on

Alegerea culorii potrivite pentru interiorul casei

18 octombrie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Suntem inconjurati de culori, dar totusi cand vine vorba de alegerea culorilor pentru locuinta noastra parca nu suntem pregatiti sa luam o decizie. Aceasta alegere poate fi o adevarata provocare, pentru ca avem atat de multe nuante la dispozitie si nu este tocmai usor sa alegi doar una.

Lavabila si mai nou si vopselele cu efecte decorative, au foarte multe calitati si sunt perfecte pentru infrumusetarea casei noastre. Lavabila este economica si o putem gasi in diverse nuante. O folosim adesea pentru a schimba aspectul casei noastre si incercam sa o potrivim cat mai bine cu obiectele de mobilier si decoratiunile deja existente. Unii oameni cred cu tarie ca unele culori pot influenta starea, micsora sau creste pofta de mancare. 

Ce semnifica fiecare culoare in parte?

Verdele este o culoare care induce o stare de liniste si relaxare, este adesea asociata cu natura si unii specialisti considera ca este o culoare perfecta pentru bucatarii, caci verdele deschis stimuleaza pofta de mancare. 

Galbenul este culoarea care atrage cel mai repede atentia, folosita in exces poate deveni deranjanta. Galbenul pal inveseleste si insenineaza.

Albastrul ne duce adesea cu gandul la mare si induce o stare de bine, de propetime. In tonuri deschise ofera spatiului senzatia de deschis, aerisit. Conform studiilor realizate de-a lungul anilor, se pare că albastru este cea mai populară culoare.

Rosul este o culoare care stimuleaza si chiar ridica tensiunea, la fel ca galbenul poate fi deranjant atunci cand este folosita in exces.

Portocaliul deschis (culoarea dovleacului) stimuleaza, iar nuanta “piersica” provoaca o stare de caldura interioara. Ca si alte culori intense, portocaliul poate deranja, dar este ideal pentru a atrage atentia asupra asupra detaliilor. Atentie a nu se folosi in exces sau in combinatie cu alte culori intense.

Negrul poate fi folosit in amenajarea locuintei, daca nu este folosit in exces, ci doar pentru a scoate in evidenta anumite detalii. Negrul evoca sentimente de teama si poate face spatiile largi sa para mai mici, mai intime.

Alb: curat, deschis si reconfortant, depinzand de combinatia de culori in care este folosit face spatiile inguste sa para spatioase.

Ce intrebari au forumistii nostri atunci cand vine vorba de alegerea culorii perfecte?

Doina: `Tocmai mi-am cumparat un apartament pe care doresc sa-l amenajez si as dori sa pun doua intrebari specialistilor dvs.:
1. Culoarea portocaliu (inchis) cu ce alta culoare se potriveste cel mai bine fara sa creeze senzatia de spatiu redus?
2. Care credeti ca ar fi culoarea cea mai odihnitoare pentru o camera ce va fi dormitor?

Specialist Misiunea Casa: `1. Portocaliul inchis micsoreaza el insusi camera. Daca nu este pe o suprafata mare, atunci nu este o problema. Poate fi combinat cu o culoare mult mai deschisa din gama culorii maro (crem, bej deschis). Daca doriti o culoare in contrast, puteti alege verdele, dar tot intr-o nuanta deschisa, pentru a nu micsora.

2. Pentru dormitor - culoarea albastru foarte deschis sau crem sau cognac deschis. Dar nici albul nu este de evitat.`

Arisa: `Ce culori imi sugerati sa aleg pentru zugravirea peretilor unei case demisol + parter + etaj + mansarda, tinand cont de faptul ca suprafata pe nivel este mica (27 mp util + spatiul scarii interioare) si nu prea o mangaie soarele. Ca pardoseala pentru parter si etaj ma gandesc la parchet din lemn masiv, nu sunt hotarata insa ce esenta.`

Pitonul: `Sugerez un galben - portocaliu luminos, ori crem deschis - zone holuri si zone camere zi si bucatarii; zona dormitoarelor - albastru deschis argintat. La mansarda trebuie neaparat luminatoare sa intre razele solare prin acoperis si merge un verde deschis cu plante decorative.

Atentie la asortarea mobilei si a parchetului care poate sa fie si de cires, stejar sau alte esente mai deschise, si la luminile electrice necesare.
E necesar un studiu si e bine sa consultati reviste cu interioare sau chiar sa angajati un specialist de design interior.`

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Hotelul-scoica din Beijing Hotelul-scoica din Beijing
Hearst Castle Hearst Castle
Gradina Botanica Gradina Botanica
Concurs Misiunea Casa – Castiga o invitatie la conferinta ROCAD Concurs Misiunea Casa – Castiga o invitatie la conferinta ROCAD
O suta de ani de "zgarie nori" O suta de ani de "zgarie nori"
Design minimalist Design minimalist

Vezi mai multe articole