11 noi proiecte lansate in ianuarie

04 februarie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dezvoltatorii se grabesc sa construiasca locuinte in 2008
Luna ianuarie a fost foarte bogata in lansarea de proiecte rezidentiale, in ciuda zvonurilor care prevestesc o recesiune. Dezvoltatorii au anuntat 11 ansambluri, care totalizeaza peste 7.800 de locuinte ce vor fi finalizate in maximum doi ani.
 
 
Constructia de cartiere rezidentiale a prins viteza in 2008. In prima luna din an au fost anuntate 11 noi ansambluri rezidentiale, din care 9 in Capitala si cate unul in Iasi si Sibiu. In total peste 7.800 de locuinte. "Multe proiecte au fost intarziate, fie nu au obtinut toate avizele, fie nu au facut rost de finantare", a explicat Ionut Bordei, partener in cadrul companiei Eurisko. El a precizat ca in acest an vor fi lansate multe proiecte, pentru ca multi dezvoltatori au achizitionat terenuri si pentru ca este inca o mare criza de locuinte. Nici preturile caselor nu vor scadea, deoarece costurile pentru realizarea proiectelor sunt in continua crestere. "Nu exista motive pentru care preturile locuintelor sa scada. Intr-adevar, cresterea preturilor va fi mai mica, dar in nici un caz nu va avea loc o scadere. Pentru a scadea preturile, ar trebui sa scada costurile de constructie", a mai spus Bordei. Reprezentantul Eurisko a mentionat ca in 2008 ritmul de constructie a noilor apartamente se va accelera, pana la sfarsitul anului urmand sa fie livrate peste 5.000 de locuinte in Bucuresti. "Sunt multe proiecte care au fost in faza de autorizare si care vor fi finalizate in acest an. Ritmul de livrare al locuintelor va creste in fiecare an", a adaugat Bordei.
 
 
PIPERA. Firma Creativ Global Property a anuntat ca va incepe in luna mai constructia a 1.000 de locuinte si a altor imobile cu destinatie de birouri si spatii comerciale in Pipera. Complexul se va intinde pe o suprafata de 12 hectare si reprezinta o investitie de 700 de milioane de euro, fonduri proprii si credite bancare, a anuntat Marius Ivan, unul dintre fondatorii Dufa Romania. Tot in aceasta zona, Fondul elen Global Finance va incepe in primavara acestui an constructia unui ansamblu imobiliar langa Scoala Americana din Pipera, pe un teren de 6,5 hectare.
 
 
VOLUNTARI. Compania Willbrook Management, cunoscuta ca dezvoltatorul cunoscutei cladiri de birouri Cathedral Plaza amplasata langa Catedrala din Bucuresti, va dezvolta un proiect imobiliar la Voluntari. Acesta va cuprinde 2.000 de apartamente si spatii de birouri, a declarat Daiana Voicu, directorul firmei. Ea a precizat ca ansamblul se afla in faza de proiectare, lucrarile de constructie urmand sa inceapa intr-un an si jumatate. Investitia se ridica la 900 de milioane de euro.
 
 
FLOREASCA. Grecii de la Global Finance vor ridica un ansamblu imobiliar de locuinte, spatii de birouri si comerciale pe terenul rezidential pe un teren cumparat de la firma Automatica din Bucuresti. Dezvoltatorul nu a anuntat inca cate locuinte va cuprinde, dar a spus ca valoarea totala a proiectului este estimata la 150 de milioane de euro. "Constructia acestui proiect va fi initiata in a doua parte a acestui an", a declarat directorul financiar, Elias Georgandas.
 
 
CORBEANCA. Compania americana Asset Management System va construi 800 de vile in Corbeanca, punand la dispozitia doritorilor peste 40 de modele de vile, cu suprafete cuprinse intre 150 si 450 mp, dispuse pe loturi de teren de 500 mp, 700 mp, 900 mp si 1.200 mp. "Constructia va incepe in luna martie a acestui an, iar intregul proiect va avea trei faze de dezvoltare, investitia totala fiind estimata la 300 de milioane de euro, cu posibilitatea extinderii", a anuntat compania Eurometropola, promotorul proiectului.
 
Tot in Corbeanca se vor ridica 120 de vile si 150 de apartamente in cadrul complexului Paradise Gardens, dezvoltat de firmele cipriote A.Panayides si TerraKapital.
 
 
TITAN. Compania de constructii Conarg va construi complexul Rasarit de Soare langa hypermarketul Auchan. Acesta va fi compus din 11 blocuri care vor aduce pe piata 988 de apartamente cu una, doua, trei si patru camere. Locuintele au fost scoase la vanzare si vor fi gata treptat in ultima parte a anului 2009, si prima parte din 2010. Tot in acest cartier, BRC Business Group a demarat lucrarile celei de-a doua faze a complexului rezidential Citadella Titan, care va aduce pe piata inca 112 locuinte noi, a anuntat compania Regatta, agent exclusiv al proiectului. Complexul Citadella cuprinde un total de 210 apartamente, incluzand atat garsoniere, cat si apartamente de doua, trei si patru camere. Executia primei cladiri a ajuns la etajul trei, iar structura urmeaza a fi finalizata in cateva luni, iar cel de-al doilea bloc a fost scos in ianuarie la vanzare.
 
 
DRUMUL TABEREI. Sunset Residences este numele viitorului cartier compus din 2.120 de apartamente ce se vor construi pe Bulevardul Timisoara. Cele zece blocuri vor avea cate 16 etaje fiecare. Proiectul include atat garsoniere cu suprafata construita de 58 mp construiti sau apartamente de doua camere, cu suprafete 75-105 mp construiti, cat si locuinte cu trei camere, de 120-180 mp construiti sau apartamente de patru camere cu o suprafata de 170 mp construiti, apartamente de tip minipenthouse de trei sau patru camere avand 225-235 de mp. In prima faza de executie, care va debuta in primul trimestru al acestui an, vor fi construite patru turnuri, cu livrarea apartamentelor la sfarsitul lui 2009. Lucrarile la intreg complexul se vor incheia cel tarziu in 2012. Valoarea proiectului se ridica la 300 de milioane de euro.
 
 
SIBIU. Compania galateana Interstil SRL va dezvolta in Sibiu un proiect care va include trei blocuri turn cu circa 200 de apartamente, a declarat managerul companiei, Octav Manaila. Ansamblul de locuinte urmeaza sa fie construit intre Podul Garii si Strada Stefan cel Mare, pe o suprafata de 8.000 de metri patrati si prevede apartamente cu una, doua sau trei camere. Investitia se ridica la peste 15 milioane de euro.
 
 
IASI. Compania Red Management va investi peste 35 de milioane de euro intr-un ansamblu rezidential compus din sapte blocuri cu 336 de apartamente in Iasi, a anuntat compania DTZ Echinox, agent exclusiv al proiectului intitulat Arena Residential. Ansamblul va fi dezvoltat in cartierul Tatarasi pe un teren cu o suprafata de 13.904 metri patrati si va fi dezvoltat in doua faze. Prima parte a proiectului, formata din trei blocuri, se va da in folosinta in primul trimestru al anului 2009, in timp ce intreg ansamblul se va finaliza in termen de un an de la predarea primelor trei tronsoane.
 
Sursa: Jurnalul national

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Inundatiile baga la apa si asiguratorii Inundatiile baga la apa si asiguratorii
Aparatele de aer conditionat, tot mai solicitate la Iasi Aparatele de aer conditionat, tot mai solicitate la Iasi
Cartierele muncitoresti din Iasi asteapta investitiile Cartierele muncitoresti din Iasi asteapta investitiile
Preturile locuintelor scad pana in 2009 Preturile locuintelor scad pana in 2009
Copiii invata sa-si construiasca propria jucarie la Veranda Mall Copiii invata sa-si construiasca propria jucarie la Veranda Mall
De ce ne place carnea de pui? De ce ne place carnea de pui?

Vezi mai multe articole