Pregatirea piscinei pentru iarna

13 noiembrie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

pregatirea-piscinei-pentru-iarna
Dupa un sezon cald mai lung decat ne-am fi asteptat, vine vremea sa iti iei ramas bun de la balaceala in aer liber. Inainte de asta, insa, o piscina descoperita trebuie pregatita foarte bine pentru iarna; altfel, exista riscul ca sezonul rece sa iti strice planurile de inot pentru vara viitoare. Urmand sugestiile pe care le vom da in continuare, piscina se va pastra in perfecta stare.
 
Curatare
Intai, trebuie sa te asiguri ca bazinul este curat, lipsit de orice fel de particule solide – frunze, pietricele, insecte. Cu un aspirator special pentru piscina, treci peste toata suprafata podelei, pentru a scapa si de impuritatile cele mai putin vizibile. Nu neglija nici peretii piscinei: sterge-i pentru a te asigura ca nu exista depuneri de alge.
Tratarea apei
Pentru ca piscina ta sa depaseasca iarna cu bine, trebuie sa ii asiguri o ultima doza de chimicale: clor si pudra, speciale pentru anotimpul rece, si alcalizator. De asemenea, e bine sa stii ca poti alege din o gama variata de kituri de iernare complete, care includ toate chimicalele necesare (concentrate de clor, algaecide si substante de alcalinizare), gata preparate pentru aplicare.
Spargatoarele de gheata
Fiindca, pe timp de iarna, gheata poate provoca fisuri, protectia constructiei si a linerului e obligatorie. Pentru piscinele obisnuite, spargatoarele de gheata sunt interconectate unul cu altul, pozitionate de-a lungul marginii bazinului. In cazul piscinelor mari, e bine sa existe si cateva linii transversale care sa deplaseze gheata.
 Prelata
Dupa ce se face tratamentul de iernare, peste bordura piscinei se monteaza prelata. Alege una realizata din material dur, care sa reziste la diferentele de temperatura si la razele UV. De asemenea, fii atent sa aiba ancore incluse pentru fixare. Daca prelata nu este bine prinsa, se poate desprinde in cazul ploilor torentiale si vanturilor puternice.
 
Daca nu ai sarit peste pasi, piscina ta are toate sansele sa hiberneze linistita peste iarna si sa te astepte voioasa vara viitoare!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Piscine gonflabile pentru gradini mici Piscine gonflabile pentru gradini mici
Sistemele de monitorizare pentru piscine sau cum controlezi piscina pentru un consum redus Sistemele de monitorizare pentru piscine sau cum controlezi piscina pentru un consum redus
Cat costa constructia unei piscine subterane pe piata din Romania Cat costa constructia unei piscine subterane pe piata din Romania
Dezumidificarea piscinelor Dezumidificarea piscinelor
Sfaturi pentru intretinerea piscinei si curatarea apei Sfaturi pentru intretinerea piscinei si curatarea apei
Piscina din curtea casei Piscina din curtea casei

Vezi mai multe articole