on

PlanRadar atrage 69 de milioane de dolari pentru a digitaliza industria globala de constructii si imobiliare

21 ianuarie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

PlanRadar este apreciata ca fiind compania cu cea mai mare runda de finantare B2B Seria B din Austria

 

PlanRadar, principala platforma digitala de gestionare mobila a proiectelor imobiliare si de constructii din Europa, a anuntat astazi o runda de atragere de fonduri de 69 de milioane de dolari, condusa in comun de Insight Partners si Quadrille Capital.

 

Aceasta runda de atragere de fonduri Serie B este a treia ca marime din istoria Austriei si cea mai mare pentru o companie B2B, si a adus, de asemenea, participarea substantiala a investitorilor existenti, inclusiv Headline, Berliner Volksbank Ventures, aws Gründerfonds impreuna cu noii investitori Proptech1, Russmedia si GR Capital.

 

Noua finantare va ajuta PlanRadar sa isi dubleze eforturile de expansiune tehnologica si internationala. Noile birouri PlanRadar sunt pregatite de lansare in Statele Unite, Australia, Consiliul de Cooperare al Golfului (GCC), Asia de Sud-Est si America Latina. Compania isi va accelera investitiile in cercetare si dezvoltare (R&D) si va crea un nou hub tehnologic si o echipa dedicata inovarii de produs pentru a aduce noi tehnologii platformei SaaS care schimba regulile jocului in constructii. Astfel, PlanRadar va crea peste 200 de noi locuri de munca, aproape dublandu-si numarul de angajati la nivel global in urmatoarele 12 luni.

 

De la lansarea sa in Viena, in 2013, PlanRadar s-a impus rapid ca lider european in materie de solutii PropTech, cu o platforma completa de constructii si de gestionare a proprietatii imobiliare, cunoscuta pentru valoarea adaugata in fiecare etapa a ciclului de viata al cladirii. In cele 18 luni care au trecut de la runda de investitii in valoare de 34 de milioane de dolari din seria A, PlanRadar a inregistrat o crestere a veniturilor de peste 250% si si-a dublat baza de clienti.

 

Solutia inovatoare PlanRadar se bucura in prezent de increderea a 14.500 de clienti si este utilizata zilnic de 100.000 de profesionisti din industrie in peste 60 de tari (inclusiv Romania), pentru a creste eficienta proiectelor si a asigura o finalizare de inalta calitate a proiectelor.

 

Cresterea rapida a PlanRadar a fost facilitata de angajamentul sau de a se extinde la nivel global, inclusiv prin lansarea pe 10 noi piete din Europa si Rusia incepand cu 2020. Echipa diversa a companiei, formata din peste 200 de angajati, deserveste clienti in peste 20 de limbi din birourile din Viena, Londra, Amsterdam, Moscova, Paris, Madrid, Milano, Zagreb, Varsovia si Bucuresti. Amprenta in crestere a companiei reflecta, de asemenea, angajamentul de a inova platforma sa de baza, inclusiv adaugarea recenta a capabilitatilor de raportare, integrare si BIM.

 

"Avem misiunea de a facilita gestionarea operatiunilor de constructie si am dovedit ca exista un apetit urias la nivel mondial pentru tehnologia noastra", a declarat Ibrahim Imam, co-fondator si co-CEO al PlanRadar. "Suntem foarte mandri de tot ceea ce a realizat echipa noastra si suntem recunoscatori pentru sprijinul investitorilor nostri in a adauga valoare pentru clientii din noi piete si industrii."

 

"Prin transformarea PlanRadar in cea mai importanta platforma PropTech din lume, transformam o industrie care, din punct de vedere istoric, a fost reticenta in ceea ce priveste digitalizarea", a declarat Sander van de Rijdt, co-fondator si co-CEO al PlanRadar. "Demonstram ca, daca le oferim clientilor o platforma intuitiva care le usureaza munca si o combinam cu servicii de asistenta la standarde inalte, atunci acestia sunt dornici sa adopte solutii de ultima ora. Este intr-adevar atat de simplu."

 

"Cresterea sustenabila pe care PlanRadar a obtinut-o este o dovada a muncii si dedicarii echipei. Am vazut imediat potentialul PlanRadar, iar echipa a continuat sa ne impresioneze prin angajamentul lor fata de cresterea numarului de clienti, a veniturilor si a talentelor", a declarat Thomas Krane, Managing Director la Insight Partners. "Sectorul PropTech este pregatit pentru o crestere enorma, iar PlanRadar aduce industria globala a constructiilor si a imobiliarelor in viitorul digital."

 

"Echipa PlanRadar a identificat o nevoie neadresata la lansarea din 2013 si a valorificat intelegerea si cunosterea indeaproape ale clientilor pentru a deveni adevarati lideri in industrie", a declarat Brice Delome, Partener la Quadrille Capital. "Suntem incantati sa continuam sa alimentam cresterea rapida a PlanRadar si sa ne alaturam unui grup puternic de investitori. Am fost extrem de impresionati de tehnologie, de echipa si de modul in care abordarea firmei ajuta la digitalizarea constructiilor si a sectorului imobiliar. Suntem nerabdatori sa sprijinim in continuare continua expansiune globala a companiei."

 


Despre PlanRadar


PlanRadar este o solutie SaaS de gestionare pe santier, bazata pe cloud, independenta de platforma si dispozitiv, pentru documentatie si comunicare in cadrul proiectelor de constructii si imobiliare. Poate fi utilizata pentru gestionarea defectiunilor si sarcinilor, intretinerea si inspectia cladirilor, documentatie de constructie, predari si multe altele. Folosind o aplicatie web sau aplicatii pentru toate smartphone-urile si tabletele (iOS, Android si Windows), echipele pot partaja planuri digitale sau modele BIM, pot comunica si urmari orice tip de informatii. Prin digitalizarea fluxurilor de lucru, PlanRadar reduce frecventa erorilor, economiseste timp pentru toate partile implicate si permite o crestere enorma a eficientei: clientii raporteaza economii de pana la 7 ore de lucru pe saptamana. Cu sediul central in Viena, Austria, compania permite in prezent unui numar de peste 14.500 de clienti din peste 60 de tari sa urmareasca, sa se conecteze si sa rezolve toate proiectele de constructii si imobiliare din intreaga lume.


Despre Insight


Insight Partners este o firma globala de capital de risc si private equity care investeste in companii ScaleUp de tehnologie si software cu crestere rapida, care genereaza schimbari transformatoare in industriile lor. Fondata in 1995, Insight Partners a investit in peste 400 de companii din intreaga lume si a strans, printr-o serie de fonduri, peste 30 de miliarde de dolari in angajamente de capital. Misiunea Insight este sa gaseasca, sa finanteze si sa lucreze cu succes cu directori vizionari, oferindu-le o expertiza practica si practica in domeniul software pentru a promova succesul pe termen lung. La nivelul oamenilor si al portofoliului sau, Insight incurajeaza o cultura in jurul credintei ca firmele ScaleUp si cresterea economica creeaza oportunitati pentru toti. Pentru mai multe informatii despre Insight si despre toate investitiile sale, vizitati insightpartners.com sau urmariti-ne pe Twitter @insightpartners.

 

Despre Quadrille Capital


Cu sediul la Paris si San Francisco, Quadrille Capital este o firma independenta de investitii axata pe tehnologie si sanatate in Statele Unite, Europa si China. Quadrille Capital are patru solutii de investitii: investitii in companii private, angajamente in fonduri de capital de crestere si de capital de risc, investitii secundare in fonduri si companii private si fonduri de capital public de tip long-only. Quadrille gestioneaza aproape 1,3 miliarde de euro pentru investitori institutionali si birouri de familie sofisticate din Europa, Marea Britanie, America si Orientul Mijlociu. De la infiintarea sa, Quadrille a investit in peste 125 de fonduri si 38 de companii, devenind un partener de incredere al firmelor, antreprenorilor si investitorilor.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Apartamente cu vedere la munte Apartamente cu vedere la munte
Vacanta de neuitat pentru castigatorul campaniei "Chiturile si silicoanele Ceresit te trimit in vacanta!" Vacanta de neuitat pentru castigatorul campaniei "Chiturile si silicoanele Ceresit te trimit in vacanta!"
Imobilele confiscate Imobilele confiscate
Peste 1,8 mil. locuinte, racordate cu forta la fondul de solidaritate - 29 iunie 2010 Peste 1,8 mil. locuinte, racordate cu forta la fondul de solidaritate - 29 iunie 2010
Piata adezivilor va depasi 150 milioane de euro Piata adezivilor va depasi 150 milioane de euro
Mii de case predate la cheie Mii de case predate la cheie

Vezi mai multe articole