Amenajare living cu luminator

Livingul: lumina naturala, cat e ziua de lunga

01 februarie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In randul arhitectilor, este binecunoscuta capacitatea luminatoarelor de a colecta lumina solara si de a inunda camerele cu stralucire naturala. Plasate in mod strategic, aceste elemente arhitecturale surprinzatoare iti aduc in casa frumusetea naturii si, in acelasi timp, pot asigura lumina necesara pentru spatii extinse.

Beneficiile luminatoarelor sunt numeroase. Folosite atat in designul spatiilor rezidentiale, cat si in cladirile comerciale, sunt cea mai eficienta sursa de lumina naturala. Conceptul este simplu: cu cat intra mai multa lumina solara, cu atat e nevoie de mai putina lumina artificiala si deci, mai putina energie electrica. In plus, luminatoarele capteaza lumina mai eficient decat ferestrele clasice, ceea ce rezulta suprafete vitrate mai mici si economie de energie termica. In consecinta, luminatoarele contribuie la protejarea mediului. De asemnea, luminatoarele pot fi o solutie functionala pentru cladirile cu spatii lungi, fara prea multe ferestre. Poti opta pentru luminatoarele fixe sau cele care se deschid pentru a contribui la sistemul de ventilatie al casei.

Luminatoarele sunt benefice omului. Un studiu realizat in SUA releva faptul ca notele studentilor sunt semnificativ mai mari in sali de clasa cu design ce include luminatoare, fata de cele cu mai putina lumina naturala. Multe alte studii demonstreaza faptul ca lumina solara afecteaza pozitiv starea psihologica si fiziologica a omului, crescand gradul de productivitate.

Livingul este spatiul in care se aduna intreaga familie si care are nevoie de lumina abundenta. Designuri complexe si extravagante pot incorpora si gradini interiore, ale caror luminatoare servesc drept sursa de lumina atat pentru plante, cat si pentru living. Se creeaza astfel o continuitate intre mediul extern, natural, si cel al casei. Pentru un efect spectaculos, luminatoarele pot fi montate pe o suprafata mare a tavanului, creand impresia unui tavan facut din cer. In combinatie cu o podea de marmura care va capta si mai mult lumina, livingul va capata o cu totul alta dimensiune. Insa, luminatoarele nu sunt doar apanajul celor instariti, pentru ca datorita eficientei si calitatii lor economice, investitia initiala este recuperata in scurt timp.

De la stilul clasic la cel contemporan, de la cel minimalist la modern si de la vintage la eclectic, fiecare casa poate incorpora un luminator in propriul design. Daca vrei o locuinta conectata la mediul natural, apeleaza la un expert si iti vei putea privi livingul intr-o alta lumina.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa mobilezi un living spatios Cum sa mobilezi un living spatios
Amenajarea living-ului Amenajarea living-ului
Despre canapele, cu stil Despre canapele, cu stil
Cum sa alegi canapeaua potrivita pentru living Cum sa alegi canapeaua potrivita pentru living
Cum faci mai multa ordine in sufragerie Cum faci mai multa ordine in sufragerie
Masa eleganta pentru living Masa eleganta pentru living

Vezi mai multe articole