Sarbatori pascale sub privirile zeilor - Riviera Olimpului

Sarbatori pascale sub privirile zeilor - Riviera Olimpului

29 februarie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

        Sarbatori pascale sub privirile zeilor
 
O alta destinatie apreciata de turistii romani si pentru care mai multe agentii de turism su pregatit oferte pentru petrecerea sarbatorilor pascale este Riviera Olimpului. Riviera Olimpului se desfasoara la poalele masivului muntos Olimp, celebru din mitologia greaca si renumit astazi pentru panoramele mirifice asupra Marii Egee. Tinutul de la poalele muntilor Olimp numit si Pieria , se afla la 780 km departare de Romania si 70 km sud de Salonic, capitala Macedoniei.
Riviera Olimpului se desfasoara pe o lungime de 40 km, iar statiunile cele mai apreciate de turisti sunt : Paralia Katerini, Olympic Beach, Platamonas si Nei Pori.
Statiunea Paralia Katerini este situata in zona din partea nordica a Muntelui Olimp, numita “tara bogata” sau “tara de sub munte”. Statiunea Paralia – Olimpic Beach si orasul Katerini alcatuiesc cel mai cosmopolit si mai luminos colt din Pieria. Este considerata perla statiunilor de pe litoralul Greciei de nord, la numai 75 km sud de Salonic si 20 km de Muntele Olimp.
Plajele pitoresti scaldate in ape albastre si pazite de muntii din jur creaza o senzatie deosebita fiecarui vizitator, seninatatea peisajului si forta naturii sculptand aici imagini de basm, specifice pentru o locatie aleasa drept resedinta a Zeilor Olimpului. In Paralia puteti beneficia de odihna, distractie, tensiune si liniste in acelasi timp.
In statiunea Paralia Katerini veti gasi hoteluri mici si primitoare, cu o atmosfera familiala, supermarketuri, magazine de souveniruri, de confectii, de obiecte si articole de plaja, magazine cu blanuri si bijuterii. De-a lungul plajei se afla numeroase restaurante si taverne traditionale, cu preparate gustoase, la preturi accesibile, dar si discoteci si cluburi de noapte. Serile si noptile puteti sa vi le petreceti la cumparaturi sa intr-una din numeroasele discoteci, savurind oferta de baututi.
Plajele sunt lungi, cu nisip auriu si ape curate, dotate cu chaise-long-uri si umbrelute, puteti practica sporturi nautice, sa faceti mini-croaziere, scuba diving, in care puteti admira frumusetile ascunse si pesti de diferite culori, iar pentru cei mai mici exista tobogane de apa si “Luna Park”.
Locatia este extrem de favorabila, permitind vizitarea altor obiective foarte importante din Grecia. Astfel, Paralia se afla la 4 km de orasul Katerini cu o oferta variata de magazine, restaurante si taverne imbietoare si la 70 km de Salonic, unul dintre orasele imporatante ale
Greciei. O excursie de o zi se poate organiza pana in Atena, capitala Greciei, pentru a vizita faimosul Acropole, Meteora, Muntele Olimp sau la celebra peninsula Halkidiki.
Fiind situata aproape de Muntele Olimp, statiunea beneficiaza de o clima placuta, cu aer proaspat si curat. Sezonul incepe in prima parte a lunii mai si se incheie in a doua jumatate a lunii octombrie.
Simbol antic al Greciei, legendarul munte Olimp a fost in antichitate casa celor 12 zei din mitologia greaca. Veti vedea ruinele sanctuarelor, orasul Dion si Cada Lui Zeus. Se spune despre Muntele Olimp ca nu arata niciodata la fel, deoarece conditiile atmosferice, briza mediteraneeana si soarele il fac sa aiba o imagine diferita de cate ori te uiti la el.
Manastirile suspendate de la Meteora, alta locatie aflata in apropiere si pe care nu trebuie sa o ratati, sunt un monument al naturii unic in lume, de o frumusete rara. Aceste manastiri au fost construite in sec. XII si XIII in varful stancilor, de catre calugarii de la Muntele Athos fiind de o valoare si un interes deosebit. Din cele 24 de manastiri care au fost construite de-alungul timpului de calugarii aflati in cautarea sihastriei, astazi mai functioneaza doar 6.
De obicei aceste excursii sunt oferite in pachetele turistice inca de la plecarea din Romania. Babel Tour are pentru sarbatorile pascale o oferta speciala care include si vizitarea obiectivelor turistice.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Baie printre nuferi Baie printre nuferi
Bijuteriile Coroanei - pazite de fantome Bijuteriile Coroanei - pazite de fantome
Destinatii fierbinti pentru sezonul rece (I) Destinatii fierbinti pentru sezonul rece (I)
Balcic - 6 obiective de neratat Balcic - 6 obiective de neratat
Bijuteria de la malul Oltului - Calimanesti-Caciulata Bijuteria de la malul Oltului - Calimanesti-Caciulata
Manastirea Namaiesti Manastirea Namaiesti

Vezi mai multe articole