“Placa de gipscarton cu faianta se desprinde de pe perete. Cum fac sa nu reiau lucrarea de la zero?”

22 martie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Probabil cei mai multi dintre noi au auzit macar o data in viata un prieten sau o cunostinta care sa reclame o lucrare prost executata de catre meseriasii angajati sa renoveze sau sa construiasca o locuinta. Iar cine nu a auzit inca, este momentul sa viziteze forumul nostru, unde cititorii vin sa rezolve tocmai astfel de situatii.

Una dintre acestea este si cea a utilizatorului care posteaza sub numele de Jaxos. Acesta ne-a trimis cateva imagini ale unei placari cu faianta pe gipscarton, care a inceput sa se desprinda de pe peretele-suport.

“Nu stiu ce sa fac, deoarece "meseriasii lui peste" au pus placa de rigips pe balcon si peste ea faianta, iar acum s-a dezlipit de perete. Nu stiu exact daca au prins-o cu dibluri sau doar au lipit-o. Cand imping in placa, se misca. Nu vreau sa dau totul jos, in spate sunt tevile de la centrala. De aceea, va intreba daca pot baga intre placa si perete vreun adeziv bun, ca sa se lipeasca?”, a fost mesajul primit de la Jaxos.

Acesta ne-a mai marturisit si ca a fost pus in fata faptului implinit, deoarece nu a putut asista la executarea lucrarii.

Asadar, intr-o astfel de situatie, in care placa de gipscarton se dezlipeste cu totul, este clar ca problema este legata de fixarea pe peretele-suport. Explicatia este aceea ca o placa de gipscarton nu poate sa preia incarcarea cu faianta daca este doar lipita de perete, ceea ce conduce la rezultatul din imagini.

Pentru remedierea situatiei in conditiile dorite de proprietar, o conditie esentiala este aceea ca intre placa de gipscarton si peretele-suport sa nu fi aparut mucegaiul. In cazul in care peretele este curat, atunci in spatiul gol format poate fi introdus adeziv poliuretanic, pentru stabilizarea lucrarii.

Prima solutie ramane, insa, una de compromis, practic o improvizatie. Recomandarea in astfel de situatii este aceea a decopertarii complete a lucrarii si refacerea integrala a acesteia, conform procedurilor.

In cazul in care te confrunti cu astfel de situatii sau ai alte intrebari despre construirea si amenajarea locuintei, te invitam sa te alaturi si tu discutiilor de pe Forumul Misiunea Casa: http://www.misiuneacasa.ro/forum/forum.php

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pavarea spatiilor exterioare: 5 motive pentru care sa alegi gresia de exterior Pavarea spatiilor exterioare: 5 motive pentru care sa alegi gresia de exterior
Transforma-ti balconul in terasa de vara Transforma-ti balconul in terasa de vara
Ce sunt geamurile glisante si de ce ar trebui sa le ai in balcon? Ce sunt geamurile glisante si de ce ar trebui sa le ai in balcon?
Reguli la plantarea murilor si a zmeurilor Reguli la plantarea murilor si a zmeurilor
Ghid pentru Montarea Balustradei din Lemn Compozit (WPC). Sfaturi utile de la BENCOMP. Ghid pentru Montarea Balustradei din Lemn Compozit (WPC). Sfaturi utile de la BENCOMP.
Orientarea balconului si plantele in ghiveci Orientarea balconului si plantele in ghiveci

Vezi mai multe articole