Termoizolatie, hidroizolatie, fonoizolatie

Casa ta va deveni cu adevarat un spatiu intim, in care te vei simti confortabil si in siguranta, dupa ce te vei asigura ca este corect izolata termic, impotriva umezelii si fonic. Optiunile sunt multe, dar probabil ca putine se potrivesc nevoilor tale. Afla aici care sunt acestea.

on

Termoizolarea suplimentara

14 iulie, 2015

Termoizolarea este o lucrare ce se impune la orice tip de constructie realizezi, plecand de la diverse anexe, constructii de mica importanta sau diferite constructii pentru utilitati (camine de exemplu), trecand prin aria personala a fiecaruia, reprezentata de casele individuale si ajungand la constructiile industriale. In fiecare din acestea, gasim elemente care impun utilizarea unei solutii de izolare, fiecare cu gradul impus de conditiile de exploatare si confort necesare. Daca ne referim strict la constructiile individuale – casele familiale realizate in ansambluri rezidentiale sau in mod individual - in regie proprie, fiecare din acestea trebuie izolata cat mai bine. Este evident ca alegerea solutiei de termoizolare se face in mod individual, tinand cont de specificul fiecarei cladiri,…

mai mult >
on

Hidroizolarea balcoanelor si teraselor

08 iulie, 2015

Balcoanele si terasele sunt prezente aproape la orice constructie si au rol arhitectural, decorativ dar si de recreere. Dincolo de aspectele estetice si functionale pe care le poate avea un astfel de spatiu, aceste structuri ce sunt utilizate temporar si avand o suprafata relativ redusa necesita o protectie speciala pentru a rezista in conditii cat mai bune la agresiunea mediului exterior, conditiilor meteo. Actiunea acestor factori le predispune la eroziunii ca urmare a situatiilor de mai jos: - in zilele calduroase, balcoanele si terasele orientate spre sud pot atinge temperaturi de pana la 70°C. In sezonul rece temperaturile pot sa scada pana la -25/-30°C; - ploaia, zapada acumulata si topita precum si fluctuatiile mari de temperatura pot restrange utilizarea balcoanelor. Din aceste considerente,…

mai mult >
on

Cu ce material iti poti izola podul casei

25 iunie, 2015

Termoizolarea peretilor casei se realizeaza cu polistiren, acesta fiind cel mai utilizat material in momentul de fata. Termoizolarea podului casei este si ea o operatiune necesara pentru obtinerea eficientei energetice a locuintei. Din fericire, termoizolarea podului poate fi facuta cu o mare varietate de material, atat conventionale, cat si ecologice. Iata ce variante ai la indemana. Lana minerala este un material conventional, realizat dintr-un amestec de piatra bazaltica, in proportie de 25%, si otel reciclat in proportie de 75%. Lana minerala prezinta un mare avantaj: este ignifuza. In plus, poate fi reciclata, are o durata mare de viata si nu mucegaieste. Dar acest material are si dezavantajele lui: nu este biodegradabil si irita pielea, ochii si gatul. Fibra de sticla este un foarte…

mai mult >
Folie de incalzire

Incalzire cu sisteme alternative – folii pentru incalzire

21 august, 2014

Luna august nu a ajuns la final, vremea este frumoasa si calduroara si, cu toate astea, subiectul acestui articol il constituie sistemul de incalzire cu folie radianta. Nu-i devreme pentru un astfel de subiect avand in vedere ca peste 3 luni va trebui sa ne incalzim casele. Sistemele de incalzire care sunt cele mai raspandite si utilizate in acest moment folosesc principiul convectiei. Un cazan incalzeste apa, aceasta este transportata la un calorifer care se incalzeste iar acesta, la randul rau, incalzeste aerul din jur. Aerul cald se ridica iar cand ajunge la tavan si pereti, le cedeaza acestora o parte din caldura, apoi aerul se raceste si coboaba. In felul acesta, camera nu este incalzita uniform. Spre deosebire de sistemul de incalzire cu calorifer, sistemul de incalzire cu folie este…

mai mult >
Casa mare alba

Modernizati-va casa si economisiti energie! (prima parte)

20 august, 2014

Ce masuri puteti lua pentru a reduce necesarul de energie termica in locuinta? O solutie ar fi sa realizati o termoizolare perfecta a cladirii. Articolul nostru va arata tot ce trebuie sa faceti in acest sens, ajutandu-va si cu alte recomandari utile. E putin probabil ca actualele preturi ridicate ale energiei sa se reduca pe termen lung. Inacelasi timp, nici costurile presupuse de modernizarea unei case nu pot fi diminuate. Prin urmare, cine isi poate permite astazi sa efectueze imbunatatiri menite economisirii energiei ar trebui sa actioneze cât mai repede, caci investitiile in acest domeniu se vor dovedi in mod cert profitabile. Este recomandabil ca lucrarile de modernizare sa fie efectua- te de catre toti proprietarii, dar mai cu seama de cumparatorii unor case vechi, ce nu corespund…

mai mult >