proton home

ProtoHomes – casele inteligente

19 decembrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cine a zis ca doar masinile si telefoanele pot fi inteligente? ProtoHomes, compania ce produce case prefabricate hybrid, demonstreaza ca si locuintele pot si trebuie sa fie “smart”.

O echipa de arhitecti si ingineri au colaborat pentru a crea o casa cu adevarat inovatoare si moderna, care, spre deosebire de casele traditionale, se bazeaza pe un concept “eco”, se foloseste mult mai eficient de spatiu, are o durata de viata mai mare si nu necesita la fel de multe ingrijiri si reparatii. Multe materiale folosite la construirea casei sunt produse reciclate. Casa nu este zidita cu materiale permanente, ci este acoperita de jur-imprejur cu panouri ce pot fi schimbate precum schimbi carcasa iPhone-ului.

Asemenea oricarui dispozitiv inteligent, acest tip de casa poate fi upgradat si imbunatatit fara eforturi prea mari. Casa a fost construita cu scopul de a tine pasul cu toate imbunatatirile tehnologice. De aceea, achizitionarea unei astfel de locuinte este o investitie bine gandita.
Cel mai important aspect al casei, sau “motorul” cum il descriu designerii, este ProtoCore-ul, un spatiu de marimea unui container ce gazduieste tot ce tine de partea mecanica, sursele electrice, instalatiile de apa si canalizare ale locuintei. Acest “motor” poate fi in permanenta imbunatatit pentru ca permite completari si upgradari pe parcurs.

Toate functiile casei pot fi controlate de pe orice iPhone sau iPad ce are conexiune la internet. Daca iti construiesti o astfel de casa la munte, poti seta temperatura, lumina si alte functii, ca atunci cand vii de la ski sa te poti relaxa in cele mai bune conditii. Daca ai uitat sa stingi lumina sau sa pornesti alarma, poti accesa aceste functii oricand daca ai acces la un dispozitiv cu internet.
Casele ProtoHomes sunt inspirate de designul modern ce se axeaza pe zone largi, neaglomerate, planul casei fiind organizat in jurul ProtoCore-ului pentru a crea un spatiu mare si deschis. Designerii au incorporat linii drepte si materiale simple si, de asemenea, au eliminat mansarda traditionala pentru a maximiza functionalitatea spatiului.
In unele zonei ale casei, dulapurile si rafturile pot fi reconfigurate astfel incat sa serveasca drept partitii pentru camera. Astfel, doua dormitoare pot deveni cu usurinta trei prin simpla glisare a unitatilor de depozitare.

Filosofia constructorilor se bazeaza pe faptul ca in timp ce restul produselor de pe piata, de la biciclete la becuri, masini de spalat, telefoane si calculatoare, sunt intr-un continuu proces de reinventare si adaptare la progresul tehnologic si schimbarile contemporane, casele sunt construite inca intr-un stil similar cu cel de acum sute de ani. In plus, casele nu sunt vazute drept produse. Cei de la ProtoHomes isi propun sa schimbe aceasta viziune depasita.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Metode eficiente de a avea o casa ECO Metode eficiente de a avea o casa ECO
“Casa evantai”, solutie pentru cei cu venituri mici sau care au nevoie de adapost? “Casa evantai”, solutie pentru cei cu venituri mici sau care au nevoie de adapost?
Casa eficienta energetic ca sistem constructiv Casa eficienta energetic ca sistem constructiv
Casa din container – O locuinta accesibila excentrica (Partea I) Casa din container – O locuinta accesibila excentrica (Partea I)
Casa din lemn - Un tip de locuinta sustenabila si rentabila Casa din lemn - Un tip de locuinta sustenabila si rentabila
Amsterdam: orasul cu constructii care sfideaza natura Amsterdam: orasul cu constructii care sfideaza natura

Vezi mai multe articole