on

Vino intre 8 si 11 martie, la Romexpo, la 8 evenimente pe tema „constructii, ambient, home & deco, energie si mediu”

01 martie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ediția 2018 a celui mai mare târg de tehnologii, echipamente, utilaje şi materiale pentru construcţii din România, CONSTRUCT EXPO, va avea loc între 8 și 11 martie. La eveniment se reunesc firme importante din domeniu, fiind o ocazie pentru antreprenorii şi experţii în construcţii să dezbată subiecte la zi despre tendințele, politicile și viitorul industriei de resort. Construct Expo se adresează și publicului larg interesat de echipamente şi utilaje pentru uz propriu.

Pe langă componenta expozițională, evenimentul beneficiază și de o serie de activități conexe menite să aducă laolaltă specialiști (ingineri, arhitecți, manageri), asociații, autorități de la nivelul administrației centrale, producători, importatori și distribuitori de produse și servicii dedicate tuturor categoriilor de construcții.

CONSTRUCT EXPO se va desfășura într-unul din noile spații expoziționale pe care Romexpo le-a finalizat în 2017, Pavilionul B2.

#reCONSTRUIM, 1200 de specialiști, 120 de teme de dezbatere!

Noutatea ediției 2018 a Construct Expo înseamnă organizarea evenimentului #reCONSTRUIM, cu format de hackathon, care va reuni 1200 de specialiști (arhitecți, ingineri, avocați, economiști) și studenți, viitori specialiști. Pe parcursul celor 4 zile, aceștia vor dezbate 120 de teme de interes din domeniul construcțiilor. Evenimentul este organizat de inițiatorii primului hackathon de arhitectură cu 300 de specialiști, NOVEMBarh, desfășurat în noiembrie 2017.

Pe parcursul fiecărei zile a #reCONSTRUIM, specialiștii participanți se vor organiza în echipe de câte 10 (1 team-leader, 3 arhitecți, 3 ingineri, 1 avocat, 1 economist / dezvoltator imobiliar / specialist din alt domeniu relaționat cu cel al construcțiilor și 1 student). 300 de specialiști își vor aduce ideile mai aproape de realizare  în fiecare zi, la 30 de mese.

De asemenea, timp de o oră, în fiecare dintre zilele #reCONSTRUIM, se vor organiza tururi de networking ale specialiștilor în Pavilionul B2 - Romexpo, pentru ca aceștia să intre în legatură directă cu reprezentanții companiilor expozante și pentru a se informa sau a achiziționa produsele și serviciile acestora.

Subiectele dezbătute în cadrul #reCONSTRUIM, eveniment conex al Construct Expo, se vor încadra în 4 teme majore:

➢ Ziua I – 8 martie

Tema principală: SAFETY -  Securitate la incendiu, cutremur, școli sigure

➢ Ziua II – 9 martie

Tema principală: LEGISLAȚIE - Codul construcțiilor, ITP pentru construcții, sincronizare legislativă, simplificarea procesului de avizare

➢ Ziua III – 10 martie

Tema principală – FINANCIAR:

 • prevenția costă de șapte ori mai ieftin decât dezastrul,
 • proiectul de exploatare - criteriu de performanță în construcții,
 • Financiar - Legal - Tehnic - Asigurare - de la concept și proiectare până la șantier și exploatare,
 • banca, un partener responsabil,
 • suprataxare pentru clădiri neconforme / ilegale,
 • PI din PIB, cum aducem 5% suplimentar la PIB

➢ Ziua IV – 11 martie

Tema principală: SMART & GREEN - NZEB, BIM, sustenabilitate

Locurile în cadrul echipelor de specialiști #reCONSTRUIM se ocupă în ordinea înscrierilor. Înscrierile se fac în avans; detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Expozanții și vizitatorii Construct Expo vor putea participa și la o serie de mini-seminare pe subiecte de interes general, organizate tot ca parte a #reCONSTRUIM. Programul va fi comunicat în curând.

În același timp cu Construct Expo,  Romexpo organizează între 8 și 11 martie cele mai importante târguri din domeniul instalaţiilor, mobilei, ambientării, designului interior sau exterior, energiei și protecţiei mediului. Companii autohtone şi internaţionale îşi vor prezenta produsele şi serviciile:

 • Ambient Expo
 • Mobila Expo
 • Romtherm
 • Romenvirotec
 • Expo EnergiE
 • Expo Flowers & Garden
 • Antique Market

Programul de vizitare al târgurilor și expozițiilor:

 • 8-10 martie (joi-sâmbătă): între orele 10.00 și 18.00
 • 11 martie (duminică): între orele 10.00 și 16.00
 • Bilet intrare adulti/studenti:10 lei/zi
 • Intrare gratuita: copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate.

Acces:

 • Pietonal: Porțile A, B, C si D, cu intrare dinspre: Piața Presei libere, Bulevardul  Expoziției și Strada Parcului;
 • Auto: Porțile B, C si D, cu intrare dinspre: Bulevardul Expoziției și Strada Parcului.
 • Tarif parcare: 3 lei/ora

Mai multe informații despre CONSTRUCT EXPO se găsesc pe:

➢ pagina web: www.constructexpo.ro

➢ Facebook: Construct Expo Romexpo

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cat timp poti sa depozitezi alimentele in congelator si in frigider Cat timp poti sa depozitezi alimentele in congelator si in frigider
Top 5 idei de cadouri pentru casa pe care femeile le vor aprecia Top 5 idei de cadouri pentru casa pe care femeile le vor aprecia
5 lucruri mai putin esentiale la prima vedere care nu trebuie sa-ti lipseasca din bagajul de vacanta 5 lucruri mai putin esentiale la prima vedere care nu trebuie sa-ti lipseasca din bagajul de vacanta
12 utilizari ale sarii in casa 12 utilizari ale sarii in casa
Cum a fost la Construct Expo 2018 si la celelalte targuri dedicate amenajarilor de la Romexpo Cum a fost la Construct Expo 2018 si la celelalte targuri dedicate amenajarilor de la Romexpo
In care orase este cel mai sanatos sa traiesti In care orase este cel mai sanatos sa traiesti

Vezi mai multe articole