Sobe de camera moderne, care functioneaza cu peleti

15 august, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ai caldura fara gaz, motorina, ci cu lemn reciclat
Sa beneficiezi de caldura cu stil, intr-un mod romatic si ecologic, dar la preturi scazute – iata o provocare pentru specialistii companiei Windhager, care au gasit o solutie ingenioasa. Noul lor produs FireWIN, o soba ce combina ingineria cu designul, vine in intimpinarea celor dornici de a contribui la protejarea naturii, dar cu beneficii reale si pentru propriul buzunar. Da, sint sobe ecologice care functioneaza pe baza de peleti. 
 
Acestia sint asemanatori unor dopuri din lemn si sint obtinuti din resturi lemnoase de la rumegus, scoarta de copac pina la aschii. Mai exact, sint obtinuti din reciclarea deseurilor obtinute in urma prelucrarii lemnului. Pentru ca lemnul, chiar si in cele mai mici fragmente ale sale, contine rasini si lianti naturali, pentru fabricarea peletilor nu mai sint necesari aditivii, care contin substante toxice. 
 
Confort ieftin si eco
Peletii (din engleza, la plural pellets) sint naturali si ecologici, dar, mai mult, incalzirea cu ajutorul lor este mai avantajoasa. Specialistii sustin ca este mai ieftina cu peste 50% fata de combustibilii lichizi (motorina) si cu peste 30% fata de incalzirea cu energie electrica. Comparativ cu gazul, peletii sint nonpoluanti, inclusiv prin faptul ca cenusa si emisiile obtinute in urma arderii lor nu sint deloc toxice. Dimpotriva, cenusa poate fi folosita ca si ingrasamint. 
 
Pina de curind peletii erau folositi pentru centrale termice, dar nu si pentru sobe. De aceea FireWIN este o soba ingenioasa, pentru ca poate asigura caldura intr-o camera folosind un combustibil solid eco si totodata are un design modern, care ajuta la integrarea ei in spatiile ambientate conform cerintelor actuale.
 
Nici un pericol Pentru sobele pe baza de gaz sau motorina sint necesare camere speciale atit pentru depozitarea combustibilului, cit si pentru pozitionarea sobei in ansamblul camerei. Asta pentru evitarea accidentelor, a exploziilor neprevazute. In schimb, peletii pot fi depozitati oriunde, inclusiv la subsol, ceea ce nu e posibil in alte cazuri. Sistemul termic este unul sigur in exploatare, iar in ansamlul lui poate fi integrat si un boiler pentru furnizarea de apa calda.
 
Sursa: Jurnalul national

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Implicarea sociala a industriei materialelor de constructii Implicarea sociala a industriei materialelor de constructii
82% dintre scolile din Romania au nevoie urgenta de reparatii 82% dintre scolile din Romania au nevoie urgenta de reparatii
Ce casa iti cumperi cu 100.000 de euro Ce casa iti cumperi cu 100.000 de euro
Grupul Leier, investitii de peste 25 mil. euro in Romania Grupul Leier, investitii de peste 25 mil. euro in Romania
asig asig
Inovatie si sustenabilitate in productia de materiale de constructie: Interviu cu Cristian Moldovan, noul director industrial Etex Building Performance Inovatie si sustenabilitate in productia de materiale de constructie: Interviu cu Cristian Moldovan, noul director industrial Etex Building Performance

Vezi mai multe articole