on

Aspiratoare umed - uscat – ce trebuie sa stii despre ele

23 septembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Am discutat in trecut despre importanta utilizarii unui aspirator de praf performant, atat din punct de vedere al eficientei aspirarii, cat si din privinta capacitatii de retinere a prafului aspirat. Pentru a sintetiza aspectele discutate in trecut este important sa avem o putere mare de aspirare si un sistem de filtrare performant (pentru a nu imprastia in atmosfera praful aspirat).

In cazul aspiratoarelor umed-uscate de capacitate mare, despre care vom discuta in acest articol, abordarea este putin diferita, rolul lor fiind in general de a aspira cantitati mari de praf, murdarie umeda, lichide sau pentru a fi cuplate la diverse masini unelte care produc reziduuri de prelucrare.

Pe primul loc aici este capacitatea de aspirare uniforma chiar si dupa incarcarea cu o cantitate mare de praf si mizerie.

Recomandam utilizarea acestor aspiratoare in domeniile pentru care au fost gandite, respectiv curatenie profesionala, constructii si amenajari interioare, aspirare lichide sau murdarie umeda etc.

Un astfel de aspirator este voluminos, destul de greu si cordonul de alimentare nu se strange la apasarea unui buton, insa isi dovedeste utilitatea atunci cand are de inghitit cantitati mari de murdarie fara sa necesite golirea sacului. La fel ca la un aspirator pentru uz casnic, este recomandat sa folosesti saci de unica folosinta pentru aspirarea uscata a prafului acolo unde producatorul nu ofera alt sistem - deoarece este mult mai indicat pentru sanatate sa arunci acesti saci nu sa ii golesti si sa inhalezi praful care se ridica oricat de atent ai fi cand efectuezi operatiunea.

Aceste aspiratoare ofera in general posibilitatea utilizarii cu sac de dimensiuni mari de hartie, care permit o filtrare buna si o eficienta volumica decenta si, in functie de model, o treapta sau doua de filtrare. Filtrele protejeaza motoarele si reduc din praful care ar putea fi refulat odata cu aerul.

Este necesar sa studiezi cu atentie manualele de utilizare deoarece in pachet poti primi mai multe accesorii pentru filtrare care insa nu se folosesc in acelasi timp. Spre exemplu: pentru lichide si mizerie umeda se folosesc anumite filtre si nu se monteaza sacul de hartie, iar pentru aspirarea uscata se recomanda utilizarea sacilor si a unor filtre dedicate.

La aceste aspiratoare unde volumul de praf aspirat este mare si filtrele necesita o curatare adecvata periodica. Daca nu inlocuiesti sau cureti periodic filtrele capacitatea de aspirare va scadea iar motoarele se vor supraincalzi si se pot deteriora.

Un aspirator versatil, cu roti combinate pentru transport usor pe zone denivelate si cartus filtrant de dimensiuni mari pentru eficienta gasesti aici.

Un aspirator profesional care include si filtrare HEPA + filtru de panza si un design ergonomic cu buson de golire rapida gasesti aici.

Atunci cand folosesti o unealta electrica de debitat lemn si doresti sa colectezi eficient rumegusul sau talasul este indicat sa folosesti un aspirator profesional adecvat. Aspiratorul din link-ul urmator are o priza speciala in care poti alimenta unealta iar aspiratorul va porni automat pentru a te ajuta sa extragi rapid deseul lemnos. Dupa oprirea uneltei aspiratorul va mai functiona cateva secunde pentru a va asigura o colectare excelenta a reziduurilor. Aspiratorul este disponibil aici.

In urmatorul link vei descoperi un aspirator umed-uscat, compact cu un rezervor de 7,5L, insa care are o particularitate interesanta – functioneaza cu acumulatori 14,4V-18V. La un debit de aer aspirat de peste 900L/min poate fi un ajutor de nadejde acolo unde alimentarea electrica de la retea nu este posibila. La fel ca aspiratoarele profesionale de dimensiuni mai mari si acesta beneficiaza de un filtru HEPA lavabil. Produsul este disponibil aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Lista lucrarilor pe care le poti face cu un motocultor Lista lucrarilor pe care le poti face cu un motocultor
Aparatele de sudura: sfaturi pentru utilizatorii amatori Aparatele de sudura: sfaturi pentru utilizatorii amatori
Tot ce trebuie sa stii despre polizoare Tot ce trebuie sa stii despre polizoare
Generalitati despre bormasini, burghie si holzsuruburi Generalitati despre bormasini, burghie si holzsuruburi
Tipuri de nivele laser si cum stii de care ai nevoie Tipuri de nivele laser si cum stii de care ai nevoie
8 unelte pe care trebuie să le ai în casă dacă esti iubitor de bricolaj 8 unelte pe care trebuie să le ai în casă dacă esti iubitor de bricolaj

Vezi mai multe articole