on

7 solutii pentru a tine mustele si tantarii la distanta

20 iunie, 2024

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pe glob exista mai bine de 120.000 de specii de muste si peste 3.000 de specii de tantari. Nu toate speciile sunt purtatoare de boli, dar ele reusesc sa ne invadeze spatiul personal si sa ne deranjeze pe timpul noptii.

Din aceste motive trebuie sa gasim solutii impotriva mustelor si a tantarilor. Mai ales ca acum, din cauza ploilor frecvente numarul lor a crescut considerabil.

Care este cea mai eficienta metoda de a scapa de muste si tantari?

O solutie ar fi insecticidele cu atractant pentru muste si/sau tantari, care functioneaza pe principiul “atrage si ucide”. Avantajul acestui tip de insecticid este faptul ca nu trebuie tratat tot spatiul, ci poate fi plasat din loc in loc, caci au o putere de atractie de pana la 5-6 metri. Substantele isi vor face efectul in doar cateva secunde de la ingerare, astfel incat zona in care vor cadea mustele sau tantarii nu va fi foarte departe de cea in care a fost plasat insecticidul. Solutia atractanta pentru muste si tantari functioneaza nu doar in spatiile interioare, ci si in spatiile exterioare. Conditia este ca insecticidul sa fie ferit de ploaie. 

Dar insecticidele nu sunt singurele tale solutii impotriva mustelor si a tantarilor, poti incerca si umatoarele variante:

Lamaia si scortisoara

Lamaia poate fi un adevarat aliat in combaterea mustelor si a tantarilor, la fel si scotisoara. Lamaia trebuie fiarta timp de cateva minute, iar apoi pulverizata prin locuinta. In cazul scortisoarei, fierberea nu mai este necesara. Trebuie doar amestecata cu apa. O sa ai nevoie de o lingura de scortisoara si un litru de apa. In ambele cazuri rezultatele sunt uimitoare.

Lavanda

Lavanda este recunoscuta pentru mirosul placut si pentru efectele benefice pe care le are asupra organismului uman. Pentru a tine insectele la distanta plaseaza cateva fire de lavanda la geam.

Menta

Menta nu este deloc prietenoasa cu aceste insecte. Poti plasa prin casa un bol cu cateva frunze de menta, rezultatele vor fi vizibile imediat.

Mierea

Cu ajutorul mierii si a sapunului lichid poti realiza o adevarata capcana pentru muste si tantari. Amesteca o lingurita de miere cu cateva picaturi de sapun lichid sau detergent de vase. Mustele vor fi atrase imediat de mirosul mierii si vor ramane blocate in capcana. Nu uitati si de rola plasa tantari, si ea va poate oferi o protectie sporita. 

Vinul alb

Urmeaza acelasi procedeu ca in cazul mierii, rezultatele se vor observa imediat. Vinul alb actioneaza pe acelasi principiu ca insecticidele cu atractant pentru muste, “atrage si ucide”. 

Pliciul

Desigur, daca nu ai incredere in produsele de dezinsectie (insecticide impotriva mustelor si a tantarilor, spay muste si tantari, etc.) sau in solutiile naturiste, ramane intotdeauna cea mai la indemana varianta: pliciul  sau o lampa felinar antiinsecte☺. Tu ce solutii folosesti impotriva mustelor sau a tantarilor?

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

7 metode de a tine acarienii sub control 7 metode de a tine acarienii sub control
Apara-te de invazia insectelor – 6 metode de preventie si combatere Apara-te de invazia insectelor – 6 metode de preventie si combatere
Combaterea gandacilor de bucatarie Combaterea gandacilor de bucatarie
Sanatatea casei: Intrebari si raspunsuri cheie despre alergii (Partea I) Sanatatea casei: Intrebari si raspunsuri cheie despre alergii (Partea I)
Trucuri pentru o curatenie impecabila Trucuri pentru o curatenie impecabila
Curatenia de primavara – Sfaturi, sugestii si trucuri Curatenia de primavara – Sfaturi, sugestii si trucuri

Vezi mai multe articole