on

Soarecii si vata de sticla

26 ianuarie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Soarecii sunt rozatoare omnivore, inteligente, care se adapteaza extrem de usor la toate conditiile din mediu. Acestia, traiesc atat pe langa casa omului, cat si interiorul acesteia producand de cele mai multe ori pagube insemnate. Mai mult decat atat, pe langa pagubele materiale, atat soarecii, cat si sobolanii sunt purtatori de paraziti si boli infectioase pe care le pot transmite omului si animalelor.

 

Este important sa stii ca soarecii cauta aceleasi lucruri ca oamenii, si anume: adapost, apa si mancare, dar aceste nevoi se amplifica in anotimpul rece, cand temperaturile scad considerabil. Cum soarecii se inmultesc rapid, trebuie sa gasesti o solutie prin care sa ii tii la distanta de casa ta. Insa, te-ai gandit vreodata ca acestia sunt atrasi chiar de materialele pe care le-ai folosit la constructia casei tale? Iata in continuare o situatie cu care se confrunta forumistii nostri.

 

Flaviush, forumist Misiunea Casa: Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca stau soarecii in pereti de rigips izolati cu vata de sticla sau nu. Am citit multe mesaje, dar nu am fost lamurit. Am o casa la sat din pamant si peretii sunt gauriti ciur in partea de sus, m-am gandit sa fac alti pereti din rigips cu vata de sticla, dar unii vecini spun ca ei au instalat vata pe pod si ca soarecii dorm foarte linistiti, ba chiar isi fac si cuiburi si se inmultesc!

 

Rudineze, forumist Misiunea Casa: Am renuntat la viata de la oras si m-am mutat la tara, intr-o casa noua construita de mine din caramida Porotherm, rigips si vata. Cu toate ca am casa bine izolata si astupata, fiind construita modern si destul de bine, problema soarecilor este una destul de spinoasa. DA, VATA MINERALA SAU DE STICLA E PARADIS PENTRU EI. Cunosc foarte bine fenomenul. Nu ii afecteaza, ba chiar le creeaza un mediu propice, le ofera caldura si isi fac cuiburi si galerii in ea.

Gemini, moderator forum Misiunea Casa: Indiferent de natura constructiei, daca in zona respectiva exista o problema cu aceste vietuitoare nu o va rezolva alegerea unui material sau a altuia. Ele nu sunt concepute dedicat pentru protectia impotriva unor vietuitoare care in mod normal nu au ce cauza in locuinte. Soarecii vor sapa, roade si evident isi vor face un culcus acolo unde mediul le permite sa aiba conditii optime.

 

Achim Dan, forumist Misiunea Casa: Si eu am avut o problema similara, pe care am rezolvat-o prin mai multe metode (nu stiu care e cea care a functionat.)

- am eliminat sursa de mancare - in pod nu stau numai daca au caldura si mancare;

- am cumparat un aparat cu ultrasunete care functioneaza 24/7 de puterea cea mai mare cu modulator si 2 difuzoare;

- am pus otrava la greu (plicuri).

Mai multe poti citi aici.

 

Tu ce parere ai? Vata de sticla le ofera soarecilor conditiile optime pentru a trai si inmulti?

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Protejati piatra prin impermeabilizare Protejati piatra prin impermeabilizare
Placari ceramice la exterior – aspect si durabilitate Placari ceramice la exterior – aspect si durabilitate
De 110 ani, Ceresit este partenerul tau de incredere De 110 ani, Ceresit este partenerul tau de incredere
Tehnologia SIN, unica in Romania, doar la King Steel Tehnologia SIN, unica in Romania, doar la King Steel
Catalogul 2015 - Constructii si amenajari de la Praktiker Catalogul 2015 - Constructii si amenajari de la Praktiker
DEQORIA ofera o gama variata de microciment DEQORIA ofera o gama variata de microciment

Vezi mai multe articole