Termoizolare de top cu polistirenul grafitat

12 august, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

polistiren grafitat
Polistirenul grafitat este cel mai nou tip de polistiren, care asigura un confort termic si fonic sporit, reduce consumul de energie si schimba din punct de vedere estetic fatada unei cladiri.
Varful de gama Austrotherm EPS® AF - PLUS este un produs inovator ce corespunde celor mai exigente cerinte in lucrarile de termoizolare a fatadelor. Polistirenul grafitat combina perlele de polistiren cu praful de grafit, oferind o capacitate de reflexie a radiatiilor calorice mult mai mare. Astfel, prin reducerea coeficientului de transfer termic, temperatura la interior se mentine constanta pe tot parcursul anului, caldura solara nu patrunde in interior pe timpul verii, dar nici nu se pierde prin pereti in anotimpul rece. Cel mai important aspect ramane insa reducerea facturilor la intretinere cu aproximativ 50%.
 
Este deja stiut faptul ca orice constructie neizolata din punct de vedere termic, inregistreaza 67% din pierderile de caldura la nivelul peretilor, acoperisului si subsolului. Austrotherm EPS® AF- PLUS are un coeficient de transfer termic cu circa 20% mai mic (λ = 0,032 W/mK ) fata de polistirenul clasic destinat fatadelor, ceea ce permite reducerea stratului termoizolat, largind in acelasi timp campul vizual al ferestrelor. Spre exemplu, placile de polistiren grafitat pot fi utilizate cu succes in cazul suprafetelor inguste, ceea ce va permite sa pastrati glafurile de fereastra existente daca nu doriti inlocuirea lor. Eficienta sporita din punct de vedere al rezistentei la tractiune, porozitate deschisa, elasticitate si absorbtie fonica superioara, muchii drepte pentru contururile laterale, dimensiuni utile de 1000x500 mm, suprafata utila de 0,5 m2 si produs 100% reciclabil sunt alte caracterisici demne de luat in seama pentru Austrotherm EPS® AF – PLUS.
 
Compania Austrotherm si-a concetrat atentia pe productia de materiale termoizolante, garantand un standard de calitate impus de normele in vigoare la nivel european. Utilizand produse de cea mai buna calitate si printr-o executie corecta a fiecarei lucrari, durata de viata a termoizolatiei este mult mai mare, iar costurile de intretinere a unei locuinte cu mult mai reduse. Prin specialistii sai, Austrotherm asigura suport tehnic pentru calculele de fizica a constructiilor, cat si consiliere tehnica in functie de specificatiile fiecarui proiect, atat arhitectilor, constructorilor si distribuitorilor de materiale de constructii cat si celor care construiesc in regim privat.
 
Austrotherm EPS® AF – PLUS poate fi utilizat pentru:
- fatade tencuite – termosistem
- fatade ventilate
- fatade - pereti exteriori pe structuri usoare
- fatade - pereti bistrat cu sau fara spatiu de ventilare
 
Date tehnice:
Rezistenta la incovoiere - 125 kPa (12,5 t/mp)
Rezistenta la tractiune - 150 kPa (15 t/mp)
Conductivitate termica de calcul - 0,032 W/mK

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sfaturi pentru protejarea fonica si diminuarea zgomotului (III) Sfaturi pentru protejarea fonica si diminuarea zgomotului (III)
Imbunatatirea confortului fonic - solutii pentru peretii interiori, planseu si acoperis Imbunatatirea confortului fonic - solutii pentru peretii interiori, planseu si acoperis
Utilizarea corecta a spumei poliuretanice si mituri despre toxicitatea acesteia Utilizarea corecta a spumei poliuretanice si mituri despre toxicitatea acesteia
Sfaturi pentru protejarea fonica si diminuarea zgomotului (I) Sfaturi pentru protejarea fonica si diminuarea zgomotului (I)
Poluarea fonica: cat de groasa trebuie sa fie izolatia pentru diverse niveluri de zgomot Poluarea fonica: cat de groasa trebuie sa fie izolatia pentru diverse niveluri de zgomot
Termoizolare cu bani de la banca Termoizolare cu bani de la banca

Vezi mai multe articole