5 destinatii de vacanta de neratat in 2014

22 mai, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Odata cu apropierea verii vin si gandurile de vacanta. Ti-am pregatit 5 destinatii pe cat de atipice, pe atat de fascinante.

Dubrovnik, Croatia

Pentru iubitorii serialului Urzeala Tronurilor, Dubrovnik e mai mult decat un oras medieval pe coasta marii Adriatice, este chiar Debarcaderul Regelui, un loc important pentru desfasurarea povestii, deoarece aici au loc o parte dintre filmari. Fortificatiile medievale ale orasului sunt foarte bine conservate, iar zidurile de pe coasta ofera o priveliste incredibila a marii. Plajele din afara orasului si micile insule din jur sunt ideale pentru iubitorii activitatilor acvatice. Centrul vechi al orasului surprinde prin arhitectura si muzee, iar iubitorii de muzica se pot bucura de reprezentatii live in multe dintre cluburile, barurile, dar si bisericile orasului.

Umea, Suedia

In fiecare an Uniunea Europeana alege cateva orase pe care le denumeste Capitale Culturale, iar in 2014 unul dintre aceste orase este Umeå, situat in nordul Suediei. Umeå este un oras universitar cu o arhitectura impresionanta. Orasul este casa festivalului de jazz Umeå, a operei Norrland, dar si un centru al muzicii heavy metal si punk. Anul acesta orasul va organiza o serie de evenimente dedicate muzicii, teatrului, dansului si artei. In plus, inainte de a ajunge in Umeå poti trece si prin capitala Suediei, Stockholm, o bijuterie arhitecturala ce isi pretuieste atat de mult propriile valori incat exista un consiliu special creat pentru a pastra frumusetea orasului intacta.

Malta

Mica tara insulara din Marea Mediterana inglobeaza multe puncte de interes turistic in foarte putin spatiu. Malta este compusa din trei insule, insa majoritatea turistilor opteaza pentru insula care da si numele tarii. Trei atractii turistice ale Maltei se afla in patrimoniul UNESCO, printre care cea mai impresionanta este zona templelor magalitice construite intre anul 5000 si 700 i.e.n. Exista activitati si evenimente pentru toti: festivaluri de muzica si arte, excursii pe cea mai mica dintre insule care este, in mare parte, rezervatie naturala, navigatie pe mare, scufundari etc.

Insula Fraser, Australia

In Australia exista una dintre cele mai mari insule de nisip, un adevarat paradis exotic cu plaje imaculate. Astazi exista foarte putini locuitori pe insula Fraser insa exista dovezi ca zona a fost locuita inca de acum 5000 de ani. Insula se bucura de o mare diversitate a florei si faunei, peste 100 de lacuri si o plaja intinsa pe 120 de km. Acest paradis al iubitorilor de natura este inclus pe lista patrimoniului UNESCO.

Israel

Exista putine locuri in lume la fel de complicate si de fascinante ca Israelul. Unicitatea tarii se devineste prin amalgamul impresionant de locuri istorice foarte importante pentru trei mari religii: crestinim, iudaism si islamism. Aceste monumente incluse in patrimoniul UNESCO atrag un numar foarte mare de turisti, indiferent de religie sau nationalitate.

Nu uita sa iei cu tine aparatul de fotografiat, vei avea multe peisaje de surprins. Vacanta placuta!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Opera si arhitectura: Viena Opera si arhitectura: Viena
Palatul Topkapi - Istanbul Palatul Topkapi - Istanbul
De BF e cel mai bine sa-ti cumperi accesorii pentru vacanta De BF e cel mai bine sa-ti cumperi accesorii pentru vacanta
Manastirea Negru Voda (Campulung Muscel) Manastirea Negru Voda (Campulung Muscel)
Istorie si turism in Cetatea Rasnovului Istorie si turism in Cetatea Rasnovului
Ce așteptări ai de la vacanța perfectă? Ce așteptări ai de la vacanța perfectă?

Vezi mai multe articole