on

Sony lanseaza seria de televizoare 4K HDR MASTER care ofera cea mai buna calitate a imaginii in orice locuinta

03 august, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Noile televizoare AF9 OLED si ZF9 LCD din seria MASTER de la Sony marcheaza un moment important redand imagini de cea mai inalta calitate, asa cum au intentionat creatorii lor.

Sony Europa anunta doua noi modele de televizoare, care ofera o calitate a imaginii fara precedent, datorita integrarii mai multor tehnologii si solutii proprietare Sony cu procesorul de ultima generatie Picture Processor X1™ Ultimate. Noile televizoare AF9 OLED si ZF9 LCD fac parte din seria MASTER – un nume pe care Sony l-a rezervat exclusiv pentru modelele de televizoare cu cea mai inalta calitate a imaginii. Obiectivul Sony este de a crea televizoare care redau imaginile extrem de fidel, asa cum au intentionat creatorii de continut, iar seria MASTER ofera o calitate a imaginii apropiata de aceea a unui monitor profesionist dintr-un studio de productie de filme. Cei mai experimentati ingineri responsabili de calitatea imaginii de la Sony au dezvoltat si implementat un set foarte strict de criterii de evaluare a produselor, de aceea Sony este increzator ca seria MASTER ofera cea mai inalta calitate a imaginii, in orice locuinta.

Cele doua modele ale seriei MASTER, AF9 si ZF9 sunt echipate cu un procesor nou de generatie urmatoare, Picture Processor X1 Ultimate. Acest procesor joaca un rol esential in obtinerea unor imagini fidele pentru seria MASTER.
Sony detine o expertiza recunoscuta in dezvoltarea de camere si monitoare profesionale si stie ca precizia in construirea componentelor pentru prelucrarea semnalelor are ca rezultat imediat o diferenta vizibila la nivelul intregii imaginii. Picture Processor X1 Ultimate poate detecta si analiza fiecare obiect dintr-o imagine cu ajutorul noii tehnologii Object-based Super Resolution de la Sony. De asemenea, Object-based HDR remaster a fost imbunatatit semnificativ, fiecare obiect putand fi acum remasterizat individual pentru a obtine o profunzime mai buna, o textura mai exacta si imagini mai realiste.

Sony este recunoscut pentru faptul ca lucreaza cu profesionisti. Inca din anul 2000, impreuna cu Sony Pictures Entertainment s-a creat un Picture mode care indeplineste criteriile creatorilor de continut, iar recent standardul HDR a fost inclus in procesul de creare al filmelor. Pentru seria MASTER, in colaborare cu Netflix, Sony lanseaza „Netflix Calibrated Mode”. Aceasta functionalitate unica a fost conceputa pentru a reflecta aceeasi calitate a imaginii ca in studioul de televiziune, pentru a pastra viziunea si intentia creativa a artistilor. Prin simpla accesare a unui meniu de setari, Netflix Calibrated Mode reproduce cu fidelitate imaginile pentru a aduce fiecare poveste la viata. Pasionatii de divertisment se pot bucura acum de aceasta experienta cand urmaresc serialele TV preferate, filmele, documentarele si multe altele pe Netflix.

De asemenea, seria MASTER este compatibila cu CalMAN® , cel mai bun software de calibrare a afisajului de la Portrait Display. CalMAN este utilizat la scara larga de catre profesionisti ca instrument pentru a asigura controlul calitatii conform cerintelor stricte ale creatorilor de continut in ceea ce priveste difuzarea, productia si postproductia. Datorita CalMAN, calitatea imaginii este mentinuta pe intreaga durata de viata a televizorului.

Inovatii in imagine TV, sunet si design

Varful de gama AF9 TV vine echipat cu Pixel Contrast Booster, panoul de control original pentru OLED de la Sony. Acesta maximizeaza gama dinamica prin marirea zonei de reproducere a culorilor la o luminozitate ridicata. Imaginile sunt imbunatatite cu detalii si texturi suplimentare.

Televizorul AF9 OLED ofera o calitate inalta a sunetului datorita noii tehnologii Acoustic Surface Audio+™. Acoustic Surface™ a fost introdus pentru prima data anul trecut cu seria A1, fiind inclus si in seria AF8 din acest an. Acoustic Surface Audio+ este dotat cu un actuator suplimentar aflat in centrul ecranului si cu un canal aditional subwoofer, cu un sistem de sunet cu pana la 3.2 canale. Actuatorul central suplimentar actioneaza la fel ca difuzoarele centrale ascunse in spatele unui ecran AT (transparent acustic) specific cinematografelor. Cu cele trei actuatoare si doua subwoofere orientate lateral, AF9 creeaza un camp sonor bogat, care imbunatateste considerabil experienta de vizionare. De asemenea, modelul AF9 are un speaker mode central, care permite ca Acoustic Surface Audio+ sa fie folosit ca difuzor central al unui sistem home theatre.

AF9, cu afisaj OLED, reprezinta o fuziune ingenioasa a imaginii si sunetului. Toate functionalitatile sunt concentrate intr-un singur design – ecranul si suportul acestuia. Are un cadru rotunjit, foarte neted si un suport acoperit cu material. Aceste caracteristici permit AF9 sa aiba un impact vizual remarcabil si, in acelasi timp, sa se integreze usor in orice mediu.

Noua functionalitate X-Wide Angle a televizorului LCD ZF9 pastreaza calitatea imaginilor, indiferent de unghiul din care sunt vizionate. Datorita unui unghi de vizualizare marit, este redus procesul de schimbare a culorilor atunci cand imaginile de pe ecran sunt vizionate in exteriorul axei, astfel incat culorile raman la fel, indiferent de pozitia spectatorului. In plus, tehnologia X-Motion Clarity™ reduce efectul de motion blur fara a sacrifica luminozitatea si permite astfel modelului ZF9 sa depaseasca provocarile obisnuite intalnite la panourile LCD.

Rama modelului ZF9 are un finisaj negru, similar celui unei camere DSLR, care se deosebeste de aspectul metalic al televizorului. Aspectul minimalist se extinde la suport, care este turnat in aluminiu.

Seriile AF9 si ZF9 includ Android TV™, care permite explorarea unei lumi complexe, de filme, muzica, fotografii, optiuni de cautare, jocuri, aplicatii si multe altele. Functia de cautare vocala faciliteaza gasirea de continut, adresarea de intrebari sau controlarea televizorului. Echipat cu Chromecast™ incorporat, poate trimite foarte usor continut de pe smartphone sau tableta direct la televizor, in timp ce accesul la Google Play™ permite vizionarea filmelor preferate, emisiunilor TV si sesiunilor de jocuri pe televizor.

Sony va anunta disponibilitatea seriei MASTER in Europa la o data ulterioara.

Seria AF9 4K HDR OLED MASTER (modele de 55"si 65")

•  Dispune de tehnologia OLED pentru display-uri impreuna cu Pixel Contrast Booster. 8 milioane de pixeli cu auto-iluminare si panou de control original pentru OLED de la Sony, care ofera o experienta vizuala imbogatita datorita negrului intens autentic si a unghiului de vizualizare marit.
• Picture Procesor X1™ Ultimate ofera o experienta vizuala superioara la calitate 4K HDR, impreuna cu urmatoarele tehnologii: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR si prelucrare duala a bazei de date.
• Acoustic Surface Audio+™ creeaza un camp sonor bogat, redat de la trei actuatoare si doua subwoofere orientate lateral, care imbunatatesc considerabil experienta de vizionare.
• Dispune de modul Netflix Calibrated care transpune viziunea creatorilor direct in continutul afisat la televizor.
• Compatibila cu tehnologia de calibrare profesionala CalMAN.
• Reda culori vibrante cu TRILUMINOS Display, imbunatatit si mai mult pentru acuratetea culorilor.
•  Android TV™ permite explorarea unei lumi complexe, de filme, muzica, fotografii, optiuni de cautare, jocuri, aplicatii si multe altele. Functia de cautare vocala faciliteaza gasirea de continut, adresarea de intrebari sau controlarea televizorului. Echipat cu Chromecast™ incorporat, poate trimite foarte usor continut de pe smartphone sau tableta direct la televizor, in timp ce accesul la Google Play™ permite vizionarea filmelor preferate, emisiunilor TV si sesiunilor de jocuri pe televizor.
• Design minimalist: constituit doar din ecran si suport.
• Formate HDR compatibile: HDR10, Dolby Vision ™, HLG.

Seria ZF9 4K HDR LCD MASTER (modele de 65"si 75")
• Picture Procesor X1™ Ultimate ofera o experienta vizuala superioara la calitate 4K HDR, impreuna cu urmatoarele tehnologii: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR si prelucrare duala a bazei de date.
• X-Wide Angle reduce procesul de schimbare a culorilor, atunci cand imaginile de pe ecran sunt vizualizate din lateral. Nuantele si culorile vor ramane la fel indiferent de pozitia de vizionare.
• Caracteristici de iluminare complete LED Backlight pentru contrast foarte ridicat.
• X-Motion Clarity™. Aceasta tehnologie noua ajuta la redarea unei imagini clare, in cazul cadrelor care ruleaza rapid. Imaginile care redau miscarea sunt controlate cu precizie, pentru a minimiza blur-ul. Chiar si imaginile care se deruleaza rapid sunt redate realist, fara diminuarea luminozitatii.
• Dispune de modul Calibrated Netflix care care transpune viziunea creatorilor direct in continutul afisat la televizor.
• Compatibila cu tehnologia de calibrare profesionala CalMAN.
• Include X-tended Dynamic Range™ PRO pentru a obtine un contrast mai bun datorita echilibrarii precise a intensitatii luminoase pe intreaga suprafata a ecranului, intunecand unele zone si amplificand altele. Aceasta tehnologie permite obtinerea unei luminozitati de trei ori mai mari decat cea a unui televizor conventional LED cu iluminare din spate si imbunatateste orice sursa de imagini pana la o calitate apropiata HDR cu numeroase niveluri de luminozitate.
• Redau culori vibrante cu TRILUMINOS Display, imbunatatit si mai mult pentru acuratetea culorilor.
•  Android TV™ va permite sa explorati o lume de filme, muzica, fotografii, jocuri, cautare, aplicatii si multe altele. Functia de cautare vocala faciliteaza gasirea de continut, adresarea de intrebari sau controlarea televizorului. Echipat cu Chromecast™ incorporat, poate trimite foarte usor continut de pe smartphone sau tableta direct la televizor, in timp ce accesul la Google Play™ permite vizionarea filmelor preferate, emisiunilor TV si sesiunilor de jocuri pe televizor.
• Gestionare usoara a cablurilor pentru montare pe diverse piese de mobilier.
• Formate HDR compatibile: HDR10, Dolby Vision™, HLG.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Piata imobiliara depinde de Europa Piata imobiliara depinde de Europa
ANL vinde locuinte pentru tineri, la preturi mai mari decat cele de pe piata - 13 august 2010 ANL vinde locuinte pentru tineri, la preturi mai mari decat cele de pe piata - 13 august 2010
Blackpearl: Construim mai multe apartamente dupa ce bancile reiau creditarea populatiei - 16 februarie 2010 Blackpearl: Construim mai multe apartamente dupa ce bancile reiau creditarea populatiei - 16 februarie 2010
TELUS International achizitioneaza compania Voxpro TELUS International achizitioneaza compania Voxpro
Forme organice in noua colectie JYSK - Nordic Mood Forme organice in noua colectie JYSK - Nordic Mood
Chiriile sau jecmaneala organizata Chiriile sau jecmaneala organizata

Vezi mai multe articole