Pregatirea piscinei pentru iarna

13 noiembrie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

pregatirea-piscinei-pentru-iarna
Dupa un sezon cald mai lung decat ne-am fi asteptat, vine vremea sa iti iei ramas bun de la balaceala in aer liber. Inainte de asta, insa, o piscina descoperita trebuie pregatita foarte bine pentru iarna; altfel, exista riscul ca sezonul rece sa iti strice planurile de inot pentru vara viitoare. Urmand sugestiile pe care le vom da in continuare, piscina se va pastra in perfecta stare.
 
Curatare
Intai, trebuie sa te asiguri ca bazinul este curat, lipsit de orice fel de particule solide – frunze, pietricele, insecte. Cu un aspirator special pentru piscina, treci peste toata suprafata podelei, pentru a scapa si de impuritatile cele mai putin vizibile. Nu neglija nici peretii piscinei: sterge-i pentru a te asigura ca nu exista depuneri de alge.
Tratarea apei
Pentru ca piscina ta sa depaseasca iarna cu bine, trebuie sa ii asiguri o ultima doza de chimicale: clor si pudra, speciale pentru anotimpul rece, si alcalizator. De asemenea, e bine sa stii ca poti alege din o gama variata de kituri de iernare complete, care includ toate chimicalele necesare (concentrate de clor, algaecide si substante de alcalinizare), gata preparate pentru aplicare.
Spargatoarele de gheata
Fiindca, pe timp de iarna, gheata poate provoca fisuri, protectia constructiei si a linerului e obligatorie. Pentru piscinele obisnuite, spargatoarele de gheata sunt interconectate unul cu altul, pozitionate de-a lungul marginii bazinului. In cazul piscinelor mari, e bine sa existe si cateva linii transversale care sa deplaseze gheata.
 Prelata
Dupa ce se face tratamentul de iernare, peste bordura piscinei se monteaza prelata. Alege una realizata din material dur, care sa reziste la diferentele de temperatura si la razele UV. De asemenea, fii atent sa aiba ancore incluse pentru fixare. Daca prelata nu este bine prinsa, se poate desprinde in cazul ploilor torentiale si vanturilor puternice.
 
Daca nu ai sarit peste pasi, piscina ta are toate sansele sa hiberneze linistita peste iarna si sa te astepte voioasa vara viitoare!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Piscina din curte: sfaturi si ponturi Piscina din curte: sfaturi si ponturi
Piscine gonflabile pentru gradini mici Piscine gonflabile pentru gradini mici
Sanatatea piscinei: Cum mentinem calitatea apei [Partea a II-a] Sanatatea piscinei: Cum mentinem calitatea apei [Partea a II-a]
Ce substante sa folosesti pentru intretinerea piscinei Ce substante sa folosesti pentru intretinerea piscinei
Cum sa mentii curata apa din piscina in doar 5 pasi Cum sa mentii curata apa din piscina in doar 5 pasi
Piscine din panouri de tabla galvanizata Piscine din panouri de tabla galvanizata

Vezi mai multe articole