on

Distrează-te decorându-ți casa pentru Crăciun

22 decembrie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cu toții știm cât de stresant este sezonul de sărbători. Pe lângă treburile casei, mai trebuie să te organizezi pentru a cumpăra cadouri pentru cei dragi dar și pentru a decora locuința. Iar de cele mai multe ori, chiar dacă reușești să le jonglezi pe toate, bugetul te limitează. Însă, cu puțină creativitate, vei putea să reduci bugetul de decorațiuni și să cumperi mai multe cadouri, sau să mărești masa de Crăciun. Desigur, asta nu înseamnă că nu trebuie să intri în spiritul sărbătorilor de iarnă și să nu îți decorezi casa. Mai mult, te poți chiar distra în tot acest timp!

 

Mergi pe mâna decorațiunilor nordice

 

Decorațiunile nordice de Crăciun sunt simple și de efect. Iar din acest motiv, pot fi reciclate de la an la an. Fulgi de nea din paie, Moș Crăciun și elfi, coronițe din brad artificiale, toate vor aduce un aer festiv locuinței tale. Mai mult, mirosurile nordice, de merișoare, măr cu scorțișoară sau portocală le poți găsi sub formă de lumânări parfumate, care aduc și ele o aură festivă. Iar pe toate astea le poți găsi la magazinele scandinave de la noi, cum este Jysk, cel mai răspândit în țară. Caută în ofertele lunii decembrie la Jysk decorațiunile nordice. Și mergi pe mâna unui decor minimalist, dar de efect, care în definitiv nu te va costa foarte mult.

 

Optează pentru un brad ieșit din comun

 

În mod tradițional, ar trebui să cumperi în fiecare an un brad natural. Însă, acesta vine cu o serie de inconveniente: sunt scumpi, cetina se scutură repede, se usucă și trebuie să depui foarte mult efort să îl reciclezi după trecerea sărbătorilor de iarnă. Prin urmare, cea mai bună opțiune este să investești într-un brad artificial, pe care să îl folosești mai mulți ani. Dar dacă ești restricționat de buget, dă frâu liber imaginației și creează-ți propriul pom de Crăciun. Poți să pui luminițe pe perete în formă de brad și apoi să îl decorezi, poți să împodobești o scară sau să aranjezi cărțile în formă de brad. Opțiunile sunt infinite, iar efectul este întotdeauna fascinant.

 

Reciclează și personalizează decorațiunile pentru pomul de Crăciun

 

Nu este obligatoriu ca în fiecare an să cumperi globuri și ghirlande pentru întregul decor al pomului de Crăciun. Chiar dacă anul trecut copiii au tras de ele, pisica le-a zgâriat, iar câinele a fugit cu ele, poți să le folosești și în acest an. Caută inspirația pe internet și reciclează globurile și ghirlandele din anii trecuți. Cu puțină vopsea și câteva pensule poți să le dai viață nouă. Iar cele sparte și rupe se pot transforma în alte obiecte de decor. Iar partea bună este că așa poți petrece timp de calitate alături de copii sau de partener.

 

Adaugă accente naturale

 

Este adevărat că iarna nu este reprezentată de natură verde. Însă, poți să decorezi casa cu plante naturale pentru a aduce un plus de prospețime. Îmbracă cactușii în moși crăciuni, colorează suculenții în culori vii și nu uita să menții Crăciunița (Poinsettia) roșie. Pune crenguțe de brad în ghivece, fără a deranja planta. Astfel, vor avea un aer festiv. De asemenea, mai poți transforma copacii precum tuia sau ficusul în pomi de Crăciun cu ajutorul globurilor și a luminițelor. Alege un decor și apoi pune-ți creativitatea la treabă!

 

Nu uita să te simți tu bine

 

Perioada sărbătorilor de iarnă poate fi stresantă. Însă, decorarea locuinței pentru această sărbătoare nu trebuie să fie. Așa că nu uita să te distrezi. Dă drumul la muzica preferată, chiar și la acele colinde care sunt o plăcere vinovată atunci când începi să aranjezi locuința. Antamează copiii sau prietenii să te ajute și faceți un joc din asta. Nu trebuie să te spetești. Cu mici ajustări și un pom împodobit, poți aduce spiritul Crăciunului cu ușurință în locuința ta. În definitiv, sărbătorile de iarnă sunt mai frumoase atunci când ești relaxat și te bucuri de compania celor dragi.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Culorile anului 2021 Culorile anului 2021
5 idei de design interior în trend prin care să aduci vara în casa ta 5 idei de design interior în trend prin care să aduci vara în casa ta
Locuinta unui burlac - Partea a II-a Locuinta unui burlac - Partea a II-a
Obtine casa in care sa iti faca placere sa locuiesti! Obtine casa in care sa iti faca placere sa locuiesti!
Cum sa alegi perdelele si draperiile Cum sa alegi perdelele si draperiile
Cum sa maschezi cu gipscarton instalatiile termice, sanitare, electrice sau de alta natura Cum sa maschezi cu gipscarton instalatiile termice, sanitare, electrice sau de alta natura

Vezi mai multe articole