Flori gradina

Vara si gradinile au nevoie de vacanta

02 august, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In zilele toride de vara, gradina este locul ideal in care poti evada de canicula. Insa daca vrem sa ne bucuram cu adevarat de beneficiile pe care ni le ofera,  gradina are nevoie, ca si noi, sa fie protejata de caldura. 

Iata cateva sfaturi care iti vor ajuta gradina sa treaca cu bine peste provocarile verii si pe tine sa te bucuri cu adevarat de ea:

Nu uda plantele atunci cand este cald. Chiar daca tu crezi ca le faci un bine si ca o sa le racoresti, sa stii ca se intampla exact contrariul. Sub efectul de lupa al picaturilor de apa expuse la soare, plantele vor suferi arsuri, iar apa incinsa care ajunge la radacina mai degraba usuca planta decat sa o hidrateze.

Cel mai bine este sa uzi plantele seara sau noaptea. Gandeste-te ca atunci cand ploua, temperaturile scad, iar cantitatea de lumina este de asemenea redusa. In plus, ai grija sa le uzi doar la radacina, deoarece frunzele sau florile sunt predispuse la aparitia ciupercilor.

Este important ca plantele tale preferate sa aiba parte de apa in mod constant. Cand este seceta, cantitatea redusa de apa si buruienile crescute pot perclita viata plantelor tale. Evident, solutia este sa indeparteazi buruienile. Ai grija sa le smugi cu tot cu radacina pentru a impiedica aparitia altora noi.

                                    Gradina amenajata

Solul este de asemenea important. Prin solul nisipos apa trece rapid, astfel ca plantele nu au timp sa traga apa suficient de repede. Ca sa rezolvi aceasta problema trebuie sa le uzi mai des, nu sa le suprasaturezi cu apa.

Pentru gradinile mici este recomandata folosirea unui sistem de irigare picatura cu picatura. Este mai econimic si mai eficient. Daca uzi cu furtunul, foloseste un pulverizator pentru o dispersie eficienta a apei.

                                   Planta

Cel mai bine este sa cunosti fiecare tip de planta din gradina ta. De exemplu unele plante au nevoie de mai putina apa si lumina, in timp ce altele au nevoie de mai multa.

Cel mai important lucru este sa te informezi care sunt cerintele minime pentru fiecare tip de planta. Astfel le poti grupa in functie de necesitatile de apa pentru a evita irigarea in exces.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pregatirea pentru iernare a vitei-de-vie Pregatirea pentru iernare a vitei-de-vie
Ambrozia, bomba cu alergii de pe terenurile neamenajate Ambrozia, bomba cu alergii de pe terenurile neamenajate
Un nume propriu devenit... comun: werzalit Un nume propriu devenit... comun: werzalit
Viespile - cand sunt benefice si cand sunt daunatoare Viespile - cand sunt benefice si cand sunt daunatoare
Unelte care transforma gradinaritul intr-o placere Unelte care transforma gradinaritul intr-o placere
Sera verticala - o solutie pentru suprafetele mici Sera verticala - o solutie pentru suprafetele mici

Vezi mai multe articole