Austrotherm si grija pentru mediu

19 octombrie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Polistirenul poate fi prelucrat prin expandare sau extrudare. Datorita reducerii emisiilor de dioxid de carbon, termoizolatiile cu produse Austrotherm, contribuie la protectia activa a mediului inconjurator. Tehnologiile care stau la baza fabricarii polistirenului Austrotherm EPS® si Austrotherm XPS®, utilizeaza fluide de lucru
protejarea mediului
nepoluante, ceea ce asigura caracterul ecologic al polistirenului inca din faza procesului de productie. Polistirenul expandat este obtinut dintr-un amestec de 5-10% gaz de expandare (pentan sau bioxid de carbon) si 90-95% polistiren.
 
Un criteriu important in evaluarea si clasificarea materialelor termoizolante il constituie continutul de energie primara, acea energie nereciclabila, utilizata in procesul de fabricatie. Din acest punct de vedere, materialele termoizolante Styropor (polistirenul expandat - EPS) se dovedesc a fi un aliat de nadejde in lupta cu pierderile de caldura.
 
Pentru termoizolatiile de fatada, continutul de energie primara (nereciclabila) in cazul placilor de polistiren are valoarea de 435kWh/m³, in timp ce izolatia din pluta de aceeasi grosime are valoarea de 720 kWh/m³. Acest aspect este absolut logic, Styropor fiind constituit din 98% aer si doar 2% polistiren. Procesul tehnologic de expandare include mai multe etape, dintre care cele mai importante sunt preexpandarea si expandarea propriu-zisa. Preexpandarea determina densitatea si omogenitatea produsului, fiind etapa in cursul careia granulele din polistiren, sub actiunea unui agent de expandare si in conditii de temperatura (cca. 100°C) isi maresc volumul de aproximativ 50 de ori (pana la 3-4 mm). Etapa de expandare este controlata de temperatura si de presiune (vacuum) si presupune sudarea perlelor de polistiren preexpandat intre ele. Este etapa care marcheaza rezistenta mecanica a produsului, gradul de coeziune a particulelor, distributia coerenta a densitatii si capacitatea de difuzie. Valoarea ridicata a bilantului energetic in cazul materialelor termoizolante Styropor le recomanda din punct de vedere ecologic. Sistemele termoizolante cu polistiren expandat si extrudat sunt recomandate atat pentru constructiile noi, cat si pentru reabilitarea celor existente.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Importanta termoizolarii si a dimensionarii corecte a sistemului de incalzire Importanta termoizolarii si a dimensionarii corecte a sistemului de incalzire
Izolatia eficienta a planseului spre pod Izolatia eficienta a planseului spre pod
Termoizolare cu bani de la banca Termoizolare cu bani de la banca
Termoizolatie - greselile se platesc scump! Termoizolatie - greselile se platesc scump!
Terasa moderna, eleganta si sigura Terasa moderna, eleganta si sigura
Izolatia termica a cabanelor din lemn Izolatia termica a cabanelor din lemn

Vezi mai multe articole