Amenajarea balconului

Amenajarea balconului

27 august, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru transformarea apartamentelor de bloc in spatii confortabile si functionale, pe cat posibil generoase aveti nevoie de multa inventivitate. Ideal ar fi sa va permiteti crearea unor zone open space prin renuntarea la un perete care separa bucataria de living, livingul de dormitor sau bucataria de hol.
 
Din pacate, nu in orice locuinta de bloc sunt permise asemenea modificari, fie din cauza legislatiei si aprobarilor necesare, fie din cauza compartimentarilor neinspirat concepute si a pozitiei apartamentului. Majoritatea celor care detin locuinte de dimensiuni reduse, in care spatiul este o problema, renunta la o debara sau camara, de regula pentru a mari bucataria sau dormitorul, putini gandindu-se ca si balconul poate fi transformat in spatiu locuibil. Amenajarile moderne vin cu tot felul de solutii, astfel incat vechiul balcon este cel mai des integrat in spatiul destinat livingului, singurul element care ar mai putea aminti de el fiind o arcada cu spoturi integrate. Un balcon inchis poate fi tranformat in birou, loc de joaca pentru copii, spatiu de relaxare sau bucatarie.
 
Desi pare dificil la prima vedere, orice este posibil cu putina imaginatie si sfaturile pretioase din partea specialistilor in domeniu. Si cel mai mic balcon poate fi transformat intr-o oaza de relaxare, in special daca aveti o panorama care merita admirata. Modalitatile de realizare sunt variate, totul depinde de buget si de tipul locuintei. Mobilierul din balcon se poate limita la doua scaune si o masuta, iar daca spatiul este mai generos, ati putea inlocui piesele de mobilier cu un leagan sau poate un hamac. Pana si simpla pozitionare a unor plante in ghivece spre coltul balconului si cateva pernute colorate pe o mocheta uni ar putea face din acest spatiu un loc special de relaxare. Amenajarea trebuie creata in armonie cu restul casei si sa poarte amprenta personalitatii dumneavoastra. Alegeti accesorii si decoratiuni modeste, iar daca va doriti un aspect romantic alegeti corpuri de iluminat care sa ofere o lumina pala sau cateva lumanari colorate.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pentru o terasa exterioara, granit sau ardezie? Pentru o terasa exterioara, granit sau ardezie?
Cum sa iti transformi balconul intr-o oaza de relaxare Cum sa iti transformi balconul intr-o oaza de relaxare
Transforma-ti balconul in terasa de vara Transforma-ti balconul in terasa de vara
Mai avem nevoie si de umbra (I): alegerea pergolei retractabile potrivite Mai avem nevoie si de umbra (I): alegerea pergolei retractabile potrivite
Despre balcon si decorarea terasei Despre balcon si decorarea terasei
Transforma balconul intr-un sanctuar al relaxarii Transforma balconul intr-un sanctuar al relaxarii

Vezi mai multe articole