Accesoriile iti personalizeaza caminul

13 februarie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca vrei sa dai mai multa viata si farmec locuintei tale, este necesar sa acorzi o mare importanta elementelor de decor.
 
Tocmai te-ai mutat cu chirie si nu ai suficienti bani ca sa schimbi mobilierul? Din aceasta cauza noua locuinta ti se pare fara viata si te supara foarte mult faptul ca nimic din personalitatea ta nu se regaseste in nicio camera? Specialistii in design interior spun ca poti apela la obiectele decorative, care, pe langa faptul ca iti vor infrumuseta locuinta, iti vor personaliza casa.
 
„In functie de preferintele fiecaruia, se poate opta pentru sticlarie, vitralii la usile de interior, vase, vaze, lampi, dar si lucrari de arta mai impresionante. Se poate aborda si stilul «hightech», unde sticlaria in combinatie cu inoxul confera spatiului o nota mai aerisita si mai practica“, este de parere Diana Elena Borundel, designer de interioare.
 
Vase din lut pentru o bucatarie rustica
 
Expertii in design spun ca este foarte important ca accesorizarea casei sa se faca in functie de stilul in care este creat spatiul respectiv. „De exemplu, intr-o bucatarie rustica, sunt recomandate o vesela din lut si linguri din lemn. Foarte atractive sunt si decorurile din ardei iuti sau funii de usturoi“, spune designerul de interioare Alina Mosiu.
 
In schimb, o bucatarie clasica nu o poti accesoriza cu aceleasi obiecte ca in cea rustica. „Vasele din argint sau cel putin argintate sunt cele mai potrivite. Un cos de paine si un sfesnic din argint «merg» de minune. Pentru un spatiu modern, recomand sticla rosie si neagra“, spune designerul Alina Mosiu. Ea subliniaza ca, indiferent despre ce fel de bucatarie este vorba, cand decorezi trebuie sa tii cont de linia cromatica.
 
De asemenea, la alegerea accesoriilor trebuie sa ai in vedere ca materialul sa se potriveasca cu piesele de mobilier. „Culoarea sau materialul trebuie sa se regaseasca cel putin de doua ori in spatiul respectiv, ca sa produca un echilibru. Trebuie sa ai grija sa nu incarci spatiul cu mai mult de trei culori“, recomanda Diana Elena Borundel.
 
Sfesnice si oglinzi pentru baie
 
Designerii spun ca in baie iti poti pune o planta verde, un sfesnic si o draperie in culori vii. „Daca mobila din baie este neagra, toate accesoriile pot fi rosii, iar oglinzile nu trebuie sa lipseasca“, spune Alina Mosiu.
 
Designerii mai spun ca, datorita faptului ca de cele mai multe ori baile au suprafate mici, sunt indicate culorile deschise, ca alb, bleu, ivoriu (ca de fildes), care creeaza luminozitate si dau efectul optic de marire a spatiului. „Pentru o redecorare de scurta durata, la baie se poate aplica autocolant pe faianta sau gresie“, sugereaza Diana Elena Borundel.
 
Plante pentru living si dormitor
 
Designerul Eva Duca recomanda ca accesorii tablourile, care „spun cel mai mult despre tine“, plantele verzi si obiectele decorative din sticla deoarece ele personalizeaza cel mai mult spatiu.
 
„Si plantele verzi sunt foarte indicate pentru decorare. Recomand feriga, deoarece este planta binelui“, explica Alina Mosiu. Trebuie sa acorzi o mare importanta si ghivecelor in care sunt puse plantele. De pilda, intr-o camera rustica, vasele plantelor trebuie sa fie din lut. Alte accesorii potrivite sunt corpurile de iluminat si obiectele decorative din lemn. „Mobilierul din living si din dormitor se poate picta, iar husele canapelelor se pot schimba“, mai recomanda Diana Elena Borundel. Specialistii in domeniu sunt de parere ca, in dormitor, cele mai indicate obiecte pentru decoratiuni sunt oglinzile. „De asemenea, si tablourile sunt foarte potrivite“, spune Alina Mosiu.
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cat platesc romanii pentru gigacalorie Cat platesc romanii pentru gigacalorie
MOBILA EXPO a expus tendintele unei industrii care se reinventeaza de la an la an MOBILA EXPO a expus tendintele unei industrii care se reinventeaza de la an la an
Stofele de mobilier la control Stofele de mobilier la control
Ariston Thermo România lansează Ariston NET - Aplicația smart prin care controlezi centrala termica de la distanta Ariston Thermo România lansează Ariston NET - Aplicația smart prin care controlezi centrala termica de la distanta
Un cub, mai multe posibilitati Un cub, mai multe posibilitati
Aproximativ 60% din cladiri au nevoie de reabilitare termica Aproximativ 60% din cladiri au nevoie de reabilitare termica

Vezi mai multe articole