Updown Court - o resedinta care face toti banii

Updown Court - o resedinta care face toti banii

02 iulie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
Probabil ca multi dintre romani considera Castelul Bran o proprietate imobiliara foarte scumpa. Doar cativa dintre compatriotii nostri si-ar permite sa-l cumpere dar probabil ca nici unul dintre ei nu si-l doreste la pretul vehiculat in prezent pe piata. La nivel mondial insa castelul nu se afla printre cele mai scumpe proprietati. Spre exemplu, in prezent cea mai scumpa proprietate, aflata inca in constructie, este cea a miliardarului american Tim Blixseth. Aceasta va fi situata in cadrul Yellowstone Club, de langa Bozeman, Montana. Resedinta a fost deja evaluata la suma de 155 milioane de dolari.
Dar cum nu putem vorbi in detaliu despre o constructie aflata inca in stadiu de executie am ales sa va oferim amanunte despre un alt exemplu - domeniul Updown Court, din Anglia, al carui pret de vanzare a fost stabilit la 70 de milioane de lire sterline.
Palatul este situat intr-o suburbie din sud-vestul Londrei, la 45 km de centrul orasului si a fost construit in anul 2000. De proiectarea lui s-a ocupat designerul american John B. Scholz, avand ca model resedinta din Miami a lui Gianni Versace.
Cladirea, cu o suprafata locuibila de 4.400 mp, include 103 camere, fiecare din dormitoare fiind dotat cu baie proprie. O arie imensa din interiorul si exteriorul cladirii este acoperita cu cea mai fina marmura din lume. Aripa principala este conceputa pentru lucru, relaxare sau distractie. Primul etaj este practic zona residentiala a acestei cladiri, avand 8 dormitoare de dimensiuni considerabile. Mansarda este impartita in doua aripi distincte in care sunt amenajate apartamente. Cladirea dispune de spatii de cazare de diverse categorii, atat pentru personalul angajat cat si pentru cei mai pretentiosi invitati.
Printre dotarile oferite se mai afla 5 piscine, o sala de cinema (de 50 de locuri), o pista de bowling si o sala ce poarta denumirea de panic room, unde persoanele din interior se pot adaposti in caz de pericol. Proprietatea include si un teren de squash, unul de tenis, un grajd (cu o capacitate de 6 locuri) si un teren adiacent de 23,5 ha, cu paduri, parcuri (cca. 5 ha),  oferind proprietarilor si invitatilor acestora intimitatea necesara pentru a se bucura de zona rurala englezeasca.
Luxul si extravaganta sunt la ele acasa pe acest teritoriu. Planseul bibliotecii este incrustat cu frunze confectionate din aur de 24 de karate, iar balustradele scarilor sunt si ele suflate cu aur de cea mai pura calitate. Aleea din marmura, din fata casei, este incalzita iar intrarea principala in palat este strajuita de 6 coloane uriase realizate tot din marmura.
Va mai poate impresiona ceva dupa ce ati aflat de aceste minunatii intalnite in interiorul proprietatii unui singur om? Ei bine, asta nu este tot; aflati ca domeniul Updown Court dispune, de heliport, garaj subteran pentru opt limuzine si de un sistem de securitate de ultima generatie.
           
Istoria domeniului
Initial, pe acest amplasament se afla palatul construit in anul 1924 de printul de origine egipteana  Sami Gayed. In anul 1987 acesta a trecut printr-un incendiu devastator, ulterior fiind achizitionat de catre doi investitori in ideea de a fi restaurat. Cei doi dau faliment intre timp iar in 2002 creditorii i-o cedeaza proprietarului actual, dezvoltatorul imobiliar Leslie Allen-Vercoe, pentru 20 milioane de lire sterline. Acesta investeste inca 30 de milioane pentru reamenajarea resedintei, lucrarile desfasurandu-se pe o perioada de 5 ani.
In prezent proprietatea isi asteapta cumparatorii; inca de la aparitia pe piata a ofertei s-au vehiculat diverse nume de magnati rusi, ukrainieni, arabi etc., potentiali cumparatori ai palatului. Interesul cumparatorilor are legatura atat cu luxul debordant degajat de domeniul Updown Court cat si cu vecinii proprietatii in cauza. Sunteti curiosi cu cine v-ati invecina daca ati achizitiona palatul lui Vercoe? Ei bine, aflati ca printre resedintele din zona se numara cea a Ducesei de York, a lui Elton John si chiar Castelul Windsor al Reginei Elisabeta a Marii Britanii.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa-ti faci camera mai luminoasa Cum sa-ti faci camera mai luminoasa
Impozanta turnului Impozanta turnului
Ziduri care ne deschid, Deschideri care ne inhiba Ziduri care ne deschid, Deschideri care ne inhiba
Parcul Herastrau Parcul Herastrau
Calitate arhitecturala sau non-valoare? Calitate arhitecturala sau non-valoare?
Arhitectura stadionului din Japonia Arhitectura stadionului din Japonia

Vezi mai multe articole