Termoizolatie, hidroizolatie, fonoizolatie

Casa ta va deveni cu adevarat un spatiu intim, in care te vei simti confortabil si in siguranta, dupa ce te vei asigura ca este corect izolata termic, impotriva umezelii si fonic. Optiunile sunt multe, dar probabil ca putine se potrivesc nevoilor tale. Afla aici care sunt acestea.

Termoizolarea pardoselii

Termoizolarea pardoselii

15 decembrie, 2011

Cand este vorba despre casa ta, deciziile le iei intotdeauna pe termen lung. Unele lucruri le poti schimba la doi ani, anual sau ori de cate ori vrei. De exemplu, culoarea si textura zugravelii, draperiile sau canapelele. Alte lucruri un le poti schimba dupa bunul plac. Gresia, faianta si parchetul le montezi, de obicei, pentru macar 10 ani, desi durata lor de viata este mult mai mare. La fel se intampla si cu termoizolarea pardoselii. Este o lucrare care trebuie bine gandita si efectuata din start, pentru a un o reface peste cativa ani. Daca pardoseala nu este termoizolata, pana la 15% din caldura dintr-o casa se pierde prin pardoseala. Prin termoizolare, costurile cu incalzirea scad cu aproximativ 15-20%, iar investitia se amortizeaza in aproximativ 4 ani. Pentru termoizolarea pardoselii…

mai mult >
Hidroizolatia care va protejeaza beciul

Hidroizolatia care va protejeaza beciul

30 septembrie, 2011

Betonul este unul dintre cele mai uzitate materiale moderne de constructii, dar in anumite conditii nu poate face fata solicitarilor la care este supus in timp. Oricat ar fi de corecta proiectarea si executia unui beci sau a unui subsol, peretii din beton sunt agesati de actiunea apei, de inghet, de agentii chimici si factorii de mediu . Apa, chiar daca este lichida, sub forma de vapori sau condens are de cele mai multe ori capacitati distructive pentru constructiile din beton, aflate in contact cu solul. Pentru a preveni efectul daunator al apei trebuie gasit un sistem eficient de hidroizolare, executat de regula cu membrane bituminoase. O asemenea lucrare nu trebuie lasata doar la latitudinea constructorului, ci trebuie facut un studiu hidrologic care va poate arata miscarea apelor freatice,…

mai mult >
Frumusetea si siguranta fatadei devin obligatorii

Frumusetea si siguranta fatadei devin obligatorii

09 septembrie, 2011

Dincolo de obligativitatea certificatului energetic si asigurarea importiva unor posibile dezastre naturale, legislatia actuala introduce si obligativitatea reabilitarii structural-arhitecturale a constructiilor. Cu alte cuvinte, prin intermediul Legii 153 din 5 iulie 2011, proprietarii sunt obligati sa renoveze fatada cladirilor pe care le detin, fie din bani proprii, prin accesarea unor credite sau pe cheltuiala primariilor in cazul persoanelor cu venituri mici. Aceste masuri aduc din nou in discutie termoizolarea cladirilor care asigura proprietarilor atat facturi mai mici la intretinere prin reducerea pierderilor de caldura la nivelul peretilor, cat si o imbunatatire majora a aspectului fatadei, prin prisma finisarii termoizolatiei. Pentru a veni in sprijinul tuturor celor care sunt implicati…

mai mult >
Polistirenul cu striatii, mai sigur si mai eficient

Polistirenul cu striatii, mai sigur si mai eficient

30 august, 2011

Pentru a va putea bucura de facturi mai mici cu cel putin 40% la intretinere,Austrotherm recomada izolarea termica a locuintelor inca din faza de constructie, incepand cu fundatia, peretii de subsol si suprafetele aflate in contact cu solul, continuand cu fatada si acoperisul. Termoizolatia executata ca la carte cu materiale de cea mai buna calitate are o durata de viata estimata la 30 de ani, timp in care puteti beneficia de un camin cu pierderi minime de caldura si cheltuieli semnificativ reduse. Daca temperatura din interior ramane constanta pe tot parcursul anului, energia consumata pentru climatizare (incalzire pe timp de iarna si aerul conditionat in anotimpul calduros) scade semnificativ, oferindu-va posibilitatea ca in timp sa faceti alte investiti pentru casa dumneavoastra. In functie…

mai mult >
Termoizolare de top cu polistirenul grafitat

Termoizolare de top cu polistirenul grafitat

12 august, 2011

Polistirenul grafitat este cel mai nou tipdepolistiren, careasigura un confort termic si fonic sporit, reduce consumul de energie si schimba din punct de vedere estetic fatada unei cladiri. Varful de gama Austrotherm EPS® AF - PLUS este un produs inovator ce corespunde celor mai exigente cerinte in lucrarile de termoizolare a fatadelor.Polistirenul grafitatcombina perlele de polistiren cu praful de grafit, oferind o capacitate de reflexie a radiatiilor calorice mult mai mare. Astfel, prin reducerea coeficientului de transfer termic, temperatura la interior se mentine constanta pe tot parcursul anului, caldura solara nu patrunde in interior pe timpul verii, dar nici nu se pierde prin pereti in anotimpul rece. Cel mai important aspect ramane insa reducerea facturilor la intretinere cu aproximativ…

mai mult >