Stil si eleganta pentru biblioteca din living

08 octombrie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Biblioteca da personalitate unui living, de aceea este foarte important sa alegeti un corp de mobilier care sa fie elegant integrat in decorul casei. Fie ca aveti doar cateva carti cu valoare sentimentala pe care doriti sa le expuneti in living sau o adevarata colectie, incercati sa creati un echilibru in spatiul in care le asezati. Cel mai potrivit ar fi sa puneti pe fiecare raft doar cateva carti si printre ele obiecte decorative. Pe langa functia practica pe care o are, de pastrare a cartilor, o biblioteca va dezvalui personalitatea proprietarului. Daca sunteti un iubitor al cuvintelor tiparite si vreti sa evitati banalul personalizand livingul cu o biblioteca moderna, alegeti un corp de mobilier neconventional.
 
Designerii va pun la dispozitie sute de variante care mai de care mai interesante ca aspect, din care puteti alege exact modelul potrivit stilului de amenajare din casa dumneavoastra. Felul in care va organizati biblioteca are si el un rol special in designul incaperii. Puteti aseza cartile pe genuri si sa spargeti din continuitate randurilor cu diverse obiecte decorative: vaze de marimi diferite, fotografii in rame deosebite sau alte obiecte din colectiile personale. Puneti la vedere cartile care va reprezinta sau care au un design special, albumele de arta sau cartile imbracate in piele.
 
Astfel ele vor atrage privirile vizitatorilor si instinctiv se vor indrepta catre spatiul bibliotecii pentru a va admira colectia. Daca aveti volume vechi sau deteriorate, potrivit ar fi sa le imbracati in coperti noi pentru a oferi bibliotecii un aspect curat si ingrijit. Cea mai simpla varianta la indemana este sa scoateti la imprimanta coperta noua si sa inveliti cartea veche cu ea, doar daca nu doriti sa apelati la un centru specializat de legatorie. Pentru ca cititul unei carti presupune si un spatiu confortabil, in care cititorul sa se simta degajat, designerii recomanda amenajarea unei incaperi speciale, acolo unde spatiul va permite.
 
Ati putea transforma biblioteca intr-un birou de lucru sau intr-un mic sanctuar departe de agitatia zilnica, unde nimeni sa nu va invadeze intimitatea. Orice stil de amenajare ati alege, apelati la creativitatea si inventivitatea dumneavoastra pentru a obtine amenajarea dorita in care sa va simtiti confortabil.
 
biblioteca living
biblioteca living
Biblioteca living
biblioteca living biblioteca living
   
   
   

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sarbatoarea dragostei in casa ta - amenajare living Sarbatoarea dragostei in casa ta - amenajare living
Despre canapele, cu stil Despre canapele, cu stil
Living: sfaturi si reguli de amenajare Living: sfaturi si reguli de amenajare
Tendinte actuale in living Tendinte actuale in living
Cum faci mai multa ordine in sufragerie Cum faci mai multa ordine in sufragerie
Cum sa alegi canapeaua potrivita pentru living Cum sa alegi canapeaua potrivita pentru living

Vezi mai multe articole