Piscine din panouri de tabla galvanizata

06 iulie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Preturile inca destul de piperate pentru construirea, instalarea si intretinerea unei picine ii tine pe multi dintre eventualii clienti la distanta, ceea ce a determinat piata sa se adapteze cerintelor. Astfel, intre piscina gonflabila si piscina din beton armat au aparut si variantele intermediare care sunt mai accesibile si “croite” parca dupa
Piscina tabla galvanizata
piscina tabla galvanizata
fiecare buzunar. Daca bugetul nu va permite sa achizitionati o piscina din fibra de sticla, puteti opta pentru un model executat din tabla sub forma de panouri din otel galvanizat care poate fi instalat si intretinul foarte usor.
 
O astfel de structura este formata dintr-un rulou de tabla, din otel galvanizat, protejat la exterior cu o vopsea pe baza de rasini si sustinut de o serie de stalpi special montati pentru a oferi stabilitate piscinei.  Desi pare greu de crezut, o astfel de structura montata conform instructiunilor recomandate de producator, rezista la presiunea apei la fel ca un perete de beton armat de 25 cm grosime. Piscina poate fi instalata atat pe un teren plat cat si unul scufundat in pamant, in functie de preferintele dumneavoastra: supraterana, semingropata sau ingropata. La interior finisajul se realizeaza cu liner, dar nu inainte de a crea la baza un pat de nisip, peste care se recomanda si aplicarea unui strat de geotextil.
 
O alta varianta de instalare presupune turnarea unei sape, se aseaza peste sapa materialul textil pentru protectia linerului, se monteaza peretele din tabla, se fixeaza linerul si scara si se da drumul la apa in bazin. Daca folositi corect produsele de intretinere, va puteti bucura de acesta piscina timp de 2-3 ani fara a fi nevoie sa schimbati apa sau sa o demontati. Linerul este o folie din PVC pe care o puteti comanda in functie de gustul si preferintele dumneavoastra in materie de culori si modele decorative. Acest material poate fi intretinut foarte usor, indeplineste un rol estetic prin finisaj si unul de hidroizolatie. In cazul unor deteriorari, linerul este foarte usor de reparat sau chiar de inlocuit, astfel incat dupa numai cateva ore va puteti bucura de o piscina noua ca la inceput, cu costuri minime.
 
Nu se recomanda demontarea piscinei la sfarsitul sezonului si nici golirea apei in sezonul rece, ea fiind proiectata sa reziste in perioada iernii, acoperita cu o prelata. De obicei, piscinele sunt livrate cu toate accesoriile necesare pentru asigurarea unui bune functionari, insa inainte de achizitionare de preferat ar fi sa intrebati care sunt dotarile incluse in pretul afisat. Dimensiunile pot fi diverse cu adancimi de 1,2 sau 1,5 metri, de forma rotunda, ovala si in forma de opt. Kit-ul complet contine bazinul - ruloul din tabla, sistemul de pompare si filtrare (filtre cu cartus sau filtre cu nisip, ce sunt calculate in functie de volumul de apa al piscinei si de gradul de folosire a acesteia), sistemul de tratare a apei (tratarea chimica cu Cl si pH, tratare ce poate fi facuta manual sau automatizat prin sisteme speciale de dozare). Mai aveti nevoie de scara, set de conducte PVC,  furtun flexibil, racorduri, robineti, fitinguri si optional sistem de incalzire, proiectoare, prelata de protectie, aspirator manual.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Verifica cu un test kit calitatea apei din piscina Verifica cu un test kit calitatea apei din piscina
Construirea piscinei: solutia care iti permite sa faci economii importante Construirea piscinei: solutia care iti permite sa faci economii importante
Sanatatea piscinei: Cum mentinem calitatea apei [Partea a II-a] Sanatatea piscinei: Cum mentinem calitatea apei [Partea a II-a]
Sanatatea piscinei: Controlul infectiilor - Partea I Sanatatea piscinei: Controlul infectiilor - Partea I
Pregatiri pentru vara – Constructia si intretinerea unei piscine (I) Pregatiri pentru vara – Constructia si intretinerea unei piscine (I)
Constructiile de piscine in Romania. Rolul si avantajele bordurilor de piscina. Constructiile de piscine in Romania. Rolul si avantajele bordurilor de piscina.

Vezi mai multe articole