Termoizolatie, hidroizolatie, fonoizolatie

Casa ta va deveni cu adevarat un spatiu intim, in care te vei simti confortabil si in siguranta, dupa ce te vei asigura ca este corect izolata termic, impotriva umezelii si fonic. Optiunile sunt multe, dar probabil ca putine se potrivesc nevoilor tale. Afla aici care sunt acestea.

on

Cu ce material iti poti izola podul casei

25 iunie, 2015

Termoizolarea peretilor casei se realizeaza cu polistiren, acesta fiind cel mai utilizat material in momentul de fata. Termoizolarea podului casei este si ea o operatiune necesara pentru obtinerea eficientei energetice a locuintei. Din fericire, termoizolarea podului poate fi facuta cu o mare varietate de material, atat conventionale, cat si ecologice. Iata ce variante ai la indemana. Lana minerala este un material conventional, realizat dintr-un amestec de piatra bazaltica, in proportie de 25%, si otel reciclat in proportie de 75%. Lana minerala prezinta un mare avantaj: este ignifuza. In plus, poate fi reciclata, are o durata mare de viata si nu mucegaieste. Dar acest material are si dezavantajele lui: nu este biodegradabil si irita pielea, ochii si gatul. Fibra de sticla este un foarte…

mai mult >
Folie de incalzire

Incalzire cu sisteme alternative – folii pentru incalzire

21 august, 2014

Luna august nu a ajuns la final, vremea este frumoasa si calduroara si, cu toate astea, subiectul acestui articol il constituie sistemul de incalzire cu folie radianta. Nu-i devreme pentru un astfel de subiect avand in vedere ca peste 3 luni va trebui sa ne incalzim casele. Sistemele de incalzire care sunt cele mai raspandite si utilizate in acest moment folosesc principiul convectiei. Un cazan incalzeste apa, aceasta este transportata la un calorifer care se incalzeste iar acesta, la randul rau, incalzeste aerul din jur. Aerul cald se ridica iar cand ajunge la tavan si pereti, le cedeaza acestora o parte din caldura, apoi aerul se raceste si coboaba. In felul acesta, camera nu este incalzita uniform. Spre deosebire de sistemul de incalzire cu calorifer, sistemul de incalzire cu folie este…

mai mult >
Casa mare alba

Modernizati-va casa si economisiti energie! (prima parte)

20 august, 2014

Ce masuri puteti lua pentru a reduce necesarul de energie termica in locuinta? O solutie ar fi sa realizati o termoizolare perfecta a cladirii. Articolul nostru va arata tot ce trebuie sa faceti in acest sens, ajutandu-va si cu alte recomandari utile. E putin probabil ca actualele preturi ridicate ale energiei sa se reduca pe termen lung. Inacelasi timp, nici costurile presupuse de modernizarea unei case nu pot fi diminuate. Prin urmare, cine isi poate permite astazi sa efectueze imbunatatiri menite economisirii energiei ar trebui sa actioneze cât mai repede, caci investitiile in acest domeniu se vor dovedi in mod cert profitabile. Este recomandabil ca lucrarile de modernizare sa fie efectua- te de catre toti proprietarii, dar mai cu seama de cumparatorii unor case vechi, ce nu corespund…

mai mult >
Placa de polistiren de peste 20 de cm grosime

Beneficiile polistirenului pe perioada verii

27 iunie, 2014

Beneficiile termoizolarii locuintei cu polistiren nu se vad doar iarna, cand viscolul suiera printre blocuri iar temperaturile scad sub -10 grade Celsius, ci si vara. Expandat sau extrudat, polistirenul te protejeaza si de canicula. Polistirenul reduce schimburile energetice dintre imobil si mediul exterior. Daca iarna nu lasa caldura din casa sa iasa prin pereti si sa se disipeze in frigul iernii, pe perioada verii impiedica racoarea din apartament sa iasa prin pereti si nici nu lasa canicula sa intre in casa. Pentru termoizolatia peretilor exteriori este suficient sa folosesti polistiren expandat, dar pentru termoizolatia pardoselilor, planseelor, teraselor, soclurilor, fundatiilor si acoperisurilor este recomandat polistirenul extrudat. Acesta este mult mai compact decat polistirenul expandat,…

mai mult >
Termoizolare cu vata bazaltica - termoizolare la interior

Vata de sticla sau vata bazaltica?

04 martie, 2014

Fie ca vorbim de vata de sticla sau de vata bazaltica, ambele au proprietati de izolare termica, fonica si sunt ignifuge. Ambele tipuri de vata minerala sunt utilizate cu succes in constructiile rezidentiale si industriale, insa care este diferenta dintre ele? O cunoastere amanuntita a acestor doi termeni duce la alegeri inspirate in materie de constructii si renovari. Vata de sticla Vata minerala de sticla este flexibila si elastica, in timp ce vata bazaltica este rigida. Un punct in plus pentru vata de sticla, care se poate instala foarte usor in spatiile care trebuie umplute perfect cu izolatie si care au forma neregulata sau sunt greu accesibile. In aceasta categorie intra: mansardele, peretii de compartimentare, peretii caselor de lemn. Datorita aerului inglobat in masa izolatiei este…

mai mult >