Perete fonoizolat

Izolarea fonica a apartamentului

07 martie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Vecinii tai sunt galagiosi. Vorbesc tare, se cearta, tipa, trantesc obiecte, asculta muzica cu volumul dat la maximum, copiii se manifesta in casa ca pe locul de joaca din parc. Evident ca toate acestea te deranjeaza, mai ales cand te-ai intors obosit de la munca, poate chiar de la schimbul 3, si iti doresti un singur lucru: liniste ca sa te poti odihni.

Atunci cand decizi sa izolezi fonic un apartament sau doar o camera, trebuie sa tii cont de faptul ca exista doua tipuri de zgomot:

1. Zgomot aerian este produs atunci cand o persoana vorbeste, tipa sau canta, deci zgomot produs de corzile vocale

2. Zgomot de impact este de natura mecanica, produs de vibratia pe care o declanseaza impactul a doua obiecte, de exemplu o minge lovita in perete sau un om care sare.

Citeste si Izolarea podului si acoperisului

Fonoizolatia impotriva zgomotului aerian se face cu vata de sticla minerala. Aceasta prezinta excelente calitati fonoabsorbante, asigurand nu doar o foarte buna izolatie fonica, ci si termica.  Vata minerala se monteaza in spatele unui perete fals de gips-carton sau OSB. Ca idee, cu cat peretele si stratul de vata minerala sunt mai grosi, cu atat si intensitatea sunetului va fi mai redusa.

Citeste si Izolarea fonica de lumea zgomotoasa

Fonoizolatia cu vata minerala este o solutie la indemana, dar exista si solutii mai complexe, special gandite pentru izolatia fonica. Este vorba despre buretele cofrat fonoabsorbant, la care apeleaza studiourile de inregistrari audio, placi fonoizolante HD Foam, panourile acustice sau membranele fonoizolante.  

In ceea ce priveste fonoizolatia impotriva zgomotului de impact, daca vecinul de deasupra are copii care alearga si sar prin casa, izolatia impotriva zgomotului de impact va trebui sa o faca vecinul, folosind o sapa armata si placi acustice Isover pentru pardoseli pe materiale elastice.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Benzile de etansare pentru hidroizolatii - Moduri de utilizare si avantaje Benzile de etansare pentru hidroizolatii - Moduri de utilizare si avantaje
Cele mai frecvente cauze pentru inundatia terasei circulabile Cele mai frecvente cauze pentru inundatia terasei circulabile
Sfaturi pentru hidroizolarea terasei si termoizolarea spatiului interior de sub aceasta Sfaturi pentru hidroizolarea terasei si termoizolarea spatiului interior de sub aceasta
Termoizolarea fatadei cu polistiren expandat Termoizolarea fatadei cu polistiren expandat
Termoizolarea suplimentara Termoizolarea suplimentara
Izolarea peretilor exteriori Izolarea peretilor exteriori

Vezi mai multe articole