on

Top 5 Stiluri de amenajare a unui living: Tu pe care-l preferi?

08 septembrie, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Livingul este spațiul în care ne relaxăm citind o carte pe canapea, însoțită de o băutură caldă, în care primim invitații și în care ne desfășurăm diferite activități cu cei mici sau singuri.

Este un spațiu care ne reflectă personalitatea, al cărui stil de amenajare ‘’vorbește’’ despre noi fără cuvinte. Dar tu ce stil de amenajare preferi? Clasic, modern, boem, rustic, scandinav? Iată prin ce se definește fiecare stil de amenajare și cui i se potrivește fiecare.

 

amenajare living idei

Sursă foto: Lumini de Poveste.ro/Facebook

 

Amenajarea livingului este o oportunitate de a-ți exprima personalitatea și stilul unic în designul interior. Indiferent dacă îți dorești un spațiu vibrant și modern sau preferi rafinamentul clasic, există o gamă largă de stiluri din care poți alege.

În acest articol, te vom ghida prin cele mai populare 5 stiluri de amenajare a unui living, oferindu-ți sfaturi prețioase despre cum să combini culori, texturi, piese de mobilier și surse de iluminat pentru un rezultat cu adevărat impresionant.

Stilul Modern: minimalism și funcționalitate

Stilul modern se bazează pe minimalism, linii curate și funcționalitate. Alege culori neutre, cum ar fi alb, gri și negru, ca bază pentru paleta cromatică. Combină aceste culori cu piese de mobilier cu forme geometrice și suple, precum canapele modulare și mese din sticlă. Adaugă texturi prin perne și covoare.

Iluminează spațiul cu ajutorul unor corpuri precum lustre living LED pe care le găsești disponibile pe LuminidePoveste.ro într-o gamă variată de modele. 

Stilul modern este ideal pentru cei care apreciază simplitatea și funcționalitatea.

 

Stilul Clasic: eleganță atemporală și detalii ornamentale

Stilul clasic se caracterizează prin eleganță atemporală și detalii ornamentale. Optează pentru culori rafinate precum crem, bej și auriu pal. Mobilierul cu linii curbe și ornamente subtile este ideal în acest stil de amenajare.

Combină catifeaua sau mătasea pentru a completa cu texturi bogate. Accentele decorative, cum ar fi oglinzile cu rame sculptate și candelabrele, vor adăuga strălucire spațiului. Acest stil este ideal pentru cei care apreciază eleganța rafinată și senzația de lux.

          

Stilul Rustic: confort și atmosferă cozy
         

Stilul rustic aduce în living o atmosferă cozy și confortabilă. Alege culori naturale, cum ar fi tonurile de maro, verde pal și ocru. Folosește mobilier din lemn masiv, precum mese și scaune cu aspect uzat.
 

Adaugă covoare din materiale naturale și perne cu imprimeuri florale sau rustice. Sursele de iluminat din fier forjat sau lemn contribuie la farmecul rustic. Acest stil este ideal pentru cei care doresc un living autentic.

         

Stilul Bohemian: culori vesele și diversitate eclectică
        

Stilul boem aduce o explozie de culori, modele și texturi în living. Alege o paletă eclectică de culori vibrante precum portocaliu, turcoaz și roz. Mixează piese de mobilier vintage cu canapele și scaune cu huse colorate. Covoarele cu modele vii și pernele cu imprimeuri exotice pot oferi energie spațiului.
         

Accentele eclectice, precum lumânărele exotice și plantele în ghivece vesele, aduc un plus de energie în decor. Acest stil este ideal pentru sufletele creative.
 

Pe LuminidePoveste.ro găsești o gamă variată de modele impresionante de surse de iluminat, precum lustre, candelabre, aplice LED.
      

Stilul Scandinavian: simplitate, elegantă și lumină naturală

 

Stilul scandinav se axează pe simplitate, eleganță și lumina naturală. Optează pentru culori deschise precum alb, gri pal și tonuri pastelate. Mobilierul cu linii simple și funcționale se combină perfect cu această estetică. Îmbracă pardoseala în covoare și perne din lână sau bumbac. Sursele de iluminat minimalist moderne completează stilul. Stilul scandinav este ideal pentru cei care doresc un living aerisit și reconfortant.

Indiferent de stilul ales, amintește-ți că îți poți exprima personalitatea și crea un spațiu care să te facă să te simți ‘’acasă’’.  Acolo unde putem fi cu noi înșine.         
        

Combină culorile, texturile, corpurile de iluminat și piesele de mobilier cu atenție pentru a crea un living care să fie un adevărat refugiu de frumusețe și confort pentru tine.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum poti utiliza spatiul de sub scara Cum poti utiliza spatiul de sub scara
Ce trebuie sa stii inainte sa incepi repararea peretilor Ce trebuie sa stii inainte sa incepi repararea peretilor
Lift in locuinta - extravaganta sau necesitate? Cat dureaza instalarea unui ascensor in locuinta personala Lift in locuinta - extravaganta sau necesitate? Cat dureaza instalarea unui ascensor in locuinta personala
Fantanile de interior – Solutia ideala pentru purificarea aerului din casa Fantanile de interior – Solutia ideala pentru purificarea aerului din casa
3 servicii care te ajuta sa iti amenajezi rapid locuinta 3 servicii care te ajuta sa iti amenajezi rapid locuinta
Ponturi usor de implementat pentru o casa de catalog Ponturi usor de implementat pentru o casa de catalog

Vezi mai multe articole