Tipuri de chiuvete de bucatarie

29 iulie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca pe vremuri in Romania gaseai sa cumperi un singur tip de chiuveta, cea fabricata din fonta emailata si cu un singur bazin, azi ai la dispozitie o mare varietate de chiuvete. Din materiale diferite, avand forme diferite, unul sau mai multe bazine cu forme si dimensiuni diferite, precum si diverse accesorii, chiuvetele pe care le poti gasi azi in magazinele de bricolaj sau cele online satisfac cele mai sofisticate nevoi si cerinte ale clientilor.

Chiuveta cu un singur bazin larg. Este cea mai raspandita, incap in ea atat o tigaie mare si cat cateva kilograme bune de fructe sau legume, dar are si un mare dezavantaj: nu o poti folosi concomitent la mai multe operatiuni. Daca ai in chiuveta vase lasate la inmuiat, nu mai poti folosi bazinul pentru alte activitati.

Chiuveta cu doua bazine diferite (raport 60/40). Cea mai raspandita varianta este cea cu un bazin larg de 45 cm si altul cu largimea de 35 cm. Bazinul mare foloseste la spalarea alimentelor iar cel mic la pregatirea lor. Dezavantajul acestui tip de chiuveta este dat de lipsa unui bazin larg, in care sa incapa tigai de mari dimensiuni.

Chiuveta cu trei bazine. Doua mari si unul mic, dispus in mijloc, care foloseste la eliminarea resturilor alimentare. Desi foarte utila, o chiuveta cu trei bazine are si un dezavantaj: necesita mult spatiu, deci o bucatarie mai mare. 

Din ce material sa fie realizata chiuveta?

Otel inoxidabil. Materialul este rezistent si poate fi curatat usor, dar se poate zgaria.

Portelan. Arata bine mai ales intr-o bucatarie vintage sau traditionala, dar se poate ciobi iar vasele lasate intr-o chiuveta din portelan pot sa pateze materialul.

Granit compozit. Acest material este rezistent la zgarieturi, dar se poate pata destul de usor si are nevoie de o intretinere speciala.

Piatra naturala. Ofera bucatariei aspect autentic, dar chiuveta din piatra naturala este costisitoare, necesita o ingrijire speciala, se poate zgaria sau ciobi.

Daca ar fi sa-ti renovezi bucataria, tu ce tip de chiuveta ti-ai alege?

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Lumina din bucatarie - Partea a II-a Lumina din bucatarie - Partea a II-a
8 ponturi pentru amenajarea bucatariei 8 ponturi pentru amenajarea bucatariei
Prima camera video HD ce recunoaste mancarea Prima camera video HD ce recunoaste mancarea
Farmecul de altadata: bucataria retro Farmecul de altadata: bucataria retro
Cum aduci culoare in bucataria ta Cum aduci culoare in bucataria ta
Cum alegi chiuveta potrivita pentru bucatarie Cum alegi chiuveta potrivita pentru bucatarie

Vezi mai multe articole