Polistirenul potrivit la locul potrivit

23 aprilie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Izolarea unei locuinte trebuie gandita ca o anvelopa termica, protectoare, de la fundatie pana la acoperis, dar acest lucru nu insemna ca intreaga constructie trebuie acoperita cu acelasi tip de polistiren, asa cum, din pacate, vedem ca se intampla in foarte multe cazuri de reabilitari termice sau chiar de proiecte noi.

Polistiren extrudat

„Noi recomandam folosirea produselor adecvate fiecarei izolari termice in parte”, declara specialistii Austrotherm, companie specializata in producerea si furnizarea de polistiren pentru termoizolarea constructiilor. „Pentru zona de fundatie, subsol si soclu, este necesara folosirea pacilor din polistiren extrudat (XPS), pentru izolarea termica a peretilor exteriori se recomanda polistirenul expandat (EPS), iar pentru izolarea acoperisurilor sau teraselor, exsita posibilitatea de a opta atat pentru EPS, cat si XPS, in functie de sistemul ales. Consultanta de specialitate poate oferi informatii suplimentare pentru fiecare caz in parte”, au completat reprezentantii Austrotherm.

In consecinta, utilizarea placilor de XPS face posibila o izolare termica corespunzatoare a podelelor pivnitelor, placilor fundatiilor, sub locurile de parcare, la socluri si pereti. Polistirenul extrudat este un material cu proprietati mecanice superioare, mai ales sub aspectul rezistentei la compresiune si al impermeabilitatii, ceea ce il face potrivit unei asemenea utilizari.

Masurile de izolare termica trebuie sa inceapa chiar din pivnita, respectiv cu peretii de la baza pivnitei sau de la baza casei. Prin izolarea termica a perimetrului se diminueaza considerabil pierderile de caldura din pivnitele incalzite sau neincalzite, si se evita formarea unor punti termice la planseele pivnitei si la nivelul soclului. Dorinta de utilizare optima a spatiului din pivnita necesita investitii majore pentru asigurarea unui grad optim de confort, in cazul in care nu s-a termoizolat pivnita inca din stadiul constructiei locuintei.

click stanga pentru a mari imaginea

 
Cateva reguli de buna termoizolare
1. Optimizarea costurilor de intretinere si protectie pentru mediul inconjurator prin montarea sistemul potrivit zonei climatice in care se afla constructia;
2. Alegerea unui tip de polistiren rezistent la compresiune pentru termoizolarea acoperisurilor tip terasa pe care se pot amenaja spatii verzi sau parcari.
3. Folosirea unui material cu porozitate inchisa, care nu permite transferul de vapori. Acesta, indiferent de conditiile climatice, isi pastreaza capacitatea de termoizolare, chiar si in spatii cu umiditate ridicata, avand rezistenta mare la inghet/dezghet;
4. Alegerea unui sistem cu aplicare usoara;
5. Urmarirea gradului de rezistenta la foc – este de preferat un polistiren ignifug, care nu intretine arderea.

Adauga un comentariu


2 Comentarii

Specialistul Misiunea Casa

26 iulie, 15:42

Buna ziua! Grosimea trebuie corelata cu restul solutiei adoptate la nivel de acoperis, interior si exterior. De regula se discuta de o izolatie cuprinsa intre 5 si 10 cm.

anton zamfir

26 iulie, 14:54

Buna ziua
doresc sa stiu care este grosimea optima minima pentru xps top 30 pentru izolarea acoperisului peste capriori.

Alte articole

Termoizolatia | Panouri termoizolante Termoizolatia | Panouri termoizolante
Izolatia eficienta a planseului spre pod Izolatia eficienta a planseului spre pod
Izolarea locuintei cu vata bazaltica Izolarea locuintei cu vata bazaltica
“S-a inundat caminul de vizitare. Cum procedez?” “S-a inundat caminul de vizitare. Cum procedez?”
Izolarea fonica: solutii pentru reducerea dramatica a zgomotului din locuinta Izolarea fonica: solutii pentru reducerea dramatica a zgomotului din locuinta
Izolarea fonica Izolarea fonica

Vezi mai multe articole