on

TP-Link® a prezentat la IFA 2020 o serie de premiere in lumea tehnologiei

09 septembrie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

TP-Link®, lider global in furnizarea de echipamente de retea pentru utilizatorii individuali si mediul de afaceri, a prezentat la IFA 2020 o serie de premiere in lumea tehnologiei. Compania prezinta, astfel, primul sau sistem mesh 5G Wi-Fi 6 Gateway, Deco X80-5G, prima valva termostatica smart pentru calorifer – Tapo E100, dar si noua solutie de securitate HomeShield powered by Avira.

 

TP-Link a prezentat la IFA 2020 primul sau sistem Whole Home Mesh 5G Gateway cu Wi-Fi 6, care integreaza inovatii de top, precum conexiunea 5G, compatibilitatea cu standardul Wi-Fi 6 si tehnologia mesh, pentru a le aduce utilizatorilor viteze superioare de navigare, atat wireless, cat si pe fir, dar si cea mai buna conexiune la retea din clasa sa.

 

Dotat cu tehnologii de ultima generatie, Deco X80-5G ofera acces extrem de rapid la reteaua 5G, cu o latenta redusa si o capacitate sporita. Dispozitivul trebuie doar conectat la o sursa de curent, iar utilizatorii se pot bucura apoi de navigare 5G mai rapida ca niciodata, pentru activitatile de zi cu zi. Mai mult, datorita compatibilitatii Wi-Fi 6, noul Deco X80-5G livreaza si viteze reale gigabit de pana la 6.0 Gbps, asigurand conexiuni foarte fluide, diminuand latenta si interferenta altor retele. Astfel, fie ca vor sa descarce continut de pe Internet, sa faca streaming sau gaming online sau sa ruleze alte aplicatii care necesita o latime de banda mai mare, utilizatorii se pot bucura de o experienta premium.

 

Modelul Deco X80-5G are un design elegant si se integreaza perfect in orice decor modern, datorita aspectului sau minimalist.

 

Conexiune 5G ultra-rapida, in banda larga

 

Tehnologia 5G aduce pe piata noi standarde in ceea ce priveste performanta retelei, oferind viteze ultra-rapide si latente extrem de scazute. Astfel, noul Deco X80-5G permite viteze de download in banda larga de pana la 5.0 Gbps, de 16,7 ori mai rapid decat standardul 4G LTE-Advanced si de 33 de ori mai rapid decat 4G LTE. De asemenea, acesta asigura conexiuni de retea extrem de fluide si pentru dispozitivele mobile, atat din prezent, cat si din viitor, cu o latenta de doar 1ms.

 

Accesul la conexiunea 5G in banda larga este un salt important in materie de retelistica, o evolutie semnificativa comparativ cu ceea ce ofera 4G, permitand accesul neingradit la noi tipuri de continut precum realitatea virtuala, realitatea augmentata, vizionarea clipurilor 4K/8K, streaming, live si alte tipuri de aplicatii avansate. Toate acestea se afla la indemana utilizatorilor prin simpla adaugare a unei cartele SIM 5G.

 

Experienta Wi-Fi 6 uimitoare

 

Compatibil cu generatia Wi-Fi 6, Deco X80-5G ofera viteze dual-band Wi-Fi 6 superioare, de pana la 6000 Mpbs, aducand in fiecare locuinta adevarata experienta premium gigabit, atat in ceea ce priveste imbunatatirea vitezei si acoperirii, cat si reducerea latentei si a interferentelor de retea. In general, standardul Wi-Fi 6 livreaza o capacitate de patru ori mai mare, pentru gestionarea mai multor dispoitive simultan, acoperire sporita, fara intreruperi, transmisie wireless mai rapida, latenta mai scazuta, autonomie extinsa a bateriei pentru dispozitivele mobile si dispozitivele IoT.

 

Acoperire Whole Home Mesh

 

Modelul Deco X80-5G este compatibil cu toate celelalte dispozitive din gama Deco, putand fi integrat intr-o retea mesh Deco pentru conexiune puternica si stabila in fiecare colt al locuintei. Principalele caracteristici ale retelei mesh Deco sunt asigurarea conexiunii puternice in orice colt al locuintei, capabilitati de retea extinse, experienta fluida Seamless Roaming, fara intreruperi, si instalare usoara si rapida. Mai mult, in combinatie cu solutia HomeShield de la TP-Link, toate dispozitivele conectate sunt protejate constant impotriva virusilor.

  

Functionalitati cheie ale lui Deco X80-5G:

 

 • Conexiune ultra rapida in banda larga: tehnologia 5G creste viteza de descarcare pana la 5.0 Gbps
 • Latenta foarte scazuta: standardul 5G ofera conexiuni rapide si fluide, cu o latenta de doar 1 ms
 • Viteze spectaculoase dual band Wi-Fi 6: 4804 Mpbs (in banda de 5 GHz) + 1148 Mpbs (in banda de 2,4 GHz)
 • Conexiuni superioare prin cablu: 1 port WAN/LAN de 2,5 Gbps + 1 port Gigabit WAN/LAN
 • Retea Whole Home Mesh: tehnologia Deco Mesh asigura o conexiune Wi-Fi puternica in orice colt al locuintei
 • Conexiune fixa la Internet 4G si 5G
 • Compatibilitate universala cu cartele SIM
 • Suport VoLTE
 • Instalare si gestionare rapida prin intermediul aplicatiei Deco

 

TP-Link a prezentat la IFA 2020 prima sa valva termostatica smart pentru calorifer – Tapo E100

TP-Link a prezentat la IFA si cel mai nou dispozitiv din gama Tapo, dedicata solutiilor accesibile smart home, prima sa valva termostatica smart pentru calorifer, care vine sa imbogateasca ecosistemul sau de solutii inteligente, dar si sa-i incurajeze pe utilizatori sa adopte noul stil de viata smart home la preturi accesibile.

 

 

Valva termostatica smart pentru calorifer, Tapo E100, este realizata special pentru a transforma radiatorul intr-unul inteligent, ajustand gradul de caldura emanata doar prin intermediul unor butoane usor de gestionat cu ajutorul aplicatiei Tapo, in asa fel incat fiecare camera din locuinta sa aiba temperatura perfecta. Integrand functionalitati avansate, precum Smart Control, Temperature Schedule, Open-Window Detection si multe altele, dispozitivul aduce conceptul smart in fiecare locuinta, ajutand la economisirea energiei si la diminuarea costurilor asociate incalzirii.

 

Echipata cu senzori digitali de inalta precizie pentru detectarea temperaturii, Tapo E100 masoara automat temperatura din camera si o afiseaza in timp real, prin intermediul display-ului LED. Cu ajutorul aplicatiei Tapo, utilizatorii pot controla de la distanta nivelul de incalzire a locuintei si pot opri sau porni instantaneu caloriferele din fiecare camera, indiferent unde se afla.

 

Ca parte integranta a ecosistemului Tapo, valva termostatica smart Tapo E100 poate fi setata conform unui program prestabilit, la fel ca prizele, becurile si camerele Tapo. Aceasta functie le ofera utilizatorilor posibilitatea de a configura programe zilnice sau saptamanale, in asa fel incat caloriferele sa functioneze automat conform unor setari prestabilite. Acestea pot fi configurate pentru a se opri dimineata, imediat ce utilizatorul pleaca de acasa, dar si pentru a porni din nou seara, inainte de intoarcerea acasa.

 

Tapo E100 este compatibila cu functia Open-Window Detection, atunci cand este utilizata alaturi de senzorii smart de contact Tapo. Acestia din urma verifica daca utilizatorul a inchis usa sau fereastra, iar apoi valva termostatica smart pentru calorifer opreste automat termostatul daca o fereastra este deschisa, pe baza feedback-ului primit. Aceasta functie permite economisirea de energie si bani, astfel ca utilizatorii platesc doar caldura de care au nevoie pentru a resimti un confort sporit cu maxima eficienta.

 

Mai mult, Tapo E100 ofera si alte functionalitati avansate. Dispozitivul este compatibil cu Alexa si Google Assistant si poate fi controlat prin comanda vocala, in asa fel incat temperatura din locuinta sa fie setata fara a atinge nici macar un buton. Protectia impotriva inghetului are grija de calorifere iarna, atunci cand temperaturile sunt extrem de scazute, lucru care, in acelasi timp, reduce si costurile asociate incalzirii. Dispozitivul integreaza si functia Child Lock, care limiteaza accesul copiilor sau oaspetilor la interfata de gestionare a caloriferelor, fara acordul utilizatorului.

 

Principalele functionalitati ale valvei termostatice smart pentru calorifer Tapo E100:

 

 • Control inteligent: temperatura din incapere sau chiar din intreaga casa poate fi controlata in timp real, manual sau prin intermediul aplicatiei Tapo, si este masurata cu inalta precizie, prin intermediul senzorului de temperatura, fiind afisata ulterior pe ecranul LED
 • Presetarea temperaturii: temperaturile optime, atat pentru zi, cat si pentru seara, pot fi predefinite, pentru a se adapta perfect rutinei zilnice a fiecarui utilizator
 • Functia personalizabila Open-Window Detection: Tapo E100 opreste sau porneste automat termostatul pentru o anumita perioada de timp, atunci cand detecteaza o fereastra sau o usa deschisa
 • Protectie impotriva inghetului: protejeaza caloriferul de inghet, reducand astfel costurile determinate de procesul de dezghetare
 • Control vocal: dispozitivul este compatibil cu Alexa si Google Assistant pentru control vocal de la distanta atunci cand utilizatorul se afla in locuinta
 • Functia Child Lock: permite blocarea valvei pentru ca radiatoarele sa nu poata fi ajustate de copii sau de oaspeti

 

TP-Link a prezentat si solutia HomeShield dedicata routerelor Wi-Fi si sistemelor Deco Mesh, pentru siguranta superioara a retelei de acasa si pentru protejarea extinsa a dispozitivelor IoT

TP-Link a anuntat, de asemenea, lansarea unei noi solutii avansate pentru securitatea retelei de acasa, TP-Link HomeShield powered by Avira, dedicata routerelor Wi-Fi si sistemelor Deco Mesh Wi-Fi. Asa cum sugereaza si numele, HomeShield este un „scut” puternic pentru reteaua de acasa, oferind protectie sporita in timp real pentru dispozitivele IoT, inclusiv in fata celor mai noi virusi elaborati de atacatorii cibernetici, control parental robust si functia personalizabila Calitatea Serviciului (Quality of Service – QoS).

 

Routerul, reprezentand nucleul casei inteligente, joaca un rol esential in acest ecosistem, lucru care il transforma in tinta predilecta a atacatorilor cibernetici. Acesta reprezinta, de asemenea, si poarta de acces catre dispozitivele IoT, care pot fi exploatate in scopuri negative.

 

Echipa de cercetatori a companiei Avira a descoperit ca routerele reprezinta 75% din totalul dispozitivelor vizate in atacurile asupra locuintelor cu sisteme smart. Al doilea cel mai vulnerabil dispozitiv este camera IP (25%). Asadar, importanta unei solutii de securitate creste proportional cu gradul de transformare a locuintei intr-o casa inteligenta.

 

Protectia datelor personale si securitate pentru orice locuinta smart

 

In acest context, TP-Link merge mai departe cu angajamentul sau de a imbunatati experientele online ale clientilor, stabilitatea, viteza si securitatea conexiunii. Constientizarea vulnerabilitatilor care se pot strecura intr-un sistem complex smart home a stat la baza colaborarii dintre TP-Link si Avira, pentru dezvoltarea solutiei HomeShield. Aceasta este integrata la nivelul routerului, punctul principal pentru asigurarea securitatii la intrarea in retea pentru o gama larga de dispozitive IoT.

 

 

Realizata pe baza tehnologiei AI marca Avira dezvoltata in Germania, dar si avand in spate experienta solida de realizare a programelor antivirus, HomeShield asigura, mai intai, punctul de distributie al conexiunii Wi-Fi catre intreaga locuinta si merge mai departe catre protejarea tuturor device-urilor conectate in retea.

 

 

Solutia HomeShield asigura protectia dispozitivelor atat fata de atacurile externe, cat si fata de cele interne, blocheaza amenintarile si comportamentul suspect al dispozitivelor individuale si semnaleaza prompt orice fel de activitate invaziva din retea. Protectia in fata atacurilor de tip DDoS (Distributed Denial of Service Attack) previne situatiile in care gadgeturile smart ar putea fi folosite pentru atacarea anumitor platforme online. Toate aceste functionalitati extinse sunt posibile datorita unei tehnologii avansate machine learning ce are in centru preocuparea pentru siguranta utilizatorilor.

 

 

„Suntem incantati sa aducem pe piata aceste noi solutii de securitate, prin intermediul unor echipamente de retea concepute special pentru a transforma experienta de utilizare, datorita noilor functionalitati care influenteaza viteza si puterea conexiunii. Totusi, este vorba despre mai mult decat viteza, pentru ca HomeShield asigura securitatea locuintei inteligente, prin inchiderea tuturor culoarelor care ar putea fi vulnerabile din punctul de vedere al securitatii”, a transmis Pingji Li, Vicepresedinte si General Manager TP-Link Networking.

 

 

„Compania Avira este onorata sa lucreze impreuna cu TP-Link pentru a aduce pe piata routere Wi-Fi mai rapide si mai sigure, atat pentru consumatorii finali, cat si pentru operatorii care furnizeaza conexiuni la Internet. Lumea conectata se dezvolta mai alert ca niciodata – iar prin combinarea tehnologiei noastre SafeThings cu expertiza TP-Link in materie de routere, putem proteja oamenii mult mai eficient”, a declarat Travis Witteveen, CEO Avira.

 

###

                 

Despre TP-Link

Fondat in 1996, TP-Link este furnizor global de dispozitive si accesorii de retea. Conform companiei de analiza a pietei IDC*, TP-Link este liderul pietei de echipamente WLAN si CPE broadband, cu distributie in peste 170 de tari si sute de milioane de clienti in intreaga lume. Cu un portofoliu extins de dispozitive si solutii stabile, performante si accesibile in domeniul retelisticii si o experienta dovedita, compania isi continua evolutia cu echipamente adaptate stilului de viata conectat, care sa raspunda cerintelor viitoare.

 

*Functiile Intelligent Network Analysis, Warning si Optimization sunt in curs de dezvoltare si vor fi lansate in anul 2020

**Ratele maxime de semnal wireless sunt ratele fizice derivate din specificatiile standardului IEEE 802.11. Transferul real de date, acoperirea wireless si numarul dispozitivelor conectate nu sunt garantate si pot varia in functie de conditiile de retea, de limitarile terminalelor si de factorii de mediu, inclusiv natura materialelor de constructie, obstacole, volumul si densitatea traficului si locatia utilizatorului.

 **Potrivit raportului IDC Worldwide Quarterly WLAN Tracker, Q4, 2019. Pe baza unitatilor livrate

 

Despre Avira

 

Misiunea Avira este aceea de a-i proteja pe oamenii care traiesc in societatea contemporana conectata, permitandu-le sa-si gestioneze, sa-si securizeze si sa-si imbunatateasca viata digitala. Portofoliul Avira include aplicatii de securitate pentru Windows, Android, Mac si iOS. In plus, compania dezvolta tehnologii de securitate si pentru producatorii de echipamente originale. Aceste solutii livreaza cele mai bune rezultate din clasa lor, conform testelor independente referitoare la detectare, performanta si utilizabilitate.

 

Avira este o companie privata cu 500 de angajati. Sediul sau principal se afla in apropiere de Lake Constance, Tettnang, Germania, avand birouri si in Romania, India, Singapore, China, Japonia si Statele Unite. Un procent din vanzarile Avira merg catre Fundatia Auerbach, organizatie ce sustine dezvoltarea educatiei, protejarea copiilor si a familiilor aflate in nevoie. 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Componentele unui sistem de supraveghere. Ce trebuie sa ai in vedere cand faci o astfel de achizitie? Componentele unui sistem de supraveghere. Ce trebuie sa ai in vedere cand faci o astfel de achizitie?
Aplicatii mobile care te ajuta sa dormi mai bine Aplicatii mobile care te ajuta sa dormi mai bine
Synology propune DiskStation DS420j ca solutie de server pentru acasa Synology propune DiskStation DS420j ca solutie de server pentru acasa
Cum va arata casa viitorului Cum va arata casa viitorului
Iluminat 100% natural cu zero consum de electricitate Iluminat 100% natural cu zero consum de electricitate
BRAVIA CORE ofera cea mai buna experienta a divertismentului cinematografic pe televizoarele Sony BRAVIA XR BRAVIA CORE ofera cea mai buna experienta a divertismentului cinematografic pe televizoarele Sony BRAVIA XR

Vezi mai multe articole