test apa piscina

Verifica cu un test kit calitatea apei din piscina

20 martie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Calitatea apei din piscina este deosebit de importanta deoarece poate afecta sanatatea celor care folosesc piscina. Cateva momente de relaxare se pot transforma in zile sau luni de tratamente dermatologice. Tocmai de aceea, daca esti posesorul responsabil al unei piscine, testarea periodica a calitatii apei este imperativa. O poti realiza cu ajutorul unui kit de test.

Pe piata se gasesc mai multe astfel de kituri, toate verifica aceiasi parametri, difera doar modalitatea de testare.

Test kitul pentru piscina poate fi:
- cu tablete. Prelevezi apa din piscina cu ajutorul unor eprubete sau fiole, apoi in fiecare eprubeta scufunzi tableta aferenta fiecarui tip de test, astepti ca tableta sa se dizolve si citesti rezultatele conform instructiunilor kitului;
- cu benzi. In apa prelevata intr-o eprubeta introduci banda care contine reactiv iar rezultatul il “citesti” pe banda, tot conform instructiunilor;
- cu lichide. Pur si simplu torni reactivii lichizi din apa din eprubete si esti atent la reactiile pe care le declanseaza.

Cu ajutorul kiturilor de test poti verifica:
- nivelul pH-ului: parametrii normali sunt de 7,2-7,6 PPM (parti pe milion);
- nivelul de clor: valorile normale sunt de 1-3 PPM;
- nivelul de calcar: parametrii normali sunt de 200-500 PPM;
- alcalinitatea: valorile optime trebuie sa se situeze intre 80-120 PPM

In momentul in care testul indica valori neconforme ale unui indicator, de exemplu nivelul clorului este prea mic, trebuie sa iei masuri pentru aducerea lui la valorile normale. Dupa ce ai luat masurile necesare, de exemplu ai adaugat clor in apa, testezi din nou valorile pentru a vedea daca ai adus acel indicator la valoarea optima.

Efectuand periodic teste si citind cu atentie rezultatele, vei sti exact in ce parametri se prezinta apa din piscina si ce corectii trebuie sa faci pentru ca aceasta sa corespunda standardelor calitative.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Dezumidificarea piscinelor Dezumidificarea piscinelor
Sanatatea piscinei: Cum mentinem calitatea apei [Partea I] Sanatatea piscinei: Cum mentinem calitatea apei [Partea I]
Constructiile de piscine in Romania. Rolul si avantajele bordurilor de piscina. Constructiile de piscine in Romania. Rolul si avantajele bordurilor de piscina.
Constructia piscinei: cum alegi varianta care se potriveste cel mai bine curtii tale Constructia piscinei: cum alegi varianta care se potriveste cel mai bine curtii tale
Piscine din panouri de tabla galvanizata Piscine din panouri de tabla galvanizata
Piscina din curtea casei Piscina din curtea casei

Vezi mai multe articole