locuintele se pot cumpara la bursa
Elis Pavaje continua implicarea in dezvoltarea generatiilor viitoare Elis Pavaje continua implicarea in dezvoltarea generatiilor viitoare
Bucuresti Mall celebreaza bucuria de a fi tanar, printr-un nou magazin Tommy Hilfiger Kids Bucuresti Mall celebreaza bucuria de a fi tanar, printr-un nou magazin Tommy Hilfiger Kids
Cum am induiosat bancile: Cum am induiosat bancile: "Manca-l-ar mama, a venit sa-si ia casa" - 9 martie 2010
Prapastie pe piata apartamentelor: Cea mai mare cerere primeste cea mai mica oferta Prapastie pe piata apartamentelor: Cea mai mare cerere primeste cea mai mica oferta

Vezi mai multe articole