on

Infiltratiile in acoperisul terasa. Unde apar si cauze

30 aprilie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cladirile cu acoperis terasa au doua mari avantaje: 1) terasa poate fi amenajata si poate functiona, pe perioada verii, ca spatiu de relaxare sau distractie si 2) vantul puternic nu-ti va smulge tiglele sau tabla de pe acoperis. Acoperisurile terasa au insa si un mare dezavantaj: infiltratiile.

Hidroizolatia unui acoperis terasa trebuie sa fie impecabila. Infiltratiile in acoperis pot produce mari pagube, de aceea investitiile impotriva apei trebuie gandite pe termen lung.

Care sunt cauzele infiltratiilor:
- existenta microfisurilor in structura membranelor care acopera terasa. Aceste microfisuri sunt cauzate de ciclurile inghet-dezghet, atat gerurile excesive cat si canicula duc la deteriorarea structurii acestor membrane;
- lipsa acoperirilor de pe aticurile exterioare
- hornurile, antenele, gurile de aerisire, caile de acces la terasa si diverse alte obiecte sau lucrari care strapung acoperisul;
- termosudura intrerupta sai sudarea cu intreruperi la imbinarea capetelor si mansetelor benzilor izolante;
- perforari mecanice si membrane hidroizolante care nu-s petrecute corespunzator;

Unde apar infiltratiile:

Punctele de infiltratie sunt vizibile sau invizibile, in functie de marime. In general, punctele vizibile se formeaza la nivelul rosturilor de dilatatie, imbinarilor de placi, scurgerilor pluviale si strapungerilor cu diverse fire si cabluri. Punctele de infiltratie invizibile pot fi depistate in functie de condensul care se formeaza, din cauza diferentelor de temperatura, pe partile reci ale constructiei.

In incheiere iata si cateva sfaturi. Nu face rabat de la calitatea produselor pentru hidroizolatie. Alege cu grija firma sau meseriasul care iti va hidroizola acoperisul terasa; degeaba cumperi materiale bune daca ele sunt folosite prost. Si ultimul sfat : asigura intretinerea acoperisului. Dar despre acest subiect, saptamana viitoare.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ghid pentru Montarea Balustradei din Lemn Compozit (WPC). Sfaturi utile de la BENCOMP. Ghid pentru Montarea Balustradei din Lemn Compozit (WPC). Sfaturi utile de la BENCOMP.
Orientarea balconului si plantele in ghiveci Orientarea balconului si plantele in ghiveci
Reamenajarea balconului (II) Reamenajarea balconului (II)
Transforma-ti balconul in terasa de vara Transforma-ti balconul in terasa de vara
Pentru o terasa exterioara, granit sau ardezie? Pentru o terasa exterioara, granit sau ardezie?
Pregatirea balconului sau a terasei pentru vara Pregatirea balconului sau a terasei pentru vara

Vezi mai multe articole