Romanii de la tara vor sa-si renoveze casele

14 iulie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

"In mediul rural, circa 70% din romanii cu varste intre 20 si 65 ani sunt interesati de un produs de economisire-credi-tare pentru copii."
 
Circa 80% din romanii din mediul rural vor sa-si renoveze locuintele in urmatorii cinci ani, potrivit unui studiu al BCR Banca pentru Locuinte.
 
Aproximativ 80% din romanii care locuiesc in mediul rural au planuri de imbunatatire a locuintei pentru urmatorii cinci ani, vizand lucrari de renovare, reparatii majore si dotari noi pentru gospodarie, si sunt interesati de produse de economisire-creditare in domeniul locativ, potrivit BCR BpL. In schimb, foarte putine persoane se orienteaza spre cumpararea unei locuinte noi sau a unui teren, in conditiile economice actuale, se arata intr-un comunicat al BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL).
 
„In mediul rural, circa 70% din romanii cu varste intre 20 si 65 ani sunt interesati de un produs de economisire-creditare pentru copii, majoritar cu scopul strangerii unui fond de economii (67%). Aceste rezultate confirma schimbarea de atitudine in comportamentul financiar al romanilor, care se gandesc cu mai multa atentie la viitorul financiar al familiei, si, mai ales, al copiilor, carora incearca sa le ofere un start bun in viata", a declarat intr-un comunicat Alexandru Ciobanu, presedintele BCR BpL.
 
Interes pentru economisire-creditare
 
Potrivit unui studiu realizat de IRSOP pentru BCR BpL, pe un esantion de 214 gospodarii, romanii din mediul rural sunt interesati de produsele Bauspar (economisire-creditare pentru domeniul locativ). „Chiar si in conditiile economice actuale, majoritatea romanilor din mediul rural intentioneaza sa economiseasca la fel in cursul urmatoarelor 12 luni (71%), demonstrand ca sunt oamenii gospodari si continuand sa stranga «bani albi pentru zile negre».
 
Pe termen mediu, circa un milion de persoane cu varste intre 20 si 65 ani sunt interesate de contractarea unui produs Bauspar. Consideram ca mediul rural este o oportunitate de distributie a produselor si serviciilor bancare, avand in vedere ca doar 36% din respondenti folosesc un produs bancar pentru economisire", a precizat Ciobanu. 
Ce avantaje am
 
Avantajele produselor Bauspar sunt creditul mai ieftin, economisirea regulata, care ofera posibilitatea accesului la creditul locativ, si prima de la stat, de 25% pe an din sumele economisite, dar nu mai mult de 250 euro/ an/deponent. Creditele BCR BpL asigura finantari in domeniul locativ, precum modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea sau crearea unui avans pentru alte imprumuturi. BCR BpL este subsidiara a grupului BCR, specializata in economisirea si creditarea domeniului locativ in sistem colectiv. Principalii actionari sunt BCR (actionar majoritar cu 80% din actiuni) si S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, banca specializata in economisire-creditare a grupului Erste (20% din actiuni). Anul trecut, BCR BpL a inregistrat pentru prima data profit de la inceperea activitatii, in iulie 2008, de 1,744 milioane lei, si si-a dublat activele, la peste 530 milioane lei. Pe piata romaneasca a produselor de economisire-creditare pentru domeniul locativ mai activeaza Raiffeisen Banca pentru Locuinte.
 
Sursa: Romanialibera.ro

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Magazinele Flanco se alatura retelei de vanzare iaBilet.ro Magazinele Flanco se alatura retelei de vanzare iaBilet.ro
Un sat de munte devine punct de referinta pentru ecologie Un sat de munte devine punct de referinta pentru ecologie
Habitat for Humanity Romania si ENGIE vor eficientiza energetic centrul HOSPICE Casa Sperantei din Brasov Habitat for Humanity Romania si ENGIE vor eficientiza energetic centrul HOSPICE Casa Sperantei din Brasov
Cumpar un apartament vechi sau sa mai astept? Cumpar un apartament vechi sau sa mai astept?
Preturi... Preturi...
Ce casa iti cumperi cu 100.000 de euro Ce casa iti cumperi cu 100.000 de euro

Vezi mai multe articole