Verdele - vedeta anului 2010 in amenajari

09 noiembrie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Amenajare cu verde
Atunci cand va propuneti sa reamenajati locuinta, incercati mai intai sa stabiliti schema de culori preferata si variantele lor de combinare. De cativa ani trendul eco a facut din verde culoarea vedeta a designului, in foarte multe domenii. Si in amenajari este considerata o culoare la moda, fiind utilizata de catre designeri pentru a crea un spatiu relaxant si odihnitor.
 
Verde deschis, verde spre gri, verde galbui sau verde albastrui spre turcoaz pana la verde inchis si verde masliniu sunt nuante pe care le puteti folosi oricand in decorul case. Acestea au avantajul de a fi foarte placute si nu modifica din punct de vedere optic imaginea unui spatiu - nici nu-l maresc asa cum se intampla in cazul altor culori, nici nu-l micsoreaza. Verdele este potrivit in special pentru baie unde ne dorim momente de relaxare si poate fi utilizat atat pentru zugravirea peretilor, cat si pentru mobilier, obiecte sanitare sau decoratiuni.
 
Designerii Regia recomanda sa nu zugraviti peretii dintr-un capat in celalalt, ci sa incercati sa creati accente de culoare. Daca doriti sa combinati mai multe culori in amenajarea baii, cel mai bine ar fi sa alegeti maximum trei culori de acelasi tip – cald sau rece – si o culoare contrastanta. Efectul creat astfel, nu va fi unul coplesitor. Puteti accentua culoarea preferata prin folosirea decoratiunilor si accesoriilor, precum prosopele si covorase sau obiecte decorative din alta culoare. In general cu ajutorul accesoriilor colorate sau al peretilor partial zugraviti puteti face mari schimbari intr-un spatiu al casei.
 
Intr-un spatiu mic si intunecos este bine daca folositi nuante calde, deschise, in timp ce intr-unul mare si luminos mai potrivite sunt culorile tari. O camera inalta poate deveni din punct de vedere optic mai joasa, daca tavanul este vopsit cu o alta culoare decat pereti, iar baia poate parea mai ingusta daca peretele din fata intrarii are alta nuanta comparativ cu ceilalti pereti. Verdele se combina excelent cu alb si negru, dar pentru un decor mai vesel si tineresc potrivite sunt oranj, violet si galben. In special galbenul face camera sa radieze, iar verdele ofera calm si echilibru amenajarii. In asociere cu alb si negru camera de baie va fi eleganta si sofisticata.
 
Amenajare cu verde

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ne vedem la BIFE-SIM 2019 Ne vedem la BIFE-SIM 2019
Cum sa imbini noul cu vechiul Cum sa imbini noul cu vechiul
Design indian intr-un apartament romanesc Design indian intr-un apartament romanesc
Stadionul National din Beijing Stadionul National din Beijing
9 dintre cele mai faimoase conace parasite de pe Terra 9 dintre cele mai faimoase conace parasite de pe Terra
Concurs Misiunea Casa – Castiga o invitatie la conferinta ROCAD Concurs Misiunea Casa – Castiga o invitatie la conferinta ROCAD

Vezi mai multe articole