Sobe de camera moderne, care functioneaza cu peleti

15 august, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ai caldura fara gaz, motorina, ci cu lemn reciclat
Sa beneficiezi de caldura cu stil, intr-un mod romatic si ecologic, dar la preturi scazute – iata o provocare pentru specialistii companiei Windhager, care au gasit o solutie ingenioasa. Noul lor produs FireWIN, o soba ce combina ingineria cu designul, vine in intimpinarea celor dornici de a contribui la protejarea naturii, dar cu beneficii reale si pentru propriul buzunar. Da, sint sobe ecologice care functioneaza pe baza de peleti. 
 
Acestia sint asemanatori unor dopuri din lemn si sint obtinuti din resturi lemnoase de la rumegus, scoarta de copac pina la aschii. Mai exact, sint obtinuti din reciclarea deseurilor obtinute in urma prelucrarii lemnului. Pentru ca lemnul, chiar si in cele mai mici fragmente ale sale, contine rasini si lianti naturali, pentru fabricarea peletilor nu mai sint necesari aditivii, care contin substante toxice. 
 
Confort ieftin si eco
Peletii (din engleza, la plural pellets) sint naturali si ecologici, dar, mai mult, incalzirea cu ajutorul lor este mai avantajoasa. Specialistii sustin ca este mai ieftina cu peste 50% fata de combustibilii lichizi (motorina) si cu peste 30% fata de incalzirea cu energie electrica. Comparativ cu gazul, peletii sint nonpoluanti, inclusiv prin faptul ca cenusa si emisiile obtinute in urma arderii lor nu sint deloc toxice. Dimpotriva, cenusa poate fi folosita ca si ingrasamint. 
 
Pina de curind peletii erau folositi pentru centrale termice, dar nu si pentru sobe. De aceea FireWIN este o soba ingenioasa, pentru ca poate asigura caldura intr-o camera folosind un combustibil solid eco si totodata are un design modern, care ajuta la integrarea ei in spatiile ambientate conform cerintelor actuale.
 
Nici un pericol Pentru sobele pe baza de gaz sau motorina sint necesare camere speciale atit pentru depozitarea combustibilului, cit si pentru pozitionarea sobei in ansamblul camerei. Asta pentru evitarea accidentelor, a exploziilor neprevazute. In schimb, peletii pot fi depozitati oriunde, inclusiv la subsol, ceea ce nu e posibil in alte cazuri. Sistemul termic este unul sigur in exploatare, iar in ansamlul lui poate fi integrat si un boiler pentru furnizarea de apa calda.
 
Sursa: Jurnalul national

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

eMAG aniverseaza doi ani de Apple Shop eMAG aniverseaza doi ani de Apple Shop
Oferta pentru chirii a crescut, preturile au scazut - 05 Octombrie 2009 Oferta pentru chirii a crescut, preturile au scazut - 05 Octombrie 2009
INS: Preturile de tranzactionare a locuintelor au scazut cu aproape 10% de la inceputul anului 2009 INS: Preturile de tranzactionare a locuintelor au scazut cu aproape 10% de la inceputul anului 2009
Henri Coanda Henri Coanda
Intretinerea la bloc va fi mai scumpa cu 30% - 4 Februarie 2009 Intretinerea la bloc va fi mai scumpa cu 30% - 4 Februarie 2009
Un nou restaurant „Stradale” se deschide în Oregon Park Un nou restaurant „Stradale” se deschide în Oregon Park

Vezi mai multe articole