on

Rolul foliei anticondens

06 august, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Folia anticondens sau folia de difuzie a devenit foarte populara datorita beneficiilor pe care aceasta aduce unei locuinte.

Rolul foliei anticondens

Folia anticondens are rolul de a asigura etansarea si ventilarea corecta a acoperisului si de prelungi viata acestuia. Rolul ei este unul foarte important, si anume: de a proteja acoperisul de efectele negative pe care le genereaza umiditatea, dar si factorii naturali, precum vantul, ploile sau variatiile de temperatura.

Folia anticondens se monteaza pe partea exterioara a acopersului, sub invelitoare. Ea poate fi montata direct pe capriori sau peste astereala. Este de preferat ca ea sa fie montata in fasii orizontale, de sus in jos – de la streasina spre coama. Este foarte important ca toata suprafata acoperisului sa fie acoperita cu folie anticondens si sa nu existe nici un spatiu gol.

Este recomandat ca in momentul achizitionarii foliei anticondens sa se tina cont de coeficientul de difuzie a vaporilor (Sd). Pentru o protectie optima, acesta trebuie sa fie mai mic sau egal cu 0,5m. De asemenea, este indicat ca folia anticondens sa fie insotita de un certificat de calitate european.

Exista folie anticondens in doua si trei straturi. Evident, folia anticondens in trei straturi este cea mai performanta pentru ca asigura un sistem de ventilare superior si suporta cantitati mult mai mari de apa decat folia anticondens in doua straturi. Folia anticondens in trei straturi este ideala pentru acoperisurile realizate din bitum, aceste acoperisuri nepermitand ventilarea locuintei sub nici o forma. Acest tip de folie este preferata celor care au sarcina de a o monta si pentru ca elimina reflexia orbitoare a luminii in folie, permitand o montare mult mai facila.

Foliile anticondens pot fi folosite pentru acoperisuri inclinate, ventilate sau neventilate, sub tigla metalica, ceramica sau din beton. Pot fi folosite atat pentru acoperisuri cu astereala, cat si pentru acoperisuri ce nu sunt prevazute cu astereala. Folia poate fi montata inainte de livrarea tablei tip tigla, astfel ca locuinta va fi protejata impotriva intemperiilor, chiar si inainte de montarea sistemului de acoperis.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Inchiderea sageacului Inchiderea sageacului
Tipuri de invelitori... Tipuri de invelitori...
Alegerea si montarea sistemului pluvial – prima parte Alegerea si montarea sistemului pluvial – prima parte
“Pot monta tigla metalica peste membrana bituminoasa?” “Pot monta tigla metalica peste membrana bituminoasa?”
Despre ventilatie si sindrila: sfaturi de montare si recomandari de utilizare Despre ventilatie si sindrila: sfaturi de montare si recomandari de utilizare
Wetterbest – Sfaturi pentru un acoperis rezistent Wetterbest – Sfaturi pentru un acoperis rezistent

Vezi mai multe articole