Preturile finale ale locuintelor au scazut cu pana la 40% comparative cu dec. 2007

25 noiembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Preturile finale ale locuintelor au scazut cu pana la 40% comparative cu dec. 2007
25 Noiembrie 2008
 
Preturile finale ale locuintelor au ajuns sa inregistreze, in prezent, in anumite cazuri, scaderi de pana la 40% fata de preturile de listare de la sfarsitul anului trecut, sustin reprezentantii portalului imobiliar Magazinul De Case.
"Piata imobiliara din Romania, si in special cea din Bucuresti este cu totul atipica, inregistrand atat cresteri cat si scaderi care nu s-au mai inregistrat in tari similare, apropiate sau chiar in cele dezvoltate. In a doua jumatate a acestui an, piata rezidentiala din Bucuresti a inregistrat o cadere accelerata a preturilor", sustin cei de la Magazinul De Case.
 
Potrivit consultantilor imobiliari, o prima componenta a scaderii a presupus o reducere a preturilor initiale solicitate de proprietari (preturi de listare), acestea scazand cu 15-20% in unele cazuri. La acest procent s-a adaugat diminuarea pretului in etapa de incheiere efectiva a tranzactiei, unde prin negociere preturile mai inregistrau o reducere de inca 15-20% procente. "Astfel, in anumite cazuri, preturile finale au inregistrat scaderi de pana la 40% fata de preturile de listare de la sfarsitul anului trecut", mai spun cei de la Magazinul De Case.
 
In plus, consultantii sustin ca lunile septembrie-octombrie au adus noi schimbari in abordarea proprietarilor: neincrederea in preturile actuale si a tendintelor de depreciere acestia adoptand o pozitie de asteptare, iar acest lucru este exprimat prin scaderea numarului de oferte scoase spre vanzare pe finalul acestui an.
 
"In luna septembrie pe segementul apartamentelor vechi au fost scoase spre vanzare 3.666 de imobile. In luna octombrie, numarul ofertelor pe piata imobiliara a scazut cu aproximativ 17% comparativ cu luna precedenta, pe piata fiind scoase spre vanzare aproximativ 3.042 de imobile. Aceasta scadere se produce in contextul in care in mod natural, luna octombrie aducea o crestere a numarului de oferte scoase spre vanzare fata de luna septembrie", mai spun cei de la Magazinul De Case.
 
In ceea ce priveste piata imobiliara, consultantii sunt de parere ca in varianta cea mai plauzibila, pe termen scurt si mediu (o perioada de 2-3 ani ) preturile vor stagna, inregistrand oscilatii de maxim 20%.
 
Sursa: Wall street

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tendinta Producatorii cu produse pe stoc au redus preturile cu 5-10% - 16 Noiembrie 2009 Tendinta Producatorii cu produse pe stoc au redus preturile cu 5-10% - 16 Noiembrie 2009
Isarescu, in cautarea pretului corect al caselor Isarescu, in cautarea pretului corect al caselor
4.000 de apartamente noi in Planorama II 4.000 de apartamente noi in Planorama II
Asigurari Asigurari
Saint-Gobain Romania se implica in proiectul BIG BUILD 2019, realizat in parteneriat cu Habitat for Humanity Romania Saint-Gobain Romania se implica in proiectul BIG BUILD 2019, realizat in parteneriat cu Habitat for Humanity Romania
Be fabulous cu noua gama pentru ingrijirea parului Premium Care de la Rowenta. For your inner diva! Be fabulous cu noua gama pentru ingrijirea parului Premium Care de la Rowenta. For your inner diva!

Vezi mai multe articole