Decoratiune interioara

Amenajarea casei – greseli de evitat

10 aprilie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dupa ce ai reusit sa-ti cumperi sau sa-ti construiesti casa mult visata, pasul urmator si firesc este decorarea ei. Am putea chiar spune ca este pasul in care trebuie sa dai cea mai mare dovada de pricepere, creativitate, imaginatie si bun gust. De prea multe ori se intampla ca un spatiu bine construit si proportionat  sa fie amenajat gresit, uneori oribil de-a dreptul. Sunt greseli pe care le poti face neintentionat, din prea mult entuziasm, asa ca iti vom sesiza cateva dintre cele mai frecvente greseli in amenajarea casei.

Cumperi piese de mobilier prea voluminoase comparativ cu spatiul pe care-l ai la dispozitie. Cel mai bine este sa masori suprafata spatiului pe care urmeaza sa-l mobilezi, dar si suprafata pieselor de mobilier pe care intentionezi sa le cumperi. Perfect ar fi sa realizezi o schita de mana sau computerizata,  pentru a analiza proportiile si a avea o imagine cat mai clara asupra felului cum spatiul din camera va fi ocupat.

Este normal sa ai amintiri dragi cu rude si prieteni, dar nu face greseala de a umple toata casa, toti peretii si toate rafturi cu aceste amntiri. O idee foarte buna e sa creezi un colt al amintirilor, o galerie foto de familie. Evident, nu vor incapea absolut toate amintirile in acel colt, ci doar cele mai importante. Restul pozelor le poti pastra in albume speciale.

Una dintre cele mai comune greseli pe care o poti face in decorarea casei este sa folosesti un covor mic intr-o camera mare. Un covor mic va face spatiul sa para disproportionat. Aaadar, un covor cat mai apropiat de dimensiunea camerei este cel mai potrivit.

Greseli poti face inclusiv in decorarea baii. Multi aleg un covoras pentru WC mult prea mic in comparatie cu piciorul obiectului sanitar. Un astfel de covoras va lasa impresia ca se urca pe obiectul sanitar. Decat sa alegi un covoras asezat in semicerc in jurul piciorului vasului de toaleta, ma bine alegi un model dreptunghiular sau patrat pe care sa-l asezi in fata WC-ului.

Ai observat si tu greseli deranjante in amenajarea si decorarea casei? Ni le poti semnala, te provocam chiar sa discutam despre ele. :)

 

Sursa poza: furniturefromturkey.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Decoratiuni de Halloween pe care ti le poti face singur Decoratiuni de Halloween pe care ti le poti face singur
Camera ideala - sfaturi pentru amenajari interioare Camera ideala - sfaturi pentru amenajari interioare
Aseaza-te cu stil pe scaunul potrivit Aseaza-te cu stil pe scaunul potrivit
Perdeaua, un element de decor Perdeaua, un element de decor
Decorarea cu tablouri Decorarea cu tablouri
Ceramica de Horezu - intoarcerea catre autentic Ceramica de Horezu - intoarcerea catre autentic

Vezi mai multe articole