on

Pot fi ferestrele de mansarda inteligente? Da, daca sunt de la VELUX!

15 aprilie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ai vrea ca podul casei sa se transforme dintr-un simplu loc de depozitare intr-o mansarda luminoasa? Alege ferestre de mansarda VELUX si totul devine foarte simplu. Vei avea un spatiu suplimentar de care sa te bucuri impreuna cu familia ta.

Cum casele inteligente nu mai sunt demult o noutate, pretul acestora poate fi prohibitiv. Insa poti folosi inteligenta sistemelor acolo unde accesibilitatea este importanta, la preturi accesibile. VELUX, cel mai mare producator mondial de ferestre de mansarda, a adus pe piata din Romania sistemul prin care poti deschide sau inchide ferestrele cu o aplicatie de pe telefon, cu sau fara ajutorul lui Siri. Aceasta inovatie se numeste kit de control climatic VELUX ACTIVE.

Un astfel de sistem, ultramodern, are in dotare nu doar fereastra de mansarda inteligenta, ci si accesorii – rulouri opace, decorative, parasolare – electrice. Acestea nu mai constituie demult o noutate, daca ne gandim ca ferestrele electrice VELUX INTEGRA® au aparut inca din 1973.

Noutatea este faptul ca, acum, atat fereastra de mansarda cat si tot ce tine de ea pot fi deschise sau inchise dintr-o aplicatie de pe telefon sau automat. Ca orice solutie cu adevarat moderna, kitul VELUX ACTIVE vine cu o aplicatie gratuita pentru App Store si Google Play.

Cu ajutorul kitului de control climatic VELUX ACTIVE esti mereu in control, in cel mai simplu mod. Poti folosi dispozitivul mobil pentru a monitoriza climatul interior al mansardei si pentru a controla actionarea ferestrei VELUX, dar si a rulourilor si roletelor exterioare, indiferent de locul in care te afli. Asta inseamna ca nu mai e nevoie sa urci atatea scari de cate ori e nevoie de o mica ajustare, sau de cate ori celui mic ii e prea cald sau putin cam rece.

Dar ce este, de fapt, VELUX ACTIVE?

VELUX ACTIVE este un sistem inteligent format din:

- un senzor de climat interior care masoara permanent nivelul de C02, umiditatea si temperatura din fiecare spatiu. Este recomandat sa instalezi un senzor pentru fiecare camera in care exista produse VELUX INTEGRA®.

- un intrerupator - Este necesar sa atingi comutatorul de sistem in drum spre iesire pentru a inchide ferestrele de mansarda VELUX INTEGRA®. Ventilarea securizata prin clapeta de ventilare va ramane activata. Este recomandat sa instalezi un comutator de sistem pentru fiecare iesire din locuinta;

- o interfata – aceasta realizeaza conexiunea dintre produsele VELUX INTEGRA®, senzorul de climat interior si comutatorul de sistem. Aceasta este inclusa in kitul de baza si se conecteaza la internet prin routerul WI-FI, pentru a permite actionarea produselor direct pe smartphone. Este necesara o singura interfata pentru fiecare casa sau apartament.

Cum actioneaza si care sunt avantajele kitului de control climatic VELUX ACTIVE pentru o casa cu mansarda luminoasa?

Ventilatia este automata – in momentul cand senzorul de climat interior sesizeaza ca parametrii de temperatura, umiditate sau dioxid de carbon nu se incadreaza in limitele normale, ferestrele de mansarda VELUX se inchid sau se deschid, pentru a asigura un climat interior mai sanatos.

Ventilatie zilnica – kitul de control asigura in mod proactiv o ventilare de cel putin trei ori pe zi a locuintei, adica optimul pentru o locuinta cu aer proaspat si curat, benefic pentru sanatate. Practic, acest sistem este asistentul tau personal in ceea ce priveste calitatea aerului din locuinta ta.

Esti protejat de caldura in perioada verii – deoarece sistemul, in baza prognozei meteo locale, va inchide preventiv parasolarele, astfel incat geamul ferestrelor sa nu se incalzeasca. Mansardele pot fi foarte calduroase vara, iar izolarea corespunzatoare este obligatorie. Insa, daca soarele patrunde liber, temperatura sigur va creste. Cu VELUX ACTIVE nu mai ai aceasta grija si, in plus, nu vei avea nevoie de aerul conditionat atat de des.

Pleci linistit de acasa – apesi la iesire intrerupatorul de sistem, iar toate ferestrele si rulourile se inchid. Daca ai plecat de acasa si ai uitat sa le inchizi, nu trebuie sa-ti faci griji – pentru ca ai un intrerupator similar in aplicatia de pe telefon. Pur si simplu inchizi de oriunde te-ai afla.

Ploaia nu te mai surprinde – pentru ca ferestrele de mansarda VELUX INTEGRA au un senzor de ploaie care inchide automat ferestrele la caderea primilor stropi. Mai mult, pe durata ploii, acest senzor va anula orice comanda data de senzorul de climat interior. Asadar micutii poznasi vor trebui sa iasa in ploaie pentru a se juca cu stropii, iar mocheta sau parchetul tau vor ramane neatinse.

Poti beneficia chiar si de un climat interior personalizat, caci poti schimba cu usurinta setarile prestabilete, precum: nivelul temperaturii si frecventa ventilarii zilnice. In zilele mai reci te va intampina aceeasi atmosfera placuta, fara sa te mai intrebi daca nu cumva fereastra a ramas deschisa prea mult timp.

“Hei Siri, deschide ferestrele de mansarda!” Da, acum ai si comanda vocala deoarece VELUX ACTIVE este compatibil cu Apple HomeKit®, fapt care iti permite controlul vocal al produselor VELUX. Aproape ca te simti in viitor, nu-i asa?

Tot ce ti-am spus pana acum pare simplu, nu? Chiar este, daca iei in calcul ca poti chiar tu sa realizezi montajul kitului VELUX ACTIVE, fara ajutorul unui specialist. Tot ce iti trebuie este o conexiune WI-FI buna. Adica te poti bucura de beneficiile acestui sistem repede si fara complicatii.
Cum se realizeaza configurarea kitului de baza de control climatic VELUX Active?

Configurarea kitului VELUX ACTIVE este o operatiune simpla. Tot ce trebuie sa faci este sa descarci aplicatia VELUX ACTIVE pentru smartphone, iar aceasta te va ajuta sa parcurgi procesul de instalare. Acesta are doar patru etape, logice:

1. Conectarea interfetei si descarcarea aplicatiei;

2. Asocierea senzorului si a comutatorului de sistem cu interfata;

3. Detectarea si adaugarea ferestrelor de mansarda, rulourilor si roletelor exterioare VELUX INTEGRA®;

4. Denumirea, dupa bunul plac, a zonelor din casa (de ex., „livingul”, „mansarda”,” bucatarie”).

Pentru a instala VELUX ACTIVE la tine acasa, este, evident, necesar sa deții ferestre de mansarda si rulouri electrice VELUX si o conexiune buna WiFi. Vestea buna este ca, daca ai ferestre de mansarda manuale VELUX cu operare de sus, ai posibilitatea sa achizitionezi un sistem electric, iar astfel vei putea opta si pentru VELUX ACTIVE. Verifica aici compatibilitatea produselor tale VELUX.

Podul casei tale merita mai multa lumina, la fel ca familia ta. Poti sa transformi un spatiu altfel pierdut in mai mult loc de joaca sau in mai mult loc pentru odihna ta si a familiei tale. Iar sistemul de control climatic VELUX ACTIVE iti va oferi confortul pe care il cauti.

Vezi in clipul de mai jos cum actioneaza VELUX ACTIVE.

Daca vrei sa afli mai multe informatii despre produsele VELUX (ferestre pentru acoperis terasa, tuneluri solare, jaluzele VELUX - rulouri decorative si parasolare, automatizarea casei, dispozitive de comanda si control etc.) intra pe velux.ro. Fii la curent cu noutatile pe facebook.com/VELUX.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Izolarea podului: solutie de corectare a unei lucrari gresite Izolarea podului: solutie de corectare a unei lucrari gresite
Sfaturi de izolare a mansardei: “Bariera de vapori se monteaza cu aluminiul in sus sau in jos?” Sfaturi de izolare a mansardei: “Bariera de vapori se monteaza cu aluminiul in sus sau in jos?”
Ruloul exterior parasolar si ruloul opac interior VELUX – un duo ideal pentru mansarda ta! Ruloul exterior parasolar si ruloul opac interior VELUX – un duo ideal pentru mansarda ta!
Sfaturi utile pentru mansarda Sfaturi utile pentru mansarda
Renovare mansarda – Proiectul unui forumist Renovare mansarda – Proiectul unui forumist
Amenajarea mansardei: sfaturi complete pentru transformarea acesteia in spatiu locuibil Amenajarea mansardei: sfaturi complete pentru transformarea acesteia in spatiu locuibil

Vezi mai multe articole