Reduceri in masa la Targul National Imobiliar - 09 Februarie 2009

09 februarie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Discounturile - personajul principal al targului.
 
Cererea speculativa "a murit".
 
In perioada 5-8 februarie a avut loc Targul National Imobiliar (TNI) unde aproximativ 60 de expozanti s-au adunat sa-si prezinte ofertele de apartamente rezidentiale.
La aceasta editie a targului s-a simtit faptul ca piata imobiliara trece printr-o perioada de criza, iar acest lucru s-a reflectat prin ofertele dezvoltatorilor care s-au axat foarte mult atat pe reduceri de preturi de pana la 14% cat si pe facilitarea finantarilor.
Dezvoltatorul Top Birotica s-a prezentat la Targul TNI cu Champions Residence, un proiect rezidential alcatuit din 88 de apartamente situat in Drumul Taberei din Capitala. Potrivit Rosanei Panaitescu, reprezentantul Top Birotica, acest proiect a fost lansat anul trecut, iar preturile se situau la valoarea de 1.300 euro/mp, insa acum acestea s-au redus atingand valoarea de 1.000 de euro.
 
Si dezvoltatorul Spirit Wood a apelat la reduceri de pana la 10% pentru proiectul de vile rezidentiale din Bragadiru.
O reducere de 14% a adoptat-o si compania Dagesh Group, care dezvolta proiectul Morilor Residence in care vor fi construite numai apartamente de 3 camere. Astfel, in acest moment dezvoltatorul vinde un mp constuit cu 1.800 euro /mp construit. "La aceasta editie a targului am observat ca vin oameni hotarati care stiu exact ce vor. Acum am vazut ca sunt prezenti vizitatori care chiar au nevoie de o casa in care sa se mute in acest moment", a spus reprezentantul Top Birotica.
 
Finantarile inca sunt o problema
 
Un alt aspect pe care l-au luat in considerare dezvoltatorii pentru a atrage cat mai multi clienti a fost facilitarea finantarii. Cum in aceasta perioada un credit ipotecar poate fi obtinut destul de greu, companiile imobiliare le ofera clientilor sai optiunea de a plati rate direct dezvoltatorilor, insa perioadele de achitare a locuintelor sunt mult mai scurte decat in cazul bancilor, ceea ce implica si rate mai mari comparativ cu bancile. Perioada pentru achitarea unei locuinte in cazul proiectelor promovate de Mediacity variaza intre 3-5 ani. Iar in cazul ansamblului rezidential Confort City, dezvoltat de fratii Negoita, aceasta perioada poate ajunge pana la 10 ani.
In ceea ce priveste avansul dat de clienti pentru cumpararea unui apartament, dezvoltatorii au devenit mai "generosi" si mult mai dispusi spre negociere, deoarece acest avans poate porni de la 20% din suma finala, iar acest procent poate fi negociat. "Dezvoltatorul este mult mai flexibil", a afirmat reprezentantul Top Birotica.
In ceea ce priveste creditarea prin intermediul bancilor, am discutat cu reprezentantul Credit In care ne-a declarat faptul ca, in urma celor mai recente norme BNR legate de credite ipotecare a observat o crestere a cererii si a interesului pentru acest gen de credite. Daca perioada pentru un credit porneste de la un an si poate ajunge la 30 de ani, perioada maxima de achitare a creditului, reprezentantul Credit In a spus ca oamenii sunt interesati in proportie de 90% sa aleaga perioada maxima.
 
Proiect adaptat la conditiile pietei
 
Daca credeati ca nimeni nu mai are curajul sa lanseze un proiect imobiliar pe o piata incerta precum cea din Romania, ei bine, se pare ca exista dezvoltatori care risca.
Unul dintre ei este Panhol Developments, o companie din Grecia care este in Romania din 2004, iar anul acesta vrea sa demareze trei proiecte importante in tara noastra, a marturisit Daniela Cusnir, reprezentant al dezvoltatorului. "Primul este ansamblul rezidential Residences Arhipelagos, situat in Cernica pe o suprafata de 4,4 hectare, ce va fi construit in 3 faze cu o investitie de 70 de milioane de euro", a declarat Cusnir.
Potrivit oficialului Panhol, preturile sunt adaptate acestor vremuri de criza si variaza intre 850-1.500 euro/mp plus TVA. "Nu ne-am aruncat la preturi mari", a mai spus Cusnir.
 
Al doilea proiect al companiei reprezinta unul de birouri in centrul orasului. Iar al treilea este reprezentat de realizarea unui parc de retail de 117.000 de mp pentru care Panhol va investi suma de 100 de milioane euro.
Ea ne-a mai spus ca dezvoltatorul a achizitionat pana acum 160 de hectare de teren in Bucuresti si in jurul lui.
 
Sursa: Curierul national

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pain & Delices – Masina de paine de la Tefal ce readuce in bucatarie retetele delicioase de paine ale bunicii Pain & Delices – Masina de paine de la Tefal ce readuce in bucatarie retetele delicioase de paine ale bunicii
Lucrezi in domeniul constructiilor? Participa la evenimentul lunii, marca PIATRAONLINE Lucrezi in domeniul constructiilor? Participa la evenimentul lunii, marca PIATRAONLINE
Impozitul pe castigurile din tranzactii imobiliare, 16% Impozitul pe castigurile din tranzactii imobiliare, 16%
Un dezvoltator vrea sa vanda triplu in 2010. Preturile apartamentelor sar de 110.000 euro - 21 aprilie 2010 Un dezvoltator vrea sa vanda triplu in 2010. Preturile apartamentelor sar de 110.000 euro - 21 aprilie 2010
Hornbach va comercializa gama de maşini şi accesorii BOSCH Professional Hornbach va comercializa gama de maşini şi accesorii BOSCH Professional
Bucuresti si Kiev, singurele capitale din ECE unde locuintele noi s-au scumpit - Bucuresti si Kiev, singurele capitale din ECE unde locuintele noi s-au scumpit -

Vezi mai multe articole